Vizitator Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Astea 2 le_am cumparat eu si chiar merita banii http://www.ebay.de/itm/Calibration-tape-AZIMUTH-Alignment-7-5-ips-Messband-zur-Spalteinstellung-/251424602773?pt=Bandmaschinen&hash=item3a8a12fa95 http://www.ebay.de/itm/Messband-PEGEL-250-nWb-m-19-cm-s-Reference-level-tape-250-nWb-m-7-5-ips-/261378980484?pt=Bandmaschinen&hash=item3cdb66ba84 250nWb/m in principiu e pt Revox,dar merge si pt alte modele.Reglat dupa manualul service cu osciloscopul,generatorul de semnal si benzile astea 2 etalon,suna identic cu cd player_ul,nu e nici o diferentza atat pe aparatele de masura cat si la o auditzie pe boxe. Link spre comentariu
misu ploiesteanu Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 multumesc de raspuns. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 14, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Dupa ce am stat stramb si m-am gandit drept , am ajuns la concluzia ca decat sa am 3 trafuri in magnetofon , mai bine sa am maxim 2( unul pentru motoare + control logic si unul pentru partea audio ) , si in concluzie am gasit o firma care produce trafuri toroidale la comanda si am cerut o oferta pentru un traf cu urmatoarele specificatii , tensiune primar 220V, tensiune secundar 1 = 120+30V , tensiune secundar 2 = 120+30V, puterea aparenta a trafului 100VA.Ce parere aveti??? Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Eu as fi ales trei secundare 120+30 c.a. (câte unul pt fiecare motor) si înca câteva pentru 2x15V c.c. stabilizati, 12V c.c. stabilizati si 24-48V c.c. pt. electromagneti. Nu stiu daca se justifica transformatoare toroidale. C-core ar fi fost suficiente, mai ales ca se pot modifica mult mai usor. Nu s-ar potrivi un transformator de Rostov, Soiuz samd.? Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 14, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Eu as fi ales trei secundare 120+30 c.a. (câte unul pt fiecare motor) si înca câteva pentru 2x15V c.c. stabilizati, 12V c.c. stabilizati si 24-48V c.c. pt. electromagneti. Nu stiu daca se justifica transformatoare toroidale. C-core ar fi fost suficiente, mai ales ca se pot modifica mult mai usor. Nu s-ar potrivi un transformator de Rostov, Soiuz samd.?Deocamdata am cerut doar o oferta de pret pentru un traf toroidal cu specificatile repective .La puterea de 100VA cred ca ar duce pe o infasurare secundara linistit doua motoare .Pentru tensiuni mici as prefera un traf separat , iar pentru electromagneti se poate lua tensiune si din traful cu 2 infasurari secundare. Nu am schema de soiuz , rostov chiar as fi curios sa vad ce traf au folosit rusii ( ma indoiesc ca au folosit infasurari separate pentru fiecare motor ) Nu exclud nici trafurile C-core insa nu am gasit inca pe cineva care sa le faca pe comanda , dar mai fac sapaturi sa vad ce voi gasi. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Se potriveşte parţial un trafo de Rostov, dar apare problema folosirii doar a motoarelor laterale de la Rostov, insuficient de puternice individual ptr role de 27cm. Are două secundare separate ptr motoarele central şi laterale.Nu e practic cîte un secundar şi un montaj ptr fiecare motor lateral, un singur secundar şi un singur montaj de control comutabil cu releu de pe unul pe celălalt la schimbarea sensului, tocmai ptr a nu se întîmpla accidente şi bîlbîieli. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 14, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Ba se potriveşte, dar apare problema folosirii doar a motoarelor laterale de Rostov, insuficient de puternice individual ptr role de 27cm.Nu e practic cîte un secundar şi un montaj ptr fiecare motor lateral, un singur secundar şi un singur montaj de control comutabil cu releu de pe unul pe celălalt la schimbarea sensului, tocmai ptr a nu se întîmpla accidente şi bîlbîieli.Ma gandeam sa folosesc un secundar pentru motoarele laterale si un secundar pentru motorul cabestan.Acuma inca fac sapaturi dupa motoarele laterale, sincer sa fiu ma bate gandul sa vad daca mai pot face rost de doua motoare de grundig ( are cuplu foarte ridicat si turatie destul de mare pe lagaturile vitezei de 19. ) Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 14, 2014 Partajează Postat Aprilie 14, 2014 Totul e să le poţi prinde nişte tamburi. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 ... bine echilibrati! Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Corect, nu vrea nimeni să-i zgîlţîie magnetofonul la derulare ca maşina de spălat la stoarcerea rufelor. Atenţie mare la strungarul care va fi nevoit să ajusteze fie axele motoarelor, fie găurile tamburilor.Ptr tamburi, o prindere pe ax cu minim 3 şuruburi la 120*, uşurează centrarea, un fel de a spune că poate dura şi 3 zile la unul, dacă jocul e mai mare de 0,1mm. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 să-i zgîlţîie magnetofonul la derulare ca maşina de spălatMie-mi pare o temere nejustificata, influenta tamburului cu spin este minora acesta avand un diametru mic si construit in general din material usor, comparativ cu rola cu banda.Echilibrarea dinamica este necesara doar la volanta cabestanului deoarece are si diametru mare si masa mare. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Cu cît e mai mare diametrul, cu atît descentrarea e mai mare. Şi axial şi radial. Mai ales la magurile verticale. La role de 18cm e acceptabilă o mică bătaie, dar la 27cm nu te mai joci şi greutatea e triplă. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 la 27cm nu te mai joci şi greutatea e triplă.Pai rola plina cu banda cum o echilibrati, este masa cea mai importanta in actiunea de derulare, comparativ cu ea, tamburul nici nu intra in ecuatie, in plus si turatia maxima la derulare este relativ mica nu am masurat dar nu cred ca depaseste cca 100/RPM. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 15, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 15, 2014 Corect, nu vrea nimeni să-i zgîlţîie magnetofonul la derulare ca maşina de spălat la stoarcerea rufelor. Atenţie mare la strungarul care va fi nevoit să ajusteze fie axele motoarelor, fie găurile tamburilor.Ptr tamburi, o prindere pe ax cu minim 3 şuruburi la 120*, uşurează centrarea, un fel de a spune că poate dura şi 3 zile la unul, dacă jocul e mai mare de 0,1mm.As prefera sa nu ajung ca strungarul sa-mi strujeasca axele motoarelor ( sunt destule motive pentru care nu vreau asta ) Cel mai probabil voi ajunge sa folosesc niste butuci de adaptare a tamburilor , butuci pe care se poate realiza si franarea) Cand voi ajunge in aceasta faza a constructiei sper ca atelierul in cauza sa aiba si dispozitive pentru echilibrarea acestor butuci , iar centrarea tamburilor as prefera sa fie facuta tot pe strung .Motoarele din seria grundig TK 30 pana la TK 35 , au aceleasi motoare cu partea libera a axului de 8 mm si partea axului ce trece prin interiorul bucselor are diametrul de 17 mm , deci au o constructie foarte solida.De acea as prefera motoarele de pe grundig seria 30...35 . Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 15, 2014 Partajează Postat Aprilie 15, 2014 As prefera sa nu ajung ca strungarul sa-mi strujeasca axele motoarelorNici nu cred ca poate, in general sunt cementate, deci eventual rectificare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum