gabiferaru Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Gresesti fatal daca nu pui filtre. Bass-ul poate fi pus pe direct, dar mediile si inaltele necesita filtre, macar cate un amarat de condesator nepolarizat. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 De cati V si uF sa fie condensatorul?La ce ma ajuta?Si mai intreb inca odata pot lega o boxa de 4ohmi la trei boxe de 8 ohmi bineinteles calculand-ule in asa fel incat in final sa scoata 8ohmi toate 4 boxele fara sa ard finalul? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Difuzorul de medii e conceput sa reproduca frecventele medii, difuzorul de inalte e conceput sa reproduca frecventele inalte. Daca tu nu pui filtre care sa filtreze spre fiecare difuzor specializat frecventele corespunzatoare ai toate sansele sa obtii sunete distorsionate pe acele difuzoare sau chiar sa le arzi.Poti pune 4.7uF/100-300V (nepolarizat!!!) in serie cu difuzorul de medii si 1uF/100-300v (tot nepolarizat!!!) in serie cu difuzorul de inalte. Bass-ul il poti lega direct la statie.Orice combinatie de difuzoare, pe care vrei sa o faci ca sa obtii impedanta aia, e nula daca nu folosesti filtre.Vezi poza de mai jos. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 De unde pot face rost de condensatori de acest tip si de valorile date de tine?Pe net gasesc de la 10uF in sus si 100v sau 4.7uF si 650 V.Am pe acasa cativa condensatori tip pastila si scrie pe ei 104 cu o linie jos.Mai bine imi spuneti cum imi fac unul nepolarizat din doi polarizati.Polarizati am de 47uF si 16v sau mai mari.Si revin inca odata la intrebarea mea frecventa la schema ta pot sa mai adaug un difuzor tot de medii dar pe 4ohmi? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 104 = 0.1uF Condesatori gasesti, cauta bine. Atentie, repet: trebuie sa fie nepolarizati! Pune difuzoarele oricum, ca vad ca insisti cu asta. Experimenteaza, invata din greselile proprii... In timp, dupa ce prajesti cativa finali si cateva difuzoare vei invata ca lucrurile se fac cum trebuie nu la inspiratie sau dupa bunul plac. Boxa nu va urla mai tare cu mai multe difuzoare. Ti-a spus lumea pe aici sa ramai la doua cai, tu insisti pe 3 cai si 4+ difuzoare. E o tiganie ce vrei sa faci. La nivelul tau de cunostinte o incinta cu doua cai e un inceput perfect. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Am gasit condensatori polarizati de 47uF/16v 47uF/25V 100uF/16V 220uF/25V .Acestia ii am la mine in casa iar nepolarizati am pe aia 104 tip pastila si cativa verzi 2A393J.Si in legatura cu boxele bassul are 110w twitterul nu stiu de cati w este iar media de 40w.Problema este ca nu am medii mai puternice pe 8ohmi am de 100w medii cu bass dar pe 4ohmi. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Am cautat pe net si am gasit ca daca vreu sa fac un condensator nepolarizat de 4.7uF/100V imi trebuie doi condensatori polarizati de 2.3uF/50V.Pe net zice ca se leaga bornele - ale condensatorilor. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 De curiozitate, ce varsta ai? Intreb asta ca sa stiu daca ai facut macar liceul sau nu. In fizica de liceu se dezbate si legarea condensatoarelor in serie/paralel. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Am 13 ani.Am gasit condensatoare nepolarizate si scrie pe ele 333 sunt culoarea visiniu.Sunt bune pt medii?Stii cumva ce valoare au? Link spre comentariu
gabiferaru Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Se intelege atunci, esti un copil. Ia-o usor cu teoria si nu te arunca prea adanc in ceea ce nu intelegi prea bine.104 inseamna 10 x 10 la puterea 4 in picofarazi, adica 100000pF, adica 100nF, adica 0.1uF.333 inseamna 33 x 10 la puterea 3 in picofarazi, adica 33000pF, adica 33nF, adica 0.033uFPe acelasi principiu deduci si alte valori. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Am rezolvat cu filtrele.Am gasit condensatori.Da mai am o problema una din boxele de medii baraie dar cand tin mana pe membrana ei canta normal.Cand ii dau drumul iar baraie.Boxa este absolut noua are cam 3 zile de functionare.Boxa este dibeisi de 40w 8ohmi. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Pune filtru difuzorului de medii si n-o sa mai baraie. Citeste si ce scrie aici: http://www.mikado.ro/difuzor-12cm-dibei ... 4-ohm.html Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Am pus un condensator 4.7uF si 50v nepolarizat si ii ia de tot bassul se aude exact ca un twitter.Si twitterul se aude mai bine decat media.Problema este din membrana ei de cauciuc .Cand tin degetul impins in cauciucul de pe margine isi da drumul cateva secunde dupa care baraie iar.La twittere am pus de 1uF si se aud perfect exact cum trebuie sa se auda un twitter.Daca ii pun un condensator la medie mai mic de 4.7uF cam de 2uF crezi ca ar merge.Cu ala de 4.7uF se aude foarte subtire sunetul.Apropo boxa este pe 8ohmi asa am gasit poza cu ea pe net. Link spre comentariu
K1nderu Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Nu te poti astepta la minuni din partea difuzoarelor alora de medii,daca pui un condenstor de 2uf se va auzi mai subtire decat cu 4,7uf trebuie marita valoarea.Ai putea incerca cu 10 uf si il obti din doi condensatori polarizati de 22uf in serie,daca tot nu-ti place cum suna incearca un 22uf pe care il obti din doi condensatori polarizati de 47uf,vezi cum ii legi + cu + sau - cu - Link spre comentariu
dj_bryz Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Parerea mea este ca pe medii nu se pune condensator mai mic de 10uf ......ca nu va mai fi medie....mai ales cand difuzorul are conul de plastic.Pentru inceput pune polarizat si vezi cum suna. Daca nu i-ti place poti lega doi condensatori de 22uf sa faci 10 (vorba colegului) sau 2 de 47uf sa faci aprox. 22uf. Eu spun sa incerci cu valoarea 22uf pentru medii, mai ales pentru difuzorul ala.Eu stiu ca te atrage designul lui.....dar decat sa pui difuzorul acela pe medii mai bine pui un difuzor de carton de la casetofon mai vechi sau chiar radio si sigur vei fi mult mai multumit de voce si va trebuii neaparat sa ii faci o incinta separandu-l de "woofer". Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum