jakab Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Va salut, de o vreme ma tot bate gandul sa construiesc un tempomat la masinuta mea.Am vazut pe net ca se pot cumpara astfel de module la preturi intre 1000 si 1500 RON, mi se pare o suma prea mare pentru veniturile mele, asa ca as incerca sa construiesc eu unul singur.Masina in cauza pe care as vrea sa-l montez este un Mercedes C-class din anul 1995, aceleratia este electronica, dar asta nu are importanta, eu am vazut ca se poate construi un montaj electronic, care sa comande un motoras electric, care o sa traga o sfoara, sau cablu la care vine legat pedala de acceleratie.Problema este ca nu stiu cum sa incep proiectul.Pentru inceput am maneta originala de la pilotul automat de la o alta masina identica, ceea ce este foarte util, iar cu asta vreau sa actionez modulul respectiv, iar pentru decuplare sa folosesc ori aceasta maneta sau cand apas pedala de frana.Orice idee sau solutie e binevenita, multumesc anticipat pentru ajutor. Link spre comentariu
jakab Postat Aprilie 14, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Nu ma ajuta nimeni in problema sus mentionata? Link spre comentariu
piglett Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 un motoras electric, care o sa traga o sfoara, sau cablu la care vine legat pedala de acceleratie.Comic!Treaba asta cu pilotul e complicata. Trebuie sa compensezi urcarea rampelor si coborarea pantelor. La majoritatea masinilor care au asa ceva de fabrica, pilotul, controleaza avansul aprinderii si/sau cantitatea de carburant admisa in motor.Ca sa faci un motaj rudimentar, analogic( fara microcontrolere), e greu. Trebuie sa monitorizezi constant viteza, fie cu senzor pe cutia de viteze, fie cu unul dintre senzorii abs, apoi sa comanzi o clapeta de acceleratie ce are inclus un motor electric. Treaba se complica si mai mult la Diesel.Cea mai simpla varianta( a se citi carpealea romaneasca):Sti cum arata maneta de soc pentru Daciile 1310,1300? Ii faci un sistem de blocare si tragi un cablu secundar pe clapeta de acceleratie. Si-o blochezi in ce pozitie vrei. Da' sa te vaz ce faci cand dai de o rampa sau o panta. O sa fie a dracu' de enervant...he,heBafta! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum