Vizitator nenea_dani Postat Noiembrie 5, 2006 Partajează Postat Noiembrie 5, 2006 Salut oameni buni. Vreau sa cer un sfat de la cei care stiu cum se face o legatura in 2.4 GHz de la o camera video(poate sa fie si IP camera)la placa de captura a unui calculator. Distanta este de 800 metrii cu vizibilitate directa si este deja o legatura radio analogica in 2.4 Ghz cu 2 antene panou de 14 db . Modulele TX si RX sunt slabe( se vede puricios) si altele mai bune nu mai gasesc la nicio firma si de aceea vreau sa trec pe digital. Vreau sa raman cu antenele actuale pe cat este posibil. Nu stiu ce module imi trebuie si de unde sa le procur( ip receiver, wireless transceivere, video transcoder...etc. Stiu ca este scump ,dar nu mai gasesc module analogice). rezolvarea trebuie sa fie foarte urgenta. Multumesc.Toate bune, Daniel Link spre comentariu
vsurducan Postat Noiembrie 5, 2006 Partajează Postat Noiembrie 5, 2006 Daca se poate un router WIFI la transmisie si un calculator pe care sa stea camera video in conexiune LAN cu routerul si un calculator cu placa WIFI la receptie ar iesi destul de ieftin. Merg calculatoare de 200-300MHz, astea sunt $30. Placa de WIFI pe PCI este cam $10, routerul WIFI cam $40. Inafara de asta mai trebuie doua antene pe care am inteles ca le aveti. Totul este identic ca la un wireless network. Link spre comentariu
Vizitator nenea_dani Postat Noiembrie 5, 2006 Partajează Postat Noiembrie 5, 2006 Din pacate nu prea am inteles pentru ca nu stapinesc tehnica retelelor . Va rog sa-mi explicati cu mai multe amanunte . Nu pot folosi un PC linga camera deoarece se afla pe un stilp . O alta problema este ca am deja o placa de captura DRV in PC (15 intrari ocupate) iar distanta dintre acest calculator si antena de receptie este de aprox 150m . Nu pot monta antena mai aproape deoarece nu am vizibilitate cu emisia . Asadar trebuie sa vin cu un cablu coaxial de la transceiver +video transcoder la PC si unul de date (nu stiu ce fel) . In placa de captura nu pot introduce decit semnal analogic . Link spre comentariu
vsurducan Postat Noiembrie 6, 2006 Partajează Postat Noiembrie 6, 2006 Nu stiu cum aveti configuratia dvs. eu va spun cum as face daca as fi strans cu usa. Din camera video de pe stalp cu care supravegheati ce supravegheati intrati analogic in PC prin placa de captura.Odata ajuns in PC aveti semnalul digital. Calculatorul il legati prin LAN (mufa UTP) la un router wireless pe care il amplasati in vizibilitate directa cu antena de receptie. Daca doriti, iesirea RF a routerului o conectati cu o antena de castig in locul antenei baston (pentru 150m vizibilitate directa nu e nevoie de alta antena).La receptie aveti nevoie de un PC cu placa WIFI (sau un laptop cu WIFI pe PCMCIA) pe care receptionati ce trimite camera.La 320x200 sau 640x480 veti avea imagine mai buna decat cea analogica care o obtineti acum si in timp real.Routerul il securizati ca sa nu vada toti pe Daniela Gyorfi dezbracata.Din camera in PC semnalul analogic poate fi condus pe cablu torsadat (sau ecranat) pe lungime de pana la 500m utilizand drivere/receivere specializate cu iesire diferentiala in curent. N-o sa le gasiti nicaieri in Ro, trebuiesc construite. Link spre comentariu
Vizitator nenea_dani Postat Noiembrie 6, 2006 Partajează Postat Noiembrie 6, 2006 Ne-am mai apropiat un pic . Camera video analogica sau cu IP o montez pe un stilp care se afla pe un cimp , asa ca nu poate fi vorba de de un PC acolo . Am doar 220v . De asta imi trebuie un transceiver outdoor sau router daca este acelasi lucru . La receptie nu pot monta calculatorul in apropierea antenei (150m distanta intre ele) si in plus am deja o placa de captura care primeste numai semnale video analogice ,asa ca fara convertor digital analog video nu pot intra in placa de captura . Nu am facut nicio retea pina acum si de aceea am nevoie sa-mi spuneti exact tipul acestor routere si ce mai trebuie . In alta ordine de idei adaptoare de la camera analogica la cablu UTP rx/tx active am gasit la 2 firme si chiar am vrut sa fac intreaga legatura prin cablu FTP cat 7 ,dar este pericol de furt/taiere . Securizarea informatiei nu prezinta importanta . Antenele mele au cistig de vreo 14-15 db . Link spre comentariu
Mr_Devil83 Postat Decembrie 1, 2006 Partajează Postat Decembrie 1, 2006 Ohhh....Camera video Ip, acces point, antena pe stalp, celalalt capat acces point cu antena upt -> pcCe cauta ruterul ala wireless acolo ?Si unde gasiti cu 10$ si 40$ echipamente wireless ca vreau si eu o remorca de ele. Ideea mea e asa: Camera video IP din care pleaca UTP pana in punctul de acces conectat la antena. La celalalt capat tot un punct de acces cu o antena directionala iar din el pleaca un utp pana intr-un calculator unde se face vizualizarea datelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum