matzah Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Salut, Am cumparat un incarcator neoriginal (nu se gaseste altfel la noi) pentru o tableta microsoft surface pro 2. Problema este ca desi incarca, odata conectat touchscreen-ul tabletei nu mai functioneaza din cauza unor interferente cu incarcatorul. Cu unele incarcatoare merge fara probleme dar nu o pot folosi asa deoarece are nevoie de 12v 4a si singurul incarcator de 4-5a care il am face problema de mai sus. Am incercat intercalarea unei punti redresoare, condensatoare filtraj/deparazitaj - nici un efect. Daca tin un deget conectat la minus si cu cealalta mana apas pe touchscreen - merge. Altfel n-a vrut nici in ruptul capului. Stie cineva cum se poate corecta problema aceasta? Link spre comentariu
elmar Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Am incercat intercalarea unei punti redresoare, condensatoare filtraj/deparazitaj - nici un efect.sa inteleg ca aveti un incarcator cu doua fire (+/-)?daca da,incercati sa montati un condensator de 100nf in paralel cu iesirea(+/-).sper ca ati masurat tensiunea de iesire ? sa nu fie mai mare sau mai mica decat trebuie ! ca puteti defecta controlerul de incarcare al tabletei ... Link spre comentariu
matzah Postat Aprilie 10, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Da, este incarcator simplu cu 2 fire. Tesiunea este ok, am incercat un 470nf care il aveam la indemana dar tot nimic. Cand ajung acasa mai iau la mana o serie de punti si condensatoare. Link spre comentariu
validae Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Ati incercat si cu o sursa ATX de PC ? Are si puterea necesara si daca e conectata la o priza cu impamantare corespunzatoare nu ar trebui sa aiba rival. Link spre comentariu
matzah Postat Aprilie 11, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2014 nu am nici una la indemana si parca n-as cumpara o sursa mini itx pentru asa ceva. Caut ceva cat de cat compact, de-aia m-am orientat pe incarcatoare mici gen laptop. Am incercat si 100nf si cam orice am gasit, nici un efect. Nici o combinatie de diode, punti si condensatoare nu merge. Curios ca unele adaptoare merg unele nu, nu cunosc criteriul de "departajare". Am de exemplu un incarcator de POS bancar Verifone, 9V la 4A, merge fara probleme (doar ca nu incarca in sarcina mai mare, tableta are nevoie de 12V). In ultima instanta... nu stiu.. doar sa le disec pe amandoua sa vad ce anume e diferit in secundarul celui Verifone de nu produce aceste interferente. Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Oare nu aveti nevoie de sinusoida pura si de aceea sunt interferente ??? Da-ti mai multe explicatii in ce consta interferentele ! Link spre comentariu
matzah Postat Aprilie 11, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Pai e destul de simplu, imediat ce conectez incarcatorul nu mai functioneaza touchscreen-ul. Am constatat o chestie acum, daca conectez odata cu incarcatorul si tvul prin cablu hdmi, touchscreen-ul merge partial, respectiv unele apasari sunt inregistrate, altele nu.ambele aparate sunt legate pe acelasi prelungitor. Priza are impamantare, am incercat si aici si la munca pe mai multe prize.incarcatorul este un meanwell gs60a12-p1jO sa-l leg si la un osciloscop, poate sunt vreun neam de mizerii pe tensiunea de iesire Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Pai e destul de simplu, imediat ce conectez incarcatorul nu mai functioneaza touchscreen-ul. Am constatat o chestie acum, daca conectez odata cu incarcatorul si tvul prin cablu hdmi, touchscreen-ul merge partial, respectiv unele apasari sunt inregistrate, altele nu.ambele aparate sunt legate pe acelasi prelungitor. Priza are impamantare, am incercat si aici si la munca pe mai multe prize.incarcatorul este un meanwell gs60a12-p1jO sa-l leg si la un osciloscop, poate sunt vreun neam de mizerii pe tensiunea de iesire Cam asta ar fi singura explicatie daca sursa furnizeaza tensiune si amperajul necesar ! Link spre comentariu
matzah Postat Aprilie 13, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 13, 2014 n-am reusit sa o leg la osciloscop, intre timp am incercat toate neamurile de ferite pe care le-am avut la indemna, bobinute si alte dracii fara succes. Am cam epuizat variantele "non-invazive" la care ma gandisem (nu as vrea sa desfac incarcatorul, pare lipit mai strasnic decat celelalte care le-am mai desfacut). Problema apare la borna minus, imediat ce conectez doar borna asta, touchscreen-ul nu mai raspunde. Link spre comentariu
lavynyu Postat Aprilie 13, 2014 Partajează Postat Aprilie 13, 2014 Alte variante care le-as incerca daca as fi in locul dvs. : 1. Trebuie facuta o comparatie intre cele doua alimentatoare (cel care nu interfereaza si cel care interfereaza) pe un osciloscop ar fi cel mai bine ! 2. Comparatie vizuala a cablulilor de alimentare respectiv lungimea acestora si daca sunt ecranate cablurile sau ce infasurari au poate si aici sunt probleme ! 3. Vedeti daca nu cumva prin lungirea cablului nu scapati totusi de problema de interferenta care poate sa vina si din cutia alimentatorului fiind prea aproape de touchscreen ! 4. Incercati si alte tipuri de alimentatoare ! Link spre comentariu
codrut Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 incercati pe un miez toroidal sa dati cateva spire 3-4 si vedeti dc se rezolva.dc doriti va pot trimite un filtru de 220v. Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 (editat) Varianta simpla: Dai incarcatorul ala direct la gunoi, pt ca iti va provoca in timp alte probleme mai mari decat nefunctionarea touchscreen-ului pe perioada de incarcare. Varianta complicata: Desfaci incarcatorul, ii pui condensatori de oameni seriosi (brand name), si filtru pi. Adica inlocuiesti bucata de sarma dintre cei 2 condensatori cu o bobina. Se poate recupera din secundarul unei surse ATX mai cat de cat. Daca nici macar bucata de sarma nu exista, faci loc bobinei intre bornele + ale celor 2 condensatori. Dupa asta, daca tot nu merge, mai sunt 2 variante. 1. Scoti mizeria aia de condensator clasa Y (sa speram, chinezii adora sa puna ceramici ordinari in acest rol, atentie pericol de electrocutare! deci mai bine il scoti). El se va afla langa traf, si uneste masa din primar cu cea din secundar. Oricum chestia asta e o idee foarte proasta din start, nu o sa intru in detalii. Doar scoate-l. 2. Ii adaptezi incarcatorului o mufa cu impamantare, impamantare pe care o legi la masa (adica borna minus) din secundar. Aia care iti intra tie in tableta. Astfel problema se va rezolva sigur. Editat Aprilie 25, 2014 de Th3_uN1Qu3 Link spre comentariu
matzah Postat Aprilie 28, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 28, 2014 intr-un final am dezmembrat incarcatorul. nu are nici un fel de sarma/bobina nimic intre acei condensatori. adaugarea unei bobine n-a schimbat nimic. nu pot vedea prea multe pt ca aproape tot secundarul e turnat intr-un neam de lipici. ramane varianta cu masa la impamamtare, dupa ce verific exact la ce anume era conectata original impamantarea incarcatorului (are mufa alimentare cu 3 fire) mai am de sapat prin lipici pana una alta mersi de sfaturi tuturor ! ps:toti electroliticii sunt nippon chemi-con... bai ca sa vezi chestie... sursa e un meanwell, nu stiu codul exact, 12v la 5a Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum