Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

folosirea EGS002

cavit

Postări Recomandate

EGS002 este un modulator sinus pwm foarte raspindit cu purtatore 23 khz si simplu de cablat, nu necesita transformator de curent.Tensiunea de forta nu trebuie sa depaseasca sub nici o forma 310vdc, la 305 vdc scoate 230 vac dar e bun si 220 vac, trebuie neaparat stabilizata, daca depasiti se ard driverii ir 2110.Am testat-o cu irf 840, irfp460, fga25n120 antd, trebuie neparat snubberite altfel se ard driverii prin efect dv/dt.Snubber intre iesiri 2nF/1kv si 390 ohm 5 w in serie si pe fiecare tranzistor 100 pf/ 1kv si 100 ohm 1w in serie.Filtru de iesire 50-100 sp cu 6-12 x 0,5 pe tor de iesire de invertor de sudura sau ups eaton 1400va sau miez de trafo 2-4 cm patrati intrefier min 3mm si condensator 1-5 uF 400-500 v pmp lo esr.Alimentari 12v dc min 0,2A 5 vdc min 0,3A, 305 vdc in functie de puterea de care aveti nevoie.Schema de cablare este la EG micro.com.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cristi7521

2

• mirceacra

2

• cavit

2

difera driverii driverii sunt foarte sensibili se pot arde fara sa se arda tranzistorii se arde partea flotanta si nu mai merg nu ard altceva, am avut odata unul explodat si PWM ul a scapat.uneori la surt se ard doar ei.

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

am inteles, o sursa ridicatoare cu ka7500 inati si apoi egs002....dar transfromatorul? Am inteles ca mosfetii de la iesirea egs-ului pot comanda direct un transformator ridicator de tensiune sa de la 12-24V la 230 ... nu ar fi mai simplu asa?

Link spre comentariu

Transformatorul trebuie sa fie ceva de genul 7V - 230V, Pentru 9-10V tens de varf la intrare trebuie sa scoata 320V tensiune de varf la iesire.

O schema care foloseste EG8010 si IR2113, dar se poate inlocui cu EGS002 gasiti la adresa de mai jos. Puntea este realizata in primarul transformatorului, care este ridicator.

http://www.lz2gl.com/power-inverter-3kw/

Editat de cristi7521
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări