subsemnatul2012 Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 Salutare! Va rog sa imi spuneti si mie care este modalitatea de aflare a curentului pe care il debiteaza un transformator(amperii)? Daca am postat in sectiunea gresita ,imi cer scuze.Ms ! Link spre comentariu
leo 17 Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 1 ...sectiunea conductorului .....gasesti pe net tabele cu tot ce iti trebuie .. 2....sau masurand curentul pe o sarcina cu un aparat de masura Link spre comentariu
subsemnatul2012 Postat Aprilie 7, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2014 1 ...sectiunea conductorului .....gasesti pe net tabele cu tot ce iti trebuie .. 2....sau masurand curentul pe o sarcina cu un aparat de masuraMs ptr raspuns ! Tabelul cu sectiunea conductorilor si curentul suportat de acesta il am.Daca inseriez un ampermetru cu un consumator inseamna ca ceea ce imi arata aparatul este amperajul transformatorului sau curentul pe care il i-a acel consumator? Link spre comentariu
leo 17 Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 cel mai bine pt cu tabelul ..cand nu se poate cu o marja de eroare cu aparatul de masura Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 Ce-ti spune aparatul de masura este irelevant, ampermetrul se foloseste intotdeauna inseriat cu o sarcina, si indicatia arata curentul tras de acea sarcina, nu cel de care traful este capabil. Solutia corect informativa este masurarea diametrului conductorilor, atat primar cat si secundar si in functie de sectiunea gasita si o anumita densitate de curent admisa, strii cam la ce sa te astepti. Se pot face si ceva masuratori pentru a determina puterea de care un traf este capabil la un anumit randament acceptat dar sunt ceva mai complexe si presupun stapanirea unei teorii ceva mai avansata, dar simplist masurarea conductorilor este cea mai buna solutie. PS: Toate astea s-au discutat si rediscutat si re....rediscutat aici:viewtopic.php?f=41&t=89&start=4790 Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 În lipsa datelor scrise de fabricant pe traf, totul ţine de estimare. Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 7, 2014 Partajează Postat Aprilie 7, 2014 AMPERÁJ, amperaje, s. n. Denumire improprie pentru intensitatea curentului electric, exprimată în amperi. Link spre comentariu
Postări Recomandate