Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

filtre pentru 10W :d

Vizitator amicul43v3r

Postări Recomandate

Vizitator amicul43v3r

SAl

Vreau sa va rog sa ma ajutati!!!

Vreu sa fac un filtru pt o boxa ruseasca de 10W (care o folosesc pe post de bas) si inca 2 filtre pt 2 difuzoare de 6W care sa le folosesc pe post de medii sau inalte !!!!

PLS ajutatima cu niste valori sau ceva. :prayer: :prayer:

Am pus doua bobine in serie cu sarma de vreo 1 - 1,5 mm care cred ca e prea mare pt ele.

In principiu as vrea sa stiu niste valori pt. condensatori si bobine ,,, eventual niste scheme ....... MS mult :rolleyes: :smt001 :yawinkle: :smt006

In viatza doua lucruri nu se imprumuta:

Masina si Femeia !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dividivus

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Pt a face filtre pasive trebuie sa stii impedanta difuzorului (8 ohmi?), frecventa de taiere si ordinul filtrului (ordinul 1 (6 dB/octava): la trece sus iti trebuie un condensator legat in serie cu diful, la trece jos o bobina; ordinul 2 (12dB/octava): trece sus un condensator in serie si o bobina legat paralel cu difuzorul; trece jos invers).

Condensatorul blocheaza frecventele joase (cu cat are capacitanta mai mica cu atat urca mai sus frecventa de taiere), iar bobina bolcheaza frecventele inalte (cu cat are inductanta mai mare -- mai multe spire -- cu atat scade mai mult banda de frecventa care trece).

Valorile le poti calcula cu niste programe care au fost postate de multe ori pe acest forum, trebuie cautate.

Cisteste aici, gasesti toate programele de calculare + teorie: http://www.the12volt.com/caraudio/cross.asp

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări