Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare antena

Vizitator raddumocanu

Postări Recomandate

Vizitator raddumocanu

salut ! detin o antena de 1 metru inaltime, marca Hustler, cu mufa BNC. Am cautat pe internet si se pare ca ar fi pentru taxi. Eu vreau sa o folosesc pentru CB . Am desfacut talpa si am observat ca are o bobina cu vreo 4.5 spire. Cum as putea sa modific bobina in asa fel sa mearga pe CB?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• YO9IBC

1

• Rx-Tx

1

Top autori în acest subiect

• 9 luni mai târziu...
Vizitator radu gheorghiu

Se intercaleaza un wattmetru-reflectometru (cu frecventa de masurat  in spectrul de masura  al instrumentului) pe cablul de antena si se masoara puterea reflectata care trebuie sa fie cat mai apropiata de capatul inferior al scalei instrumentului in cazul unei antene bine acordateI In caz contrar se inlocuieste elementul radiant (sarma)cu una mai lunga ,apoi se reia masuratoarea.daca indicatia instrumentului este mai mica e clar ca antena era  calibrata pt.o frecventa mai mare.prin taieri succesive .Se va ajunge la o indicatie minima a puterii ref.si o eficacitate maxima a antenei D-voastra!Pt CB se poate folosi orice W-R se HF(3-30 Mhz ,27 Mhz incadrandu-se  bine in scala pe puterea de 5 w)

Link spre comentariu

@radu gheorghiu poti sa calibrezi la antena aia pana te plictisesti, daca e pentru VHF nu scoti SWR util din ea nici daca stai in cap. trebuieschimbata bobina/adaugate spire si lungit elementul aka "spcul" cum ii spun CB istii. Astea se fac de o persoana cu ceva cunostinte in domeniu, de regula radioamatori, pentru simpli utilizatori de Cb, solutia cea mai simpla si mai buna e cea recomandata de edisitaru.

Am tinut sa precizez toate astea, doar ca sa nu isi mai dea de lucru aiurea cei care sunt in aceiasi situatie cu initiatorul topicului, chiar daca e vechi de un an.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări