JBC Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 Ce programator folosesti? Link spre comentariu
ionel sm Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 (editat) Programator USBASP-AVR pe el scrie v2.0 Ceva identic cu poza.Daca masor cu multimetru pinii de masa numai intre1si 3 imi arata continuitate si fatade pinii5si7 unde are o oarecare rezistenta .8 nu este conectat. n-am folosit cablu acela ,am legat firele direct de la programator. Editat Februarie 28, 2015 de ionel1959 Link spre comentariu
remus2509 Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 Nu te chinui cu acest montaj eu lam făcut si nu este de precizie te încurca mai rău .recomand supermulti tester cu atmega 328 sau esmetru unguresc cu pic 16f690 Link spre comentariu
ionel sm Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 (editat) Acum am avansat cu el si n-as vrea sa renunt.Nu stau in loc de el ca am mai multe modele dar vreau sa vad daca iese ceva.Cat m-am chinuit mai bine luam gata facut.Autorul acestui topic avea de vanzare.Dar a fost placerea mea sa-mi bat capul.Pe primul il am ,al doilea masoara numai esr. Editat Februarie 28, 2015 de ionel1959 Link spre comentariu
remus2509 Postat Februarie 28, 2015 Partajează Postat Februarie 28, 2015 Eu mam păcălit rău cu el . vb de măsurarea in circuit a esr . da erori ff mari conduce bunii ii arata cu esr mare faultează rău .insa cu cine scoși de pe placa măsoară ok Link spre comentariu
ionel sm Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 (editat) pinii 1 3 5 si 7i-am legat pe toti la masa;.8 am inteles ca e NC iar restul am montat cum a zis FLORIAN mai sus cu fire din mufa din imagine..Nu stiu daca trbuie legat RST la +5V mi-e frica sa nu fac vreo boacana.Eu cred ca ori attiny 2313 proasta calitate(dela Miv**om) ori l-am blocat eu.La mine nu-l recunoaste ,al doilea led vad ca palpaie cand fac comenzi.usbasp_10pin.jpg Am verificat programatorul mai atent si se pare ca pin5 si7 nu este masa: pin8-nc .pin5=RXD pin.7=TXD.Pe programator scrie V2.0.Ce sa-i fac sa mearga si la mine ? Editat Martie 2, 2015 de ionel1959 Link spre comentariu
ionel sm Postat Aprilie 6, 2015 Partajează Postat Aprilie 6, 2015 R1 si R2 sint de 43k respectiv 300 ohmi, se vede pe desenul cu dispunerea componentelor pe cablaj. Afisaje 2x8 se gasesc la C**met, dar nu lucreaza decit cu firme nu si cu persoane fizice, probabil ca se mai gasesc si in alta parte. Nu cred ca poate fi gasit cu mult mai jos de 15 lei. Diode am folosit 3v3 pentru ca din acestea am gasit la indemina, oricum curentul celor doua generatoare se ajusteaza fin din rezistentele din emitoare. p.S. am mai facut unul, pe un pcb ceva mai mare decit primul pentru un coleg care il dorea pe o placa mai aerisita (in cazul in care ar fi nevoie sa-l depaneze). personal consider ca este mai simplu de facut altul. MOS am folosit IRF3415, tot din motivul ca din astia am pe stoc. Semireglabilul de sub lm393 este cumva r9 in schema?de cat l-ati pus? Link spre comentariu
ionel sm Postat Mai 8, 2015 Partajează Postat Mai 8, 2015 Am reusit sa-l termin si eu .Cu esr-ul mai da rateuri.Daca reglez esr la condesatori mari nu arata bine la cei de valoarI micI si viceversa..Eu am facut calibrarea cu C-uri masurate pe LCM3. Link spre comentariu
florea_ctin Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 Va salut. Am o intrebare catre dumneavoastra cei care ati construit un ESR metru si ati ajuns la stadiu final. Care este valoarea totala a costurilor pe care le-ati avut pentru construirea unui astfel de montaj, nu mai pun timpul petrecut pentru definitivarea montajului (cablaj,corodare, gaurire, verificare, scrierea hex, etc...). Intrebarea vine intrucat mi-am propus construirea unui asemenea montaj sau cumpararea unui ESR gata facut care ar ajunge la cca. 15 USD = 55 RON durata de expeditie fiind cam la 1 luna http://www.ebay.com/itm/12864-LCD-Mega328-SMD-DIP-Transistor-Tester-Diode-Triode-Capacitance-ESR-Meter/251658786455?_trksid=p2047675.c100005.m1851&_trkparms=aid%3D222007%26algo%3DSIC.MBE%26ao%3D1%26asc%3D31193%26meid%3D826260c0ff814ff886d86384697c524c%26pid%3D100005%26rk%3D5%26rkt%3D6%26sd%3D181511136552&rt=nc Link spre comentariu
elmar Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 (editat) Dacă vă intereseaza numai măsurarea rapidă a esr-ului si a capacităţii condensatoarelor electrolitice...ar fi bine să cumparaţi numai acest tip de aparat(adică esr-metru)...acela ...la care aţi ataşat linckul de pe ebay...e un super multi tester ...(nu am chiar acelaşi model) dar vă pot spune că acel aparat nu are protectie la supratensiuni accidentale la bornele de măsura ...si cum condensatorii mai pot fi si incărcaţi...il defectaţi in scurt timp... Sunt esr-metre vândute la sectiunea bazar a forumului...incercaţi acolo...si nu cred că veti astepta o lună până îl veti primi! Se merită să incercaţi să-l construiţi singur numai daca aveţi dotările deja existente...adica dacă aveţi:solutie de corodare ,imprimantă laser,bormasină mică,programator petru soft(s.a.m.d).....si nu în ultimul rând experienţă in construcţii electronice! Editat Iulie 6, 2015 de elmar 1 Link spre comentariu
XAN77 Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 Aici la proiecte complexe e un topic ”C & ESR cu analizor + LCFP de la miron63” Eu acel esr l-am făcut și sunt foarte mulțumit de el, nu am calculat piesele că indiferent cît ar ieși, acel esr chiar merită. Am mai construit unu înaintea ăstuia, dar nu se compară. Acolo e un proiect bine gîndit și mai ales, experiența folosirii a confirmat, foarte ergonomic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum