Vizitator paulierco Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Buna ziua,Am o sursa industriala de 24v la 30A si vreau s-o folosesc la 12v. Imi trebuie minim 10A. Sursa are un potentiometru dar la minim are 17v. Maxim imi trebuie 13.5, 14.Exista vreo solutie sa o pot transforma?Multumesc si astept sugestiile voastre. Link spre comentariu
itube Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 sursa este in comutatie sau liniara ? Link spre comentariu
Vizitator paulierco Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 Sursa este in comutatie. Link spre comentariu
itube Postat Aprilie 10, 2014 Partajează Postat Aprilie 10, 2014 are si un nume sursa ?aveti schema ? Link spre comentariu
Vizitator paulierco Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 De aici a fost luata: http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/sursa-comutatie-220v-24v-350w-p-4263 Link spre comentariu
itube Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 Banuiesc ca aveti un semireglabil pentru reglajul tensiunii si nu un potentiometru.Verificati cum variaza tensiunea pe cursorul semireglabilului la 17v sau la 24v.In functie de ce constatati incercati sa adaptati valoarea semireglabilului in plus sau minus pana obtineti valoarea dorita a tensiunii pentru 14v, numai daca se poate si nu se blocheaza sursa.Daca optocuplorul este comandat de TL431, se mai pot face si de acolo reglaje daca schema este simpla.Nu uitati sa conectati o sarcina de cativa wati cand efectuati reglajele. Link spre comentariu
Vizitator paulierco Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 am incercat sa dau la minim si nu iese sub 17v. daca incerc s-o intorc peste sare la 28v.s-o desfac sa fac o poza? Link spre comentariu
itube Postat Aprilie 11, 2014 Partajează Postat Aprilie 11, 2014 ati incercat ce v-am scris mai sus ? ati inseriat vreo rezistenta ? exista vreun TL431 ? puteti pune si o poza, desi nu cred ca ajuta prea mult Link spre comentariu
Vizitator paulierco Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 N-am incercat cu nici o rezistenta. Am pus cateva poze cu ea. Mai am una identica ca dimensiune dar pe 12v, i-am facut si ei o poza IMG_1198. Link spre comentariu
itube Postat Aprilie 12, 2014 Partajează Postat Aprilie 12, 2014 Prin corespondenta este greu de reparat/modificat ceva.Mai mult ca sigur semireglabilul face parte dintr-un brat rezistiv.Daca vreti sa modificati ceva, verificati ce v-am spus mai sus.Din bratul rezistiv trebuie sa inlocuiti o rezistenta cu 30% mai mult sau mai putin fata de valoarea ei, dar numai dupa ce va dati seama care din ele si in functie de ce tensiuni sunt acolo, si mai ales ce anume comanda acea tensiune.Daca nu ati mai lucrat cu surse in comutatie, mai bine o lasati asa si apelati la cineva care stie.Apelati la un forumist din localitatea dvs. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum