Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

schema invertor sinus home made

Postări Recomandate

Detalii despre constructia unui invertor on grid, are cineva ? Am unul de 1500W la reparat, chinezarie e drept si am ramas surprins de simplitatea sa. Contine convertorul DC-DC, 28-50V la cca 300V,  apoi redresarea tensiunii, fara filtraj si o punte H, urmata de filtrul LC. N-am avut prea mult timp sa studiez functionarea, ce m-a surprins insa, comanda IGBT-urilor din puntea H, se face cu semnal de 50Hz, ceea ce mi se pare cam ciudat. Mi se parea normal ca doar o diagonala a puntii sa fie comandata cu 50Hz, cealalta cu o frecventa mult mai mare, peste 10Khz, ca la invertoarele clasice. Ce am observat, umplerea semnalului de comanda a mosfetilor din convertor e variabila, probabil comandata de sinusoida retelei. 

Ma bate gandul sa incerc constructia unui asemenea invertor, marele sau avantaj fiind lipsa acumulatorilor, scumpi si care trebuiesc schimbati periodic, dar sincer nu prea stiu cum functioneaza un astfel de invertor.

Editat de giongiu
Link spre comentariu

La alea ongrid nu ma bag, poate ca sunt unele simple comandate de la retea dar eu am unul pe baza de DSP si are o gramada de filtre la iesire filtru multipol si pe armonicele purtatoarei, ce e drept e nemtesc solarmax sputnik G.M.B.H.

poate o sa construiesc unu,l dar cu alta abordare, trei semipunti cu carbura de siliciu la 300a 1200v si trei drivere pentru ele si placuta cu DSP dedicata pe care le-am gasit de cumparat, iese in 3000 eur pentru 50KW, cu carbura, gata facut, nu il iei la banii astia.

Nu merita mai mici pe ongrid ca nu te baga nimeni in seama cu ele, pentru acasa offgrid.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări