zal Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Îi ştiu findcă am folosit şi eu la unul dintre maguri, o arătare verticală, dar cu role de 18 şi motoare de Majak la tamburi, comanda lor cu triace dintr-un primar de trafo de Majak, azi ar fi socotit jalnic. De fapt, i-am tăiat mai scurţi, fără ''fusta'' aia, frîna era din piele ce se freca pe partea cilindrică. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Cea mai buna solutie. Întâi va faceti doua prefabricate la strung, inclusiv gaura pentru fixare pe axul motorului cu ajustaj potrivit pt presare la cald. Pe urma nenea frezorul le face aripioare. Si îi fixati pe axul motorului la cald, fara suruburi si alte fitze. Daca merg (cât de cât) bucsele pe cabestan, nu vad de ce n-ar functiona metoda la tamburi.Exact la acelasi lucru ma gandeam si eu ( frezarea trindentului , dupa confectionarea tamburului ca semifabricat pe strung ) Cu presarea la cald va fi mai greu daca vreodata vreau sa demontez butucii de pe axe , prin depresare la rece.Cred ca voi recurge totusi la o varianta intermediara ( un alezaj in butuc pentru presare la cald si surburi dispuse la 120 gr ), alezajul va fi facut de asa maniera incat sa nu fie necesara incalzirea la temperaturi mari a butucului .Tamburul va fixat pe butuc prin intermediul a 3 suruburi , ceva similar cu tamburii de la Revox A77Nu-mi surade ideea confectionarii tamburilor dintr-o singura bucata cu butuc, desi poate unii colegi ar preferea asa . Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Am facut o schita preliminara a tamburilor pentru viitorul magnetofon.Daca nu este cel mai reusit desen tehnic va rog sa nu aruncati cu pietre in mine Sper totusi sa fie cat de cat edificator . Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Între tambur si butuc va trebuie cel putin un stift de centrare. Asa cum e desenat, la nevoie (de ex înlocuirea lagarelor) butucul se poate depresa usor de pe ax. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Daca doriti sa va apropiati de sistemele profesionale, poate ar fi indicat sa va orientati spre sistemul de fixare a rolei NAB. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Daca doriti sa va apropiati de sistemele profesionale, poate ar fi indicat sa va orientati spre sistemul de fixare a rolei NAB. Sa inteleg ca-mi indicati ca in loc de trident pe tambur sa-l fac direct NAB??? Pai in cazul acesta am 2 optiuni , prima imi arunc la gunoi toate rolele cu trident dupa ce mi-am construit magnetofonul cu NAB direct, si a doua varianta sa ma pun sa-mi cumpar role NAB goale pe care sa incarc banda de pe rolele cu trident . Concluzie : varianta 1 pica din start ( n-am inebunit sa-mi arunc rolele cu trident ) varianta 2 sunt mai rentabile rolele NAB cu banda pe ele decat cele goale Varianta 3 raman la ideea de tambur cu trident , la care linistit se poate atasa si sistemul NAB Sunt familiarizat cu sistemul de fixare NAB , chiar cochetam cu ideea de a-mi atasa NAB-uri la majak , pentru ca am cateva role goale de 18 cu gaura pentru NAB. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 16, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Între tambur si butuc va trebuie cel putin un stift de centrare. Asa cum e desenat, la nevoie (de ex înlocuirea lagarelor) butucul se poate depresa usor de pe ax.Pai asta era si ideea schitei butucului , ca ulterior in caz de nevoie sa poata fi depresat usor ( cu un extractor de rulmenti ) Sau pe partea inferioara a tamburului sa am un umar si in butuc un canal corespunzator dimensional umarului de pe partea inferioara a tamburului.O sa revin cu o alta schita preliminara ca sa fie mai edificator ce spun , desi sunt convins ca ati inteles ideea . Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 Mă gîndesc că nu ar strica să cumperi un mag serios dar defect, incomplet, doar ptr motoare, tamburi, poate chiar mai mult din partea mecanică. Cu prelucratul... poţi face cinşpe variante şi toate slabe. Şi cred că ieşi mai ieftin. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 16, 2014 Partajează Postat Aprilie 16, 2014 ..iar..off_topic:Eu,sincer,urmaresc foarte atent discutziile voastre,@Dominicue,@franzm,@miron1947 si mai ales @zal,pt care am o afinitate aparte...nu stiu de ce dar..unde vreau sa scriu si eu,egal in ce topic,mi_o ia inainte mereu...Si acum on_topic.Cred ca zal are dreptate cu varianta cumpararii unuia defect dar nu chinezesc,ci unul mai rasarit.A pus cineva un link catre un revox pe ,,iutub'' 810 sa 820 nu mai stiu si chiar era interesant.Parerea mea: modificarea unei mecanici oarecare cu folosirea/schimbarea unor piese sau partzi componente se justifica din motive financiare,timp si nu in ultimul rand din pct de vedere al calitatzii materialelor si al executziei.Potzi face 10 tamburi pe strung pana nimeresti 2 ok.Cand o sa termin cu testerul de tuburi cred ca ma apuc si eu sa modific un mag.Am deja 2 trase pe dreapta pt piese,un A77 si un TC758,inca nu vreau sa le defrisez Consider mai interesanta varianta aia cu numarator electronic cu 2 cifre dupa virgula si sincronizarea motoarelor laterale pt o tensiune constanta in banda decat o varianta clasica.Iar o varianta profesionala (studio) e de preferat uneia ,,home_edition''.Cred ca @zal stie cel mai bine,fiind campion in constructzii de magnetofoane si intalnind cam toate problemele de la faza de proiect pana la ...varianta finala.Eu n_am construit nici unul iar de reparat si tunat am cred vreo 50 de B77(toate variantele inclusi HS),20 de A77,100 de akai_uri de toate felurile si inca vreo suta de ...amestecaturi ASC,Sony,Otari,Tandberg,Teac...samd.Doktor sunt la calibrat si reparat, la construit...nici macar ..asistent...omul de serviciu..ala ca da cu mop_ul... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Nu pot să zic că am făcut multe, doar am început uşor, modificînd un B100, apoi am folosit mecanica unui Sony TC101 montată înclinat şi un preu cu BM387, apoi m-a lovit construitul o dată cu informaţiile din biblia A77 şi privind la alţii care făceau mai dinainte maguri. N-am avut onoarea de a meşteri la maguri de firmă, cînd au apărut electronicele la mîna a doua la noi, magurile tocmai dispăreau. Am găsit o poză cu magul unui prieten, sursă de inspiraţie ptr mine. Poza e la calitatea de atunci, e şi pe hîrtie granulată nu velină. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Mi-am stors creierii să-mi amintesc anumite detalii mecanice şi le-am trecut în poza de jos. Evident că motorul central poate fi altul, atunci era improvizat, aşa cum se vede. Nu aveam cum să desenez şi acţionările. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 ...schitza mai buna decat asta...nici ca se putea... :31Nici in manualul service nu e desenat asa clar...bravo @zal. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 ..iar..off_topic:Cred ca @zal stie cel mai bine,fiind campion in constructzii de magnetofoane si intalnind cam toate problemele de la faza de proiect pana la ...varianta finala. Chiar am tinut cont si voi tine in continuare , de sfaturile fiecaruia dintre colegi . Sa-mi cumpar un magnetofon SH defect din clasa semipro/pro , este aproape de domeniul fantasticului in romania , ( cei care vand astfel de scule chiar si defecte cer niste preturi astronomice ) , piesele de pe scule profesionale la fel, se cer preturi uriase , unde mai pui ca nici nu prea se gasesc Consider ca unele componente se pot construi/fabrica si in regim propriu , insa doar pentru ca exista probabilitatea sa nu-ti iasa o piesa din prima perfect ,nu inseamna ca nu merita macar sa incerci , a pleca de la o astfel de premiza inseamna ca-ti impui din start o limita . Pentru mine a pleca de la astfel de premize ( gen cele de mai sus) ar echivala cu abandonarea proiectului, si atunci as putea spune linistit ca ma indentific cu vulpea care nu a putut ajunge la struguri si a inceput sa urle ca sunt foarte acrii Fiecare dintre noi are propria scala valorica , si trebuie respectata ca atare . Link spre comentariu
clauelf Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Jos palaria pentru zal in privinta schemei atasate. Excelente idei, mai ales ca vorbim despre trecut cand nici nu te gandeai ca unii pasionati construiesc mag-uri artizanale. Ce spune der doktor de link-ul de pe you tube cu studer, acel aparat este un mag artizanal 100% facut cu elemente de Revox A77...f interesante sunt capetele: a facut elemente suprapuse de 4 capete 4 piste de redare-inregistrare ( capete standard Revox A77) ptr a obtine 16 piste, la fel si partea de stergere. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Jos palaria pentru zal in privinta schemei atasate. Excelente idei, mai ales ca vorbim despre trecut cand nici nu te gandeai ca unii pasionati construiesc mag-uri artizanale. Ce spune der doktor de link-ul de pe you tube cu studer, acel aparat este un mag artizanal 100% facut cu elemente de Revox A77...f interesante sunt capetele: a facut elemente suprapuse de 4 capete 4 piste de redare-inregistrare ( capete standard Revox A77) ptr a obtine 16 piste, la fel si partea de stergere.Corect a folosit elemente de pe alte magnetofoane Revox , nu a modificat unul deja existent cu 16 piste. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum