un_razesh Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Buna ziua tuturor !Sunt nou pe site si ma adresez celor experimentati cu o rugaminte:De curand am intrat in posesia unui set de Kenwood KL 888 s. Ce amplificator imi recomandati pentru un bas moale si placut la volume mici-medii?Momentan merg pe un set Fisher 3000: amplif BA3000, preamp CC3000 si egalizator EQ3000. Ca surse folosesc un Yamaha CDS300 din 2013 si un pickup Unitra GS 431 resuscitat de curand. Cablurile mi le-am facut in regim Diy si sunt acceptabile(a disparut orice brum). Problema e ca nu sunt multumit de bas, sincer , la un diametru de 40cm al wooferelor, ma asteptam la altceva.Orice sfat e binevenit ! Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Au membrana rigidă? Poate vîrsta îşi spune cuvîntul.În epoca cînd au fost făcute, muzica nu avea joasele exagerate ca azi. .....................Filtrul e cam simpluţ şi foloseşte electrolitici, păcat de difuri că au făcut economie la piesele ieftine. Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 12, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Foarte buna intrebarea d-voastra. Sincer, nu cred ca s-a umblat la suspensiile wooferelor, dar mai stii...La apasarea cu mana nu sunt nici foarte moi, dar nici rigide nu par.La volum ceva mai marisor (cam peste 20w estimez eu), pleaca canapeaua cu mine si se misca vizibil membranele wooferelor, insa basul nu este profund si moale...ci carnos si prezent. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Înseamnă că e totuşi o problemă de ureche sau chiar de cameră, dacă ceva amortizează joasele. Poate şi obişnuirea cu ele durează mai mult, uneori trecerea de la boxe mărunte la unele mari e deranjantă, mai ales dacă erai obişnuit cu corecţii agresive din amplif. Sper că nu a fost un sistem cu sabufăr înainte. Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 12, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Sincer, mai am un set de MMS2000 si un set de Canton GLX100. Magnaturile darama casa dar nu au detaliile Kenwoodurilor, iar Cantonurile sunt chiar ok (mai ales cu un Sansui A60), dar am vrut ceva mai bun. La aceste Kenwooduri visez de 30 de ani, dar uite ca nu pot sa scot tot din ele, mai ales bas placut mie.La ce v-ati referit cand ati vorbit de filtre? As putea sa fac ceva pe partea asta? Nu stiu cat ar fi de simplu pentru 4 cai cu 5 difuzoare. Link spre comentariu
adrian lucian Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Nu vreau sa te dezamagesc, acum ceva vreme am incercat restaurarea kl 777, surorile mai mici. Concluzia a fost ca suspensia wooferului , in cei 40 si de ani sufera un proces de oxidare-vulcanizare care ii schimba radical elasticitatea. Am vorbit cu un chimist batrin care mi-a detaliat procesul. Oricum eticheta lor in folclorul meloman este "kabuki" adica tzipator. Daca ar fi sa redimensionezi cutia dupa parametrii T-S (in epoca in care au fost facute nu se inventasera inca ) Vb este cel putin dublu. Sunt doi furnizori in USA care au suspensii, spider nu am gasit, pinza si zeama de impregnare sunt aproape ebonita de tari. Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 12, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Excelenta ideea !Din fericire am si eu un chimist batran in familie si voi apela la sfaturile lui.Din nefericire am inteles eu gresit termenul de kabuki crezand ca se refera la grilele din ratan (care de altfel ma incanta peste masura!).Revenind la boxele in cauza raman insa la convingerea ca inca se pot face multe, adica alt amplif, alta sursa CD player.... dar deja mi-ar surade si niscaiva upgrade-uri (alte filtre, alte cutii cu un compromis pentru grilele la care nu renunt...)Stiu ca sunt pe acest forum si useri extrem de competenti....astept si parerile dumnealor. Link spre comentariu
dj_bryz Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Probabil cand spui ca i-ti doresti BAS MOALE ....te referi la 35-45hz. Marima incintei nu prea cred ca ajuta difuzorul sa coboare atat de mult. Link spre comentariu
Vizitator Cosmin2000 Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Sincer, mai am un set de MMS2000 si un set de Canton GLX100. Magnaturile darama casa dar nu au detaliile Kenwoodurilor, iar Cantonurile sunt chiar ok (mai ales cu un Sansui A60), dar am vrut ceva mai bun. La aceste Kenwooduri visez de 30 de ani, dar uite ca nu pot sa scot tot din ele, mai ales bas placut mie.La ce v-ati referit cand ati vorbit de filtre? As putea sa fac ceva pe partea asta? Nu stiu cat ar fi de simplu pentru 4 cai cu 5 difuzoare.Felicitări pentru boxele Kenwood! Ai ales bine cu "bunicuțele" acestea. Riști să auzi muzică pe boxele Kenwood KL-888s. Normal că nu se compară cu Magnaturile alea ieftine sau cu GLX-100 de la Canton. Sfatul meu este să încerci cu un alt amplificator, de preferat pe tranzistori, dar nu e regulă. Bănuiesc că wooferele imense ale "bunicuțelor" doresc curent și amplificatorul tău, pe STK-uri, are o problema...Un alt sfat pe care ți l-aș da ar fi să cumperi condensatori de calitate bună, de tip MKP (ți-aș sugera ClarityCap, Mundorf sau Jantzen Audio) și să îi înlocuiești pe cei vechi în serie cu mediile și înaltele. Dacă ești mulțumit de medii și înalte lasă-i așa cum sunt! Zal, aproape toate boxele japoneze au avut în filtre electrolitici bipolari și foarte multe modele sună magnific. Nu cred că este vorba de economie sau mai știu eu ce argumente de acest tip la boxe cum ar fi Yamaha NS-1000, Diatone DS-1000 sau chiar Kenwood LS-1900 (să dau doar câteva exemple). Comentariul lui dj_bryz intră la categoria prostioare spuse pe net, că, deh, aici este locul unde ne permitem... Link spre comentariu
dj_bryz Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Poate ai si tu dreptatea ta. Nu le-am avut si am vorbit si eu aiurea. Stiu sigur ca suna de parca "i-ti canta ingerii la harpa" dar parerea mea ramane aceiasi in legatura cu basul sub 40hz. Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 13, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Multumesc pentru opinii. Am facut si un mic test, am cuplat si Magnaturile pe cealalta iesire iar acum cu A+B cuplat, la volum mic, ca sa protejez STK-urile: Ce-a iesit? .....o adevarata "haudiofilie". Magnaturile au un delay de cateva milisecunde.....Ar merge de Minune ceva "fara numar".... (din fericire n-am asa ceva).OK, imi cer scuze iubitorilor de manele...Revenind totusi la muzica, astept pareri in continuare. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 si eu sunt de aceeasi parere cu adrian lucian,era o moda a anilor '80 cu aceste kabuki speakers,am vazut si eu de la Pioneer,Onkyo sunt departe de a fi hi-fi de top in zilele noastre,doar canta tare,ceva in genul Unitrelor,multe difuzoare,filtre simpliste pt atatea cai, volum compact,balans tonal asa si-asa,sunetul cam amestecat si cu focus slab(imagine stereo) eu nu gasesc alta justificare pt ce a fost nevoie sa foloseasca 4 tipuri de inalte pe goarne care creeaza mai mult pbme si un wofer atat de mare intr-un volum f mic cu acele porturi minuscule poti incerca sa schimbi condensatorii sa cocleasca Mundorfii in ele,dar nu te avanta prea tare cu 'upgradeurile' scumpe ,un design slab din facere nu se imbunatateste cu una cu doua.Nici bas jos nu o sa scoti din ele,pt ca asta ar insemna sa sari peste legile fizicii Nu stiu ce bani ai dat dar poate ai asteptari prea mari de la ele,comparatia cu Magnaturile este si ea nepotrivita,alta categorie,alta marime,nu ca Magnaturile ar fi ceva de luat ca referinta Doar o alta parere http://kiev.ko.slando.ua/obyavlenie/hi- ... 7zAvl.html Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 13, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Domnule CBI, inclin sa va dau dreptate,si va multumesc pentru opinie, dar au farmecul lor, de aceea le-am si achizitionat. Pe jazz, rock vechi si light pop sunt chiar OK, pe clasica m-au uns la suflet. Din cand in cand insa mai ascult si ceva italo disco sau electro swing...mdeh, ale tineretii valuri, si parca e loc de mai mult bas.Revin totusi la continutul topicului , doresc sfaturi in ce priveste amplificatorul, sau poate chiar si alt CD player, pickupul fiind in regula. Aici simt ca se pot aduce imbunatatiri. In 1978, japonezii nu prea tineau cont de Hz, volume, diametre de BR, etc... ci mergeau mai mult pe muzicalitate. Si eu procedez la fel, nu stiu daca pot spune cu exactitate daca vreau bas de 35 de hz, imi doresc doar un bas cald si moale. Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 eu inteleg pasiunea pt asa ceva,nu am criticat alegerea,doar ca ceea ce doriti de la ele este cam greuin general aceste firme nu prea au facut boxe cu bas lenes,chiar si la cele cu adevarat de top.basul 'adanc' este aparut mai recent,tocmai din cerinta pietei ,de a nu mai lega cat 2-3 egalizoare 'in serie',numai ca s-a pierdut scopul,reproducerea acurata ,astfel ca s-a ajuns sa se poate reda 30-40hz cu diametre de 5-6',numai ca numai bas nu este si ala...Un bas moale se obtine din wofere cu spl mic,con greu etc,iar la 98db nu prea are cum vedeti daca au material fonoabsorbant in ele,daca este prea putin/subtire mai puteti adauga cate putin pe capacul de sus in spatelel woferului(minet de ex,exclus burete) Link spre comentariu
un_razesh Postat Aprilie 13, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Multumesc pentru lamuriri!Daca reusesc sa scap de trancotaraia din casa cred ca ma voi orienta si spre un set de bookshelfuri generatie mai recenta, cu bas moale si adanc, intr-un buget de vreo 2000 ron (daca nu ma va "sinucide" sotia intre timp, evident!). Sau ceva bookshelf DIY? ca tot sunt pe un forum de specialitate... Si voi merge pe 2 seturi pentru diverse genuri muzicale. Cred ca e varianta optima, ca sa nu ajung sa "ciobanesc" Kenwoodurile. Ar fi pacat de ele... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum