Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sa construim un magnetofon artizanal

Dominicue

Postări Recomandate

• Răspunsuri 212
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Dominicue

82

• zal

48

• franzm

28

• miron1947

24

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Eu am construit de la zero un magnetofon special, cu banda digitala lata, de calculator, taiata in doua pe latime si pusa pe role mici. Pe atunci (1990) imi construisem un calculator pe 8 biti si aveam nevoie de ceva mai bun decat un casetofon. Unele solutii se pot aplica si la un magnetofon analogic.

Am optat pentru o mecanica minimalista, fara parghii si curele. Rolele erau asezate pe doua motoare de picup asincrone, mari, rusesti. Acestea aveau  sensuri de rotatie opuse. Rolul motoarelor era de lagare, intinderea benzii si tragerea rapida in ambele sensuri, totul prin comenzi electrice. Restul mecanicii era cam ca la orice magnetofon. Am pus capete cu doua piste pentru ca aveam multe role mici. Doar electronica era complet diferita. Dupa ce a fost gata, l-am folosit un an - doi, apoi am trecut la un PC si l-am desfacut.

Link spre comentariu
Vizitator ipsihi

Chiar de la zero nu am facut nici unul, m-am folosit de neresuscitabile, prin anii 80 o mecanica de philips la 3 motoare, un kastan ars la propriu intr-un incendiu si inca cateva tentative abandonate in stadiul de experiment dar functionale 100%, mai nou un rostov modificat la 6 capete, full revers ,role de 10 inchi, la care donatoare au fost diferite akai-uri ( motoare, capete, intinzatoare, etc),electronica a ramas partial sovietica.

Editat de ipsihi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări