Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Boxe homemade

HelliosSun

Postări Recomandate

As vrea sa imi fac doua boxe pt o statie pioneer sa 5300 de 200w pe 4ohmi sa pe 8ohmi.Incinta o fac personal dar la difuzoare nu prea ma pricep.Ce difuzor de bass ce difuzor de medii etc.Puteti sa imi sugerati cateva proiecte.Inafara de difuzorul de bass si mediu as vrea sa mai adaug si un difuzor tip horn.Astept sfaturi.Apropo bugetul cam mic.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 32
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• HelliosSun

17

• gabiferaru

7

• zal

2

• George

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

As vrea sa imi fac doua boxe pt o statie pioneer sa 5300 de 200w

Mai taie un zero din aia 200 W si o sa fii mai aproape de adevar.

Se vede clar in poza de mai jos ca amplificatorul absoarbe 85 W de la retea.

Daca ar fi putut debita 200 W, ar fi insemnat sa aiba un randament de 235 %. :naughty:

Posted Image

Link spre comentariu

Bun.Si aceste boxe bass-reflex au un difuzor de bass si unul de mediu?Si daca le leg in paralel li se aduna w.Ex:Daca dif de bass are 100w si cel de mediu are 150w se aduna intre ele?Mai este nevoie de inca ceva inafara de difuzoare,filtru dinala?

Link spre comentariu

Da, este nevoie si de filtru de separare a frecventelor.Daca tii neaparat sa iti faci tu boxele, te sfatuiesc sa alegi varianta cu 2 cai bass-reflex (tweeter plus difuzor pentru joase/medii).Deja cele cu 3 cai au o complexitate mai mare, iar tu esti incepator in ale boxelor.

Link spre comentariu

Io sînt curios cîte subiecte mai deschizi legate de ampliful ăsta? Ţi-au spus mai mulţi colegi să cumperi boxe de-a gata, findcă se vede că nu te pricepi să le faci tu, dar nu înţelegi. Ţi s-a oferit şi ajutor să studiezi domeniul.Spor la meşterit!

Link spre comentariu

Zal esti cam nepoliticos.Pun intrebari la care astept sugestii sau raspunsuri nu ma apuc eu de capul meu sa fac la alba neagra tot ce imi propun.De aceea pun atatea intrebari.

Link spre comentariu

Zal nu e nepoliticos. Te-a intrebat foarte frumos, legat de o situatie care ma deranjeaza si pe mine, deja. Mai deschizi multe topicuri pe subiect?

1. Ce buget ai?

2. Ce experienta ai in lucrul cu materiale lemnoase, panouri prefabricate in cazul de fata. Ai scule? Ai conditii de lucru?

3. Ce experienta ai in electroacustica; Stapanesti bazele? EU VAD CA ABSOLUT DELOC!

Crede-ma, eu in liceu aveam amplificatoare serioase construite de la 0, peste toate astea sunt producator de mobilier, designer de produs/mobilier, arhitect, si am diploma in electronica. Am abordat dupa atata experienta proiecte de incinte, si mi-a fost greu. Pe langa asta, nu sunt satisfacut...

Eu zic sa studiezi mult inainte, sa muncesti, sa inveti sa pui intrebari pertinente... si apoi, peste 1 an de studiu, poate.................................

P.S. Daca nu si nu; Ataca un proiect SAL, cumpara-le difuzoarele, tuburile, filtrele, bureti, conectori, cf. proiect, bate 4 lemne in cuie, si ai terminat balciul. Ai totul mura-n gura...

Link spre comentariu

HelliosSun, dacă ai avut impresia că am fost nepoliticos, te asigur că e greşită, cred că sînt printre cei mai răbdători cu începătorii de pe forumul ăsta. Şi eu şi ceilalţi am încercat să-ţi spunem pe ocolite că nu poţi face ce ţi-ai propus cu cunoştinţele actuale. Nu e vina noastră că nu-ţi place asta.

Spui că bugetul e mic, dar eşti dispus să rişti banii în proiecte dezamăgitoare.

Îţi urez succes, poate ai noroc şi iese ceva.

Link spre comentariu

Daca am 3 difuzoare pe 8 ohmi pot sa mai adaug una dar pe 4ohmi si sa le calculez in asa fel incat sa scoata 8ohmi in final toate 4 boxele?Boxa pe 4ohmi este boxa de medie si are putere mai mare de aceea vreau sa o pun la celelalte 3 pe 8ohmi.

Link spre comentariu

Daca am 3 difuzoare pe 8 ohmi pot sa mai adaug una dar pe 4ohmi si sa le calculez in asa fel incat sa scoata 8ohmi in final toate 4 boxele?

Ce formula de calcul ai folosit? Filtre ai pus?
Link spre comentariu

Filtre nu am pus.Formula pt dif de bass si medie in paralel 1/r1+1/r2 si twitterul este legat in serie iar formula folosita r1+r2.Deci ar merge sa adaug un dif pe 4ohmi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări