zal Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Voi repeta o zicală: muzica începe de la 30cm în sus. Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 13, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Pai atunci eu ce ma fac cu 40cm? S-o fi terminand muzica la 15 inch! Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 da,se termina pe la vecini cat de mare ai camera si are acustica cat de cat? amplasarea celorlalte obiecte(mobila pat etc) iti permite amplasarea corespunzatoare a unor boxe de calitate? adica nu lipite de pereti,puse pe masa,distanta de ascultare de macar 1,5-2m etceu zic DIY,in 2000 de lei poti scoate ceva adecvat,dar cu atentie,nu te mai gandi tot la 'sifoniere' Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 13, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Pai camera are 5.10mx5.30m, distanta intre Kenwooduri e de aprox. 3.5m, iar pana la canapea cam 4-4.5m care e exact pe mijlocul laturii formate de boxe ce stau momentan pe podea. Din nefericire exista si 2 vitrine care de pe la 20w in sus cam zornaie.Marea problema insa o constituie cele 2 radiatoare verticale de incalzire care sunt cam maricele si verticale, plus fereastra/usa de 6mp. Vibratii si zornaieli tot apar, dar pe-astea le rezolv in viitorul apropiat....ca oricum tot n-am bas moale si cald Mutari nu mai pot face ca iese cu scantei Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Suie boxele mai sus şi pune un covor în faţa lor. Pe peretele opus pune o carpetă, evident că nu ''Răpirea din serai'' sau ''Moartea căprioarei''. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin2000 Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 In 1978, japonezii nu prea tineau cont de Hz, volume, diametre de BR, etc... ci mergeau mai mult pe muzicalitate. Si eu procedez la fel, nu stiu daca pot spune cu exactitate daca vreau bas de 35 de hz, imi doresc doar un bas cald si moale.Cu afirmația aceasta ai dat cu toată industria audio japoneză de pământ. Păcat! Este evident pentru mine că nu cunoști ce au făcut japonezii în decadele '60-'80. Mai bine cu Magnaturile astea penibile de acum si alte produse prost gândite și făcute exclusiv pentru economie și profit. Sigur, era o modă atunci cu difuzoare de diametru mare, multe căi, multe goarne cum le spuneți (care toate, împreună înseamnă SPL mare), dar ce modă frumoasă! Acum avem altă modă: să cumpărăm gunoaie pentru că asta oferă piața!De ce? Simplu: nu mai există clientul de altădată cu ceva ureche muzicală, cu educație, cu bun simț. Acum clientul majoritar este cvasi-iliterat, parvenit de multe ori, o specie de om nouă, pervertită, schimonosită de noile valori ale societății: bani, pițipoance, mașini etc. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin2000 Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 si eu sunt de aceeasi parere cu adrian lucian,era o moda a anilor '80 cu aceste kabuki speakers,am vazut si eu de la Pioneer,Onkyosunt departe de a fi hi-fi de top in zilele noastre,doar canta tare,ceva in genul Unitrelor,multe difuzoare,filtre simpliste pt atatea cai, volum compact,balans tonal asa si-asa,sunetul cam amestecat si cu focus slab(imagine stereo)eu nu gasesc alta justificare pt ce a fost nevoie sa foloseasca 4 tipuri de inalte pe goarne care creeaza mai mult pbme si un wofer atat de mare intr-un volum f mic cu acele porturi minusculepoti incerca sa schimbi condensatorii sa cocleasca Mundorfii in ele,dar nu te avanta prea tare cu 'upgradeurile' scumpe ,un design slab din facere nu se imbunatateste cu una cu doua.Nici bas jos nu o sa scoti din ele,pt ca asta ar insemna sa sari peste legile fiziciiNu stiu ce bani ai dat dar poate ai asteptari prea mari de la ele,comparatia cu Magnaturile este si ea nepotrivita,alta categorie,alta marime,nu ca Magnaturile ar fi ceva de luat ca referintaDoar o alta parerehttp://kiev.ko.slando.ua/obyavlenie/hi- ... 7zAvl.htmlD-le CBI, le-ați băgat pe toate în aceeași oală. Generalizările acestea chiar nu aduc nimic bun. Onkyo, după câte știu, chiar nu au făcut boxe asemănătoare cu acestea. Au mers, de regulă, clasic pe două sau trei căi. Și, cred că multe modele de boxe de la Onkyo chiar și acum intră la categoria grea a sunetului (să dau aici exemplu modelul Monitor 1000/2000/5000, dar și unele mai ieftinele ca SC-900/901/950 care sunt boxe foarte bune și foarte căutate chiar și după 30 de ani de la apariție).Boxele acestea pe multe căi, cu SPL ridicat, multe difuzoare sunt rezultatul concurenței acerbe dintre firmele japoneze Pioneer, Sansui, Kenwood etc. Dar ele au fost destinate omului de rând, nu sunt topul acestor firme.Aceeași concluzie o putem formula și în cazul receiverelor stereo din decadele '70 și '80 când tot concurența nemiloasă dintre aceste firme nipone a dus la produse remarcabile ca: Sansui G-33000/22000 sau Pioneer SX-1980 (numite, pe bună dreptate "monster receivers").http://www.thevintageknob.org/sansui-G-33000.htmlhttp://www.thevintageknob.org/pioneer-SX-1980.html Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 14, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Jos palaria pentru afirmatiile d-voastra domnule Cosmin2000!Probabil nu m-am exprimat eu suficient de clar in ce priveste industria japoneza din anii 70! Si asta pana sa apara toata nebunia cu param. Thiele/Small si simulari savante pe computere... Raman la parerea ca inginerii de sunet chiar isi foloseau urechile iar departamentul de marketing inca nu-si baga nasul....Stiu despre ce aparate vorbiti, ca ma mai delectez din cand in cand pe un thevintageknob, sau hifido.co.jp ori oaktreevintage si mai sunt multe....Din pacate ramanem cu privitul, in Romanica fiind extrem de rare si cu preturi exorbitante....Eu ca sa intru in posesia acestor Kenwooduri a fost cat pe ce sa recurg la o firma care se ocupa cu transporturi tip curierat SUA Romania....Cu riscul sa ma repet, afirm ca imi doresc un bas mai moale si adanc si nu ca n-as fi multumit de ele!Sunt foarte detaliate si muzicale !Imi cer scuze pentru comparatiile cu MMS2000 si Canton GLX100 dar asta am in casa. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 am vazut si eu de la Pioneer,Onkyonu,nu le-am bagat pe toate in aceeasi oala,nu am zis TOATE este posibil sa le incurc,sa fie Sansui nu Onkyo,dar Pioneer sigur au,de ex cs-88A Eu nu am zis ca firmele japoneze nu au oferit constructii adevarate,ci ca au avut anumite perioade cu un anumit design care din punctul multora de vedere nu este tocmai potrivit pt un rezultat bun.La vremea lor poate ca au fost ceva diferit,cu bune si rele,dar in vremea noastra nu mai au aceeasi atractie,iar tehnic cu atat mai putin @razesh,in 25mp ai nevoie de boxe mari ,minim 3 cai cu 10' sau 2 cai cu 2 wofere de 7-8' si mai eficiente.Din pacate nici cu DIY nu prea te poti incadra in 2000lei cu toate materialele pt ceva de calitate ridicata,cred ca doar cu difuzoarele,deci pe la 3000 ar fi un pret mai real.O alternativa ar fi incinte TQWT pe 2 cai cu un wofer de 8-10'(sau coaxial) si spl minim 90db,dar nu stiu cum o sa te impaci cu basul jos,ai nevoie de difuzoare din zona hi-fi.Insa trebuie un design adecvat ca pe net sunt mai rare cele de calitate Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 14, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Oameni buni, vad ca incet incet se incing spiritele si e lucrul pe care mi-l doresc cel mai putin!Declar foarte clar de la bun inceput ca sunt fan vintage. De asemenea imi mentin parerea ca intr-o camera de pana in 35mp se poate obtine o auditie decenta cu doar 10w reali si de calitate! (daca respecti cateva reguli elementare in ce priveste amplasarea si mobilierul). Tratamentele acustice, cablurile unse cu ulei de sarpe si cocotate pe suporti de lemn si alte nebunii nu sunt pentru noi muritorii de rand !( desi sfaturile sunt binevenite) Nu vreau sa supar/deranjez pe nimeni dar subiectul topicului se refera la o recomandare de amplif sau receiver vintage SH pentru a obtine un bas cald si moale cu un set de Kenwood KL 888s.Am facut comparatiile cu MMS2000 si Canton GLX100 pentru ca pe astea le am prin casa si as dori sa le scoatem din discutie. Multumesc Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 recomandare de amplif sau receiver vintage SH pentru a obtine un bas cald si moale cu un set de Kenwood KL 888s.atata timp cat boxele nu permit asa ceva(bas f jos cu eficienta ridicata) mai util ar fi un egalizor parametric decat un amplificator anume,tot vintage,ca sa fie toate in ton,este si bani mai putini .Nu stiu cat de bine va face treaba pt ca boxele fiind bas reflex daca atenuarea este f mare sub 60-70hz puterea electrica suportata este destul de mica si daca nu esti atent risti sa se sfarame suspensia/descentreze de la miscare ampla.Fiecare componenta cu aplicatia ei,nu exista o solutie minune,pana la urma li se pot adauga un subwofer vintage cu bas moale,ca sunt destule,amplificat separat..dar discutia se intinde aiurea Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 14, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Din cate stiu japonezii sunt extrem de corecti si acum, cu atat mai mult acum 40 de ani. Nu le sta in caracter sa minta. Iar pe spatele boxelor sunt lipite niste hartii cu schema de conectare, curbele de raspuns si ...parametrii, printre care si raspunsul in frecventa: 20Hz to 22000Hz (mai mult decat suficient pentru urechile mele).Asadar , simt ca se poate. Nu cred ca pe mainile d-voastra n-au ajuns si niscaiva receivere Marantz sau Sansui. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Le-as incerca cu un lampas SE, daca a-ti avea locatia trecuta si convine va pot imprumuta de proba si SE si push-pull. Se poate incerca un tuning coborimd cu 1-2 sau 3 dB toate sectiunile de peste woofer, dupa gust si camera. Ah, am vazut la semnatura, un razes, e clar ca domiciliu este in alta zona folclorica Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 14, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Absolut admirabil gestul d-voastra! Mai rar asa ceva in ziua de azi ! Din pacate sunt din provincie, de aici si nick-name-ul de razesh.Cel care mi-a vandut boxele, posteaza din cand in cand pe acest forum si mi-a recomandat si dumnealui un amplif pe lampi. Mi-a facut o impresie foarte buna, de aceea nu-i voi mentiona numele. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin2000 Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Nu cred ca pe mainile d-voastra n-au ajuns si niscaiva receivere Marantz sau Sansui.Eu consider că soluția problemei Dvs. este dată mai sus, în afirmația anterioară. Aș merge pe un receiver/amplificator stereo vintage de la Sansui, Pioneer, Kenwood, Scott.Dacă ar fi să vă recomand niște modele aș zice: Sansui QRX-5500/6500/7500/9500 (astea sunt quadro, dar ce calitate!), Sansui 2000/5000X, Pioneer SX-980, Kenwood KR-7600, Scott 350/370R. Baftă! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum