Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amperaj transformator

subsemnatul2012

Postări Recomandate

Salutare! Va rog sa imi spuneti si mie care este modalitatea de aflare a curentului pe care il debiteaza un transformator(amperii)? Daca am postat in sectiunea gresita ,imi cer scuze.Ms !

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• subsemnatul2012

2

• leo 17

2

• zal

1

• Marian

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

1 ...sectiunea conductorului .....gasesti pe net tabele cu tot ce iti trebuie .. 2....sau masurand curentul pe o sarcina cu un aparat de masura

Ms ptr raspuns ! Tabelul cu sectiunea conductorilor si curentul suportat de acesta il am.Daca inseriez un ampermetru cu un consumator inseamna ca ceea ce imi arata aparatul este amperajul transformatorului sau curentul pe care il i-a acel consumator?
Link spre comentariu

Ce-ti spune aparatul de masura este irelevant, ampermetrul se foloseste intotdeauna inseriat cu o sarcina, si indicatia arata curentul tras de acea sarcina, nu cel de care traful este capabil. Solutia corect informativa este masurarea diametrului conductorilor, atat primar cat si secundar si in functie de sectiunea gasita si o anumita densitate de curent admisa, strii cam la ce sa te astepti. Se pot face si ceva masuratori pentru a determina puterea de care un traf este capabil la un anumit randament acceptat dar sunt ceva mai complexe si presupun stapanirea unei teorii ceva mai avansata, dar simplist masurarea conductorilor este cea mai buna solutie. PS: Toate astea s-au discutat si rediscutat si re....rediscutat aici:viewtopic.php?f=41&t=89&start=4790

Link spre comentariu
Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări