Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cu ce se poate ?

Vizitator cromatic

Postări Recomandate

Vizitator cromatic

Am o intrebare,mai mult pentru chimisti,cu ce se poate dizolva (subtzia)siliconul ?.Acel silicon din tuburi, (transparent sau colorat) utilizat pentru etansarea si/sau lipirea gemurilor.Ideea, este defapt de al subtia pana se face acel silicon autonivelant.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 16
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blackthorium

6

• bogdan69

1

• Palade Vlad

1

Top autori în acest subiect

Daca ai nevoie de cantitati mici poti incerca daca cunosti pe cineva la vreun laborator de chimie, iar pentru cantitati mai mari (1L) la firme care comercializeaza reactivi chimici (un exemplu pe care mi-l amintesc acum ar fii http://www.tunic.ro , vad ca nu apare daca il au sau nu dar incearca).

Iti recomand sa ai foarte mare grija la manipularea acestui acid deoarece este extrem de caustic (adica eu prefer sa-mi pice acid sulfuric concentrat 98% pe mana decat sa-mi pice acetic glacial).

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Iti recomand sa ai foarte mare grija la manipularea acestui acid deoarece este extrem de caustic

:smt021 :smt041 :smt033 Ai vrut sa zici coroziv ca (ca)ustic este total opusul acidului :toimonster:
Link spre comentariu

acidul acetic glacial stiam ca se evapora puternic la temperatura camerei, nu sunt foarte sigur. deci e foarte nociv pentru plamani, se poate murii daca se inhaleaza cat de putin, deci mare atentie. Mai bine va lasati de sporturi deastea, pe bune. Dealtfel cred ca nu-ti vinde nimeni asa ceva fara autorizatii si jdemii de stampile.

Link spre comentariu

De toxic e toxic. Nu prea poti lucra cu cantitati mari decat in locuri bine ventilate, dar nu se evapora asa ce puternic cum spui (temperatura de fierbere e de 118 grd). Pt acid acetic glacial nu ai nevoie de nu stiu cate autorizatii, nu se gaseste pe lista de precursori de droguri sau materiale explozive. De murit poti muri de la orice. Pot sa-ti spun ca iti desfunda foarte bine nasul, asa de bine incat parasesti locul foarte rapid. (Am lucrat si lucrez cu asa ceva, si INCA nu am nimic).

Link spre comentariu
Vizitator Vasile

Tin sa te corectez, caustic nu se refera numai la baze, se refera la orice compus chimic care are proprietatea de a ataca (arde, coroda) epiderma.

Unde ai citit asta ?
Link spre comentariu
Vizitator cromatic

Ok. Am inteles ca-i periculos.Dar siliconul asta, din ce este fabricat ? Ori solventii din el nu sunt periculosi ?Si o alta chestiune interesanta,este ca mai demult am cumparat kit-uri pentru reparat telecomenzi,care avea in set,discuri de carbon, (sau ma rog... ceva pe baza lui),si un tub de silicon de vreo 8ml,care nu avea miros de acetat,ci ceva de genul acetonei, dar cu un miros mult mai slab.Ei,acel silicon avea acea proprietate de care v-am vorbit.In concluzie,alt solvent mai putin periculos nu este?

Link spre comentariu
Vizitator cromatic

Ori cat de ingrijita ar fi manipularea,pericol tot exista (am experiente vechi,nu tocmai placute si nici lipsite de urmari).Si ori cum,nu prea as vrea sa am prin casa asemenea substante (a se citi -Atentie la copii).Intreb totusi,varianta cu acetona a incercat-o cineva?

Link spre comentariu
Vizitator cromatic

Intradevar, nu este scumpa.Voi incerca zilele astea,sa vad ce o iesi,desi cred ca acetona aia din sticlute,nu este curata.Mai contine si altceva pe acolo.Nu stiu pana nu incerc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări