Vizitator cosmint Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 vreau sa fac circuitul din schema atasata (stiu ca e fara rezistente - asta-i simularea in proteus). Nelamurirea mea e: in cc tiristorul meu primeste impuls de 2 secunde la 5V si dupa ce pe poarta pun 0 el ramane polarizat, astfel eu primesc pe pinul RC6 5v de la sursa separata. Niste oameni care spun ca se pricep mi-au spus ca nu o sa gasesc tiristor sa il folosesc acolo si sa-mi iau nu stiu ce integrat flip-flop..care prin Romania e destul de scump si de pe ebay vine greu. Ce imi recomandati sa fac acolo?Spun inca o data: imi trebuie doar sa ii dau un impuls scurt sa inchida un contact si ar fi super daca as putea sa ii dau acelasi impuls sa-l deschida (eu am folosit releul sa scot tiristorul)/ Link spre comentariu
modoran Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 Spun inca o data: imi trebuie doar sa ii dau un impuls scurt sa inchida un contact si ar fi super daca as putea sa ii dau acelasi impuls sa-l deschida (eu am folosit releul sa scot tiristorul)/De ce nu folosesti un banal circuit basculant bistabil ce comanda un tranzistor bipolar sau mosfet (care la randul lui comanda bobina releului) ? Il poti realiza cu componente discrete sau folosi un integrat specializat ce costa ... 1 leu.http://www.garajuluimike.ro/electrice/c ... stabil.htmE drpt ca nu prea ai ce face cu tiristorul in cazul asta. Link spre comentariu
Postări Recomandate