Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

philips cd 304 cu CDM1 nu citeste cd-urile

dr_nick24

Postări Recomandate

Eu zic ca nu e defectul de la rezistentzele alea de 120 ohmi.Provine din fatza de la FE(focus _error) sau RE (radial_error).E specificat in manualul service intrarea in service mode Loop A si B si metodologia de reglaje.Pe ultimele pagini e chiar descrisa o metoda de reglaj OF (offset_focus) folosind un generator de semnal si un voltmetru.

Exact cum a zis @blueicon,laserul e ultimul care cade la modelul asta,defectul sta in condensatori,lipituri reci sau reglaje incorecte.In modul service loop A potzi fortza laserul sa emita continuu si elimina erorile de focus sau radiale prin deconectarea unui conector si punerea la masa a unui terminal.O sa pun deseara procedura din manualul service care se refera la asta.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dr_nick24

15

• BUGHIU

6

• blueicon

3

• zal

3

Top autori în acest subiect

-

buna seara !

- legt de ce spune colegu Bughiu, nu am rezistori sa pun nici serie nici paralel ca sa iasa 120 ohmi, dar pana la urma tin sa cred ca nu are de-a face cu acei rezistori. ( In schimb am conzi de mai multe feluri )

- am remasurat azi tensiunile, acelea sunt intr-adevar tensiuni fara consumator.... ( 11.95v si 11.35 v ) in schimb cand ii dau play, cea mare scade , iar cea mica creste, cu variatii...

- sambata am luat pistolul de lipit si am refacut absolut toate lipiturile unde vin conectorii de pe placa de sus, toate cele de masa si de pe o placa si de pe cealalta.

- nici o schimbare in ceea ce priveste functionarea playerului ( am fascicul laser, capul laser face miscarile pe veriticala, bratul tangential se misca pe orizontala ) in schimb, a aparut ceva negativ din cate retin eu nu facea asa, si anume, cand deschid sertarul, motorul inca se mai chinuie sa deschida sertarul inca 2 secunde desi e deschis...apoi inceteaza...

- astept sa posteze colegul der doktor modul acela de reglaj

multumesc, o seara buna !

Link spre comentariu

aparut ceva negativ din cate retin eu nu facea asa, si anume, cand deschid sertarul, motorul inca se mai chinuie sa deschida sertarul inca 2 secunde desi e deschis...apoi inceteaza..

Nu s-a dat peste cap ceva la mecanismul de inchidere /deschidere?!?!

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

Salutari! 

- ca si noutati, playerul merge f bine,DAR,  doar dupa ce se incalzeste!

dupa cum precizasem la un momentdat, am schimbat toti conzii din alimentare, si 2 Trz, bd.

- recent am achizitionat un Philips cd 204, nu pentru ca cel de sus nu o ia din prima...si am avut '' bafta'' de a obeserva ca un canal nu imi merge. nici la casti nici la iesirea de linie...

- cu ce ar trebui sa incep??

multumesc!

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

buna seara!

acum mi-am achizitionat un marantz cd 84 defect...desi la banii cu care l-am luat uneori prinzi sa iei si unul perfect functional. si anume:
bag cd ul, nu l invarte sub nici o forma, da eroare. daca il las in priza si ii iau curentul il invarte incat face 2 ture,

- lentila laser mi se misca pe orizontala.( pe verticala nu stiu )

de unde sa incep cu el? de la cap la coada sau invers? glumeam....

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări