Liviu M Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 In clipa in care pun GND in comun, Output pica deja la 0V, asa ca degeaba il mai pun la A0.Chestia asta e dubioasa rau.Ce ai pe output daca:- alimentezi senzorul din sursa externa si- nu folosesti nici rezistenta nici condensatorul si- conectezi doar gnd senzor (+ sursa) la gnd arduino (eventual arduino nealimentat)?Pana nu reuseti sa ai ceva pe iesire cand ai masa de la arduino conectata la masa senzorului/sursei te chinui degeaba. Link spre comentariu
Vizitator pippogsm Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 In clipa in care pun GND in comun, Output pica deja la 0V, asa ca degeaba il mai pun la A0.Chestia asta e dubioasa rau.Ce ai pe output daca:- alimentezi senzorul din sursa externa si- nu folosesti nici rezistenta nici condensatorul si- conectezi doar gnd senzor (+ sursa) la gnd arduino (eventual arduino nealimentat)?Pana nu reuseti sa ai ceva pe iesire cand ai masa de la arduino conectata la masa senzorului/sursei te chinui degeaba.Hmm.. cred ca am facut o greseala :( Injurati-ma, merit.Cand am masurat prima oara Output pe senzorul alimentat la sursa externa, fara sa fie conectat la arduino, si aveam 2V, cred ca atingeam cu degetul testerul aparatului.Acum, daca masor in acelasi scenariu fara sa mai pun degetele aiurea, vad ca am doar 0.5V pe Output, senzorul fiind alimentat la 5V. Si fara GND conectat la arduino.In cazul mentionat de tine (adica si cu GND senzor +sursa la GND Arduino) am tot 0.5V pe Output, deci nu se schimba nimic.Daca conectez si pinul de Output la A0, in A0 ajung sa am -0.28V !?? Arduino nu este alimentat.Dar am mai observat ceva ciudat. Sursa de la care alimentez este reglabila. Pe masura ce scad tensiunea de alimentare de la 5V, creste tensiunea pe Output de la senzor :|La 3.3V alimentare, ajung sa am 2V output.Tot ce am scris mai sus se intampla fara condensator si rezistenta de la output la GND. Link spre comentariu
Vizitator pippogsm Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Ar trebui sa mai precizez ceva: senzorul are si un thermistor pe placa, si un integrat pe care scrie 2903 (cred ca este https://www.fairchildsemi.com/ds/LM/LM393.pdf). Pinii thermistorului sunt TH1 si TH2. TH1 e comun cu GND. TH2 eu nu l-am conectat la nimic, o fi nevoie? Link spre comentariu
Vizitator pippogsm Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Cred ca m-ati lasat balta dupa faza cu degetul pe testere ) Link spre comentariu
costi002 Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 nu e nevoie sa il conectezi, trebuie sa mearga si fara termistor. daca ai 0.5V pe out, sigur e defect senzorul. Link spre comentariu
Vizitator pippogsm Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Oh, okay... La gunoi cu el atunci.Multumesc! Link spre comentariu
Vizitator Postat August 25, 2014 Partajează Postat August 25, 2014 practic l-ai ars in teste. poate era pe 3.3V si i-ai dat 5V. din greseli invatam Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum