Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

C++Builder

ole

Postări Recomandate

Salut. Vreau sa fac un program care sa ruleze in win xp si sa controleze portul paralel. Am aflat ca ar fi nevoie de un driver inpout32.dll. Cum se utilizeaza driverul si cum se programeaza portul parallel nu m-am prins inca. De aceea am apelat la acest forum. Astept idei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ole

5

• Laci

3

• vlad_2770

2

Top autori în acest subiect

Eu am facut un softuleti in Builder pentru portul paralel, dar din pacate cand am reinstalat Windows-ul nu am facut back-up pentru proiect, am numai exe-ul :(.Am folosit DriverLINX Port I/O Driver for Win95 and WinNT, acolo ai si exemple.Pentru Borland este si un Dlportbc.lib, care dupa ce ai importat ai acces la functiile din dll, sau daca vrei altfel foloseste functia LoadLibrary() si GetProcAddress()Pentru mai multe, mai vorbim :smt003

Link spre comentariu

sper sa te ajute arhiva atasata. Nu stiu cum poti sa importi in C++Builder inpout32.dll (nu am lucrat :( ). Daca lucrai cu Visual C++ sau cu C# puteam sa iti ofer cod. In principiu asa cum ti-a scris ole dupa ce importi un DLL ai acces la functiile lui. Pentru inpout32.dll sunt doar doua functii care le aveai si sub dos: input si output

PortAccess.Output(888,Send_value);            PortAccess.Output(890,Send_value);            PortAccess.Output(892,Send_value);            PortAccess.Input(888);            PortAccess.Input(890);            PortAccess.Input(892);
unde PortAccess este definita o clasa, codul ei este:

public class PortAccess{	/* For sending to the ports */	[DllImport("inpout32.dll", EntryPoint="Out32")]	public static extern void Output(int adress, int value);	/* For receiving from the ports */	[DllImport("inpout32.dll", EntryPoint="Inp32")]	public static extern int Input(int adress);}
Codul care l-am scris nu este valabil in C++Borland !!! Dar iti poti face o idee cit de simplu este sa importi un DLL si apoi sa-l folosesti. Sunt mai multe metode de a importa un DLL.

Ai in a doua arhiva un exemplu in Borland C++. Nu stiu daca iti foloseste dar uita-te si peste el.

BAFTA

Link spre comentariu

Multumesc pentru informatii. Am dat ca exemplu inpout32.dll pt ca doar asta am gasit pe net. As prefera insa sa lucrez cu Driver LINX. Incerc sa scriu un program si daca nu merge revin cu intrebari. Inca o data 10x.

Link spre comentariu

Am incercat sa fac un program dar nu am reusit nimic. Va rog sa-mi aratati cum incarc libraria in c++builder,si care anume, ca nu am reusit. Si ce fisier trebuie sa mai incarc ca m-am incurcat la cat de multe erau in a-II-a arhiva. Si care sunt funtiile de input si output pt dlportio. 10x

Link spre comentariu

in prima arhiva ai acolo un exemplu de importare a librariei si daca mai tin bine minte este exact cum a spus Laci:

Pentru Borland este si un Dlportbc.lib, care dupa ce ai importat ai acces la functiile din dll, sau daca vrei altfel foloseste functia LoadLibrary() si GetProcAddress()

Ai facut asa?
Link spre comentariu

Sa rezolvat treaba, dupa 30 de min. pe messenger :)In builder se face asa: Proiect/Add (shift+f11) dlportiobc.lib;#include "dlportio.h" , si la Functions apar functiile respective.LoadLibrary, si GetProcAddress este pur WinApi

Link spre comentariu

Tot am revenit cu o intrebare: care e functia sa transforme din Ansi String in ulong? sau daca nu este cum as putea sa scriu adresa portului intr-o casuta de tip "Edit" in hex(Ex: 0x378)si sa mi-o citeasca DlPortWritePortU...(ulong, ulong)?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări