Matrixu Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Se pare ca in ultima vreme cei de la nVidia se preocupa doar de vanzarea noilor tipuri de placi video si lasa nerezolvata o mare problema legata de utilizarea driverelor noi la placile video de generatie mai veche. Din cate am vazut pe internet este foarte frecventa aceasta problema, iar solutia se pare ca nu e chiar una simpla (din cate am gasit eu pana acum)1 Cum se manifesta problema :Daca folosesti Mozilla Firefox si vizionezi un clip online, in general flash-uri, driverul placii video afiseaza o eroare "Display Driver has stopped working and has successfully recovered" sau chiar blocheaza sistemul necesitand un restart, sau se intampla sa se restarteze in momentul in care se joaca un joc mai solicitant pentru GPU. Problema se pare ca e intalnita si la placi video mai noi...eu banuiam ca e din cauza DirectX dar se pare ca nu e asa.2 Solutii Una dintre solutiile sigure ar fi sa se aleaga driverul mai vechi cu care placa video era stabila.A doua varianta ar fi cu un mic update de la Microsoft care modifica o valoare in registri pentru "Timeout Detection and Recovery" La mine din pacate a mers doar prima solutie, dar vroiam sa pot instala noul driver de la nVidia, asa ca am apelat la o solutie un pic mai complexa, dar pana acum se pare ca e singura solutie stabila pentru aceasta problema in cazul meu. Placa video pe care am rezolvat problema este XFX GeForce GTS 250 Core Edition 1Gb DDR3/256 biti DirectX10. Am cautat pe net si am gasit o solutie care se pare ca functioneaza. Am rescris biosul placi astfel incat de la tesniunea de 1,15v pe GPU am ridicat la 1,2v pastrand in acelasi timp frecventele de lucru. Am facut update de driver si se pare ca problema in cazul meu s-a rezolvat iar driverul nu se mai restarteaza si nici nu blocheaza sistemul. Spre norocul meu se pare ca temperaturiile nu au luat-o razna si placa functioneaza acum fara probleme.Stau si ma intreb....oare si cei de la nVidia o iau uncet pe urmele celor de la Creative? Sa fie Marketing in spatele acestei erori ?...astfel incat sa ne impinga incet incet spre seria Tesla? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum