Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sa construim un magnetofon artizanal

Dominicue

Postări Recomandate

• Răspunsuri 212
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dominicue

82

• zal

48

• franzm

28

• miron1947

24

Top autori în acest subiect

Imagini postate

@dominicue & frantz: Ma gândeam doar la faptul ca in anii 80,era o "scula HI-Fi", :da care depasea cele mai multe casetofoane,mai trebuia dus intro parte sau alta! :da Cu benzi inregistrate in occident(profesional),aduse in tara ilegal,se auzea ...nemaipomenit!(in comparatie cu ce era atunci pe piata). :nebun: Eu ma gândeam ca daca as avea asa ceva si trebuie sa-l mut(aranjez mobila)... :nas:.Sa nu uitam ca in anii 80 costa cam 3 salarii medii(2500-3000 Lei)! :da Acum muzica nu mai trebu1ie dusa nicaieri...aproape oricine are CD,DVD player sau,vorba aia,o pui pe CD/DVD si ...ai muzica /filme cate vrei!

Link spre comentariu

Eu sunt de parere ca o astfel de constructie trebuie inceputa cu partea mecanica, urmata de partea de comanda(electrica si electronica) si abia dupa aceia de capete si electronica aferenta redarii si inregistrarii.

Link spre comentariu

Eu sunt de parere ca o astfel de constructie trebuie inceputa cu partea mecanica, urmata de partea de comanda(electrica si electronica) si abia dupa aceia de capete si electronica aferenta redarii si inregistrarii.

Sunt intru totul de acord cu ordinea executiei cu o singura exceptie , in prima faza cea cu partea mecanica ai nevoie si de capete pentru ca trebuie conceput si construit si blocul acestora si montajul capetelor pe bloc presupune tot asamblare mecanica.
Link spre comentariu

Acum muzica nu mai trebu1ie dusa nicaieri...aproape oricine are CD,DVD player sau,vorba aia,o pui pe CD/DVD si ...ai muzica /filme cate vrei!

Pai si in aceste conditi de ce te mai intereseaza un magnetofon artizanal ????
Link spre comentariu

Se poate si doar cu linia de ghiduri.

Pai si linia de ghiduri fara capete cum o concep??? Consider ca mi-ar trebui si capetele ( le am deja ) pentru a calcula distanta dintre ghiduri , gaurile pentru fixarea monturilor capetelor ( ma refer la blindajul capetelor de redare si chiar inregistrare ) etc etc.
Link spre comentariu

Probabil te referi la unghiurile dintre capete şi bandă, asta depinde şi de capete şi de presiunea pe care o dorim a benzii pe ele, findcă unele capete de redare necesită presarea mai accentuată a benzii pe ele cu presoare cu pîslă. Pînă la urmă ochiul e cel care alege.

Link spre comentariu

Probabil te referi la unghiurile dintre capete şi bandă, asta depinde şi de capete şi de presiunea pe care o dorim a benzii pe ele, findcă unele capete de redare necesită presarea mai accentuată a benzii pe ele cu presoare cu pîslă. Pînă la urmă ochiul e cel care alege.

Exact la asta ma refeream si mai ales pentru ca m-am hotarat ce capete voi folosi , adica cele Tesla ANH 200, ANH 210 , si cele de stergere carora nu le stiu denumirea pentru ca nu mai au etichete.Pentru capetele ANH am inclusiv montura ( blindajul/ecranaj ) si poate voi folosii motura si la capetele de inregistrare desi din ce am vazut la majoritatea constructiilor industriale capul de inregistrare nu are blindaj ( ecranaj ) .Deci in concluzie am nevoie de capete doar fizic , in prima faza a constructiei .
Link spre comentariu

Atîta timp cît depărtătoarele de bandă au cursă mare, poziţionarea capetelor se poate face şi ulterior alegerii modelului lor, suporţii au toţi posibilitatea reglării poziţiei mai înaintate sau mai retrase a capetelor prinse în ele. Excepţie cele blindate, dar şi acelea se pot pili mai mult.Aşa că poţi pune de probă şi montaj orice capete în ele şi să le prinzi pe placă.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări