Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Daewoo sasiu CP330

Iordache

Postări Recomandate

Am urmatorul defect la acest televizor- pe anumite programe, am un tremurat pe verticala dar nu pleaca imaginea peste cap ( nu se desincronizeaza pe verticala ).Daca a intalnit cineva acest defect si poate sa-mi dea o informatie. :sparge:

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

3

• ionel sm

3

• adydep

3

• Iordache

2

Top autori în acest subiect

Inlocuieste: c814 1micro/100v , c416 470micro/25v,c426,c427100micro/16v si nuuita asa ,cum ti s-a mai spus c414 22micro/160v.Atentie la c414 , scaderea capacitatiiacestuia (si implicit cresterea esr-ului) poate avea uneori consecinte dramatice pentruacest sasiu ( si nu numai). de aceea este recomandabil sa montezi 47/250v/105grade.P.S. Am incercat sa-ti raspund de ieri dar din motive ce ma depasesc nu am reusitsa gasesc "butonul" raspunde

Link spre comentariu

daca defectul persista si dupa ce ati schimbat cele enumerate mai sus,este posibil sa trebuiasca putin acord din bobina tda 836x. totusi dupa cum au spus si colegi raa ul este foarte sensibil la acest chasis trebuie reglat corespunzator

Link spre comentariu

Raspunsul pentru defectul cu tremurat pe verticala si mai aparea si o banda de 1 cm in stanga ecranului este urmatorul:-capacitate scazuta a C416 pe tensiunea de 16,5 V care merge in stabilizatorul de 12 V. Dupa inlocuirea condensatorului a disparut si instabilitatea si banda din stanga ecranului. Oricum, multumesc celor care mi-au dat aceste sfaturi. - Si tot la acest tv am avut imaginea intinsa sus si comprimata jos. A fost defect condensatorul de 1000 de micro farazi de cuplaj cu deflexia pe verticala. ( semireglabilul pentru reglajul liniaritatii aproape ca nu reactiona la reglaj).

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

La un sasiu cp330 tremura putin imaginea pe verticala si imi apar dungulite care tremura pe verticala la fel ca in clip.Clientul a zis ca a auzit o pocnitura in el dupa care a ramas cu acest defect..Electroliticii sant verificati cu ocazia altei interventii i-am verificat si acum .Nu gasesc nimic. 

Link spre comentariu

Daca a auzit o pocnitura,parerea mea este ca a fost produsa de trafo de linii-a descarcat la masa-(sau poate o descarcare in interiorul tubului).Totusi interesant este faptul ca functioneaza.Eu as inlocuii de proba traful.(este HR7644).Tremuraturi mai produce si C=220uF/25V(eu il inlocuiesc cu 1000uF/25V),care filtreaza tensiunea recuperata de 16V de la trafo linii(dar spuneti ca ati inlocuit electroliticii)

Link spre comentariu

trafo linii inlocuit ..deci nu-i din el.Suspectez bobina de deflexie.Vreau sa mentionez ca merge pe AV deci nu are ce sa-l perturbeze.

Editat de ionel1959
Link spre comentariu

Nu,asa am crezut si eu,ca merge bine pe A/V,si rau pe TV.Vrea sa spuna ca l-a probat pe A/V adica semnalul este ok,neperturbat.

Oricum defect de bobina de deflexie,si care sa produca efectul din poza,eu nu am mai intalnit....

Editat de Andrei Tabacaru
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări