Vizitator yulica19 Postat Noiembrie 5, 2006 Partajează Postat Noiembrie 5, 2006 Salut!!Vreau sa-mi construiesc un robotel cu un pic16f84, dar imi trebuie 3 servomotoare. Ceva de genul hs 300.Aveti idee unde gasesc sa cumpar motorasele?Sau de unde sa le scot. :smt003 multam!! Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Noiembrie 5, 2006 Partajează Postat Noiembrie 5, 2006 Depinde ce vrei sa iti faca robotul. Daca vrei precizie, poti sa folosesti motoare pas cu pas din imprimante, daca nu este asa strica precizia poti sa folosesti motorase de curent continuu din masinute pentru copii pe care urmeaza sa le comanzi in impulsuri. De obicei in bazar sau talcioc gasesti poate ceva mai ieftin. Eu sincer, daca nu ar fi prea mare robotul as opta pentru motoare pas cu pas deoarece sunt mai usor de controlat si sansa sa gasesti imprimante bushite este foarte mare. Mai ales ca imprimantele cu cerneala se vand dupa terminarea cartusului cu preturi foarte mici. Motoare de curent continuu destul de bune poti gasi in video playere vechi. Eu am reusit sa fac sa se miste un carut care avea in jur de 15-18 kg doar cu un motoras de video player vechi (am folosit un reductor). Multi se uitau zapaciti cum motoras asa mic putea sa deplaseze un semenea carut care avea un brat mobil cu 6 motoare pas cu pas + un acumulator de motocicleta). Link spre comentariu
Vizitator yulica19 Postat Noiembrie 5, 2006 Partajează Postat Noiembrie 5, 2006 Asta cu motoare pas cu pas ar fi solutia de urgenta, dar ar iesi programul mai complicat si am memorie program limitata(din anumite motive). Poate totusi stie cineva de unde fac rost de servomotoare, de la vreo firma sau din vreun aparat ce trebuie sa-l stric :smt005 Link spre comentariu
cirip Postat Noiembrie 5, 2006 Partajează Postat Noiembrie 5, 2006 http://www.sierra.ro/import/servomecani ... lista.html Link spre comentariu
Vizitator yulica19 Postat Noiembrie 6, 2006 Partajează Postat Noiembrie 6, 2006 Multam!! :smt007 Link spre comentariu
bld Postat Noiembrie 13, 2006 Partajează Postat Noiembrie 13, 2006 Ce vrei sa faca robotelul tau? Link spre comentariu
Vizitator florinica Postat Noiembrie 17, 2006 Partajează Postat Noiembrie 17, 2006 salutare ia zii ce ai mai facut cu robotelul tau?? posteaza si tu niste poze ale proiectului si mai povesteste cate ceva Link spre comentariu
vlad_2770 Postat Noiembrie 17, 2006 Partajează Postat Noiembrie 17, 2006 Dintr-un post cu 6 raspunsuri 2 sunt deja off-topic. Sunt suparat pentru ca urmaresc rubrica PIC si cind vad ca sunt mesaje noi ma bucur in speranta ca voi citi ceva interesant, dar citeodata doar mesaje off-topic.A zis omul MULTUMESC! deci subiectul este inchis pina cind nu revine cu noi detalii sau intrebari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum