Dominicue Postat Aprilie 25, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Eu am niste carti mai actuale. Daca reusesc sa fac rost de un scanner pt carti, vi le pun la dispozitie. Pai tot ce pot sa sper este ca veti gasi o modalitate de scanare . Pana la urma nu strica nimanui pargurgerea lucrarilor cu acest subiect . Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 (editat) Pe elektrotanya gasiti manualele de service la diverse magnetofoane Studer (A67, 80, etc). Merita rasfoite. Editat Aprilie 25, 2014 de franzm Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 25, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Pe elektrotanya gasiti manualele de service la diverse magnetofoane Studer (A67, 80, etc). Merita rasfoite. Multumesc pentru informatii , ca intodeauna cele mai bune Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 25, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Am constatat cu stupoare ca nici un coleg nu a recunoscut magnetofonul de coperta cartii ' Construirea Magnetofonului " Colegii , ZAL sau Franzm ...... ce ziceti ???? va pare cunoscuta imaginea magnetofonului respectiv ??? Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Am mai vazut poza aici pe forum, în topicul în care am pomenit de TK Cinel. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 26, 2014 Partajează Postat Aprilie 26, 2014 Apare tot în carte, e ''magnetofonul indigen Doina''. În capitolul doi se prezintă construirea căpăţînilor de mag (nu capete normale, că alea sînt mici). Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 26, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2014 ''magnetofonul indigen Doina''. In sfarsit , da este magnetofonul indigen DOINA , Unul din cele doua pe care le-a produs romania vreodata , celalalt model de magnetofon romanesc nu mai tin minte exact cum se numea ( poate colegul ZAL ne improspateaza memoria) Link spre comentariu
Vizitator magistratul Postat Aprilie 26, 2014 Partajează Postat Aprilie 26, 2014 (editat) Clabucet Perinita ? Parca am participa la concursul " cine stie , castiga " ... Editat Aprilie 26, 2014 de magistratul Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 26, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 26, 2014 Clabucet Perinita ? Parca am participa la concursul " cine stie , castiga " ... Chiar daca industria electronica romaneasca a produs doar 2 modele de magnetofon si in serie destul de mica , merita macar amintite . Va multumesc pentru informatie ,iar de castigat avem doar experienta . Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 26, 2014 Partajează Postat Aprilie 26, 2014 Tot în cartea aia se scrie că în 1959 se lucra în paralel la maguri în minim patru unităţi. Citez: ''...la atelierele DPT Clăbucet, la cooperativa ''Radio-Progres'', la cooperativa ''Oltul'' din Tr-Măgurele, etc.'', iar ceva mai în colo se scrie despre un alt mag prevăzut ptr anul 1960 la cooperativa ''Radio Popular''. E descris Doina (fără a spune cine-l produce) şi cel neomologat atunci de la Tr-Măgurele, celelalte nu. Link spre comentariu
feri.visky Postat Aprilie 27, 2014 Partajează Postat Aprilie 27, 2014 Nu se poate afirma faptul ca au fost produse in serie, chiar mica... Eu prefer sa spun ca au fost produse in regim de prototip "extins", chiar si cand vorbim despre Doina. Acesta a fost livrat doar la "varfuri", cum se obisnuia pe vremea aceea... (tema a mai fost discutata, a fost prezentata si fotografia unei "Doina" destul de... "ravasit" dar pipaibil!"). Singurul magnetofon "produs" in serie de cateva mii (<2000 - 2500 bucati) a fost un Tesla care a fost montat in combina Orfeu S 602 A4, un alt aparat de lux foarte rar, ceea ce denota o seria mica! http://www.proradioantic.ro/?x=item&id_p=11244 Am zis "produs" pentru ca a fost inlocuit doar sigla Tesla cu sigla Electronica... In numarul 1/2009 al revistei Pro Radio Antic, Dl. Carabas descrie cum a construit el un magnetofon... Articolul se intituleaza: Magnetofonul o amintire romantica, pagina 14. Link spre comentariu
franzm Postat Mai 1, 2014 Partajează Postat Mai 1, 2014 Am amintit pe undeva mecanica Uher fara rola presoare. Iata cum functioneaza. Din pacata stabilitatea primelor modele lasa de dorit iar pentru îmbunatatiri n-a mai fost timp. Trecuse vremea magnetofoanelor. Link spre comentariu
Vizitator mihai giurgiu Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Buna ziua stimati colegi .Mi-am propus sa deschid un nou topic care va avea ca subiect contructia unui magnetofon de la 0 .Recunosc ca deschis mai multe topic-uri de-a lungul timpului , care in final au ajuns ca discutie tot in zona cum sa construim un magnetofon .Asadar toti colegii care au avut experianta construirii unui magnetofon sunt bine veniti sa ne inpartaseasca din experianta/le ,tuturor celor care vrem sa construim un magnetofon .Cu stima Am transformat pe vremuri un magnetofon Majak-205 intr-un magnetofon semiprofesional ( vertical, amplficare inclusa) si pot spune din experienta ca nu e foarte usor de construit un magnetofon. Tineti cont de faptul ca eu lucram intr-o uzina de avioane (IRAv Bacau), unde aveam atat sectii de mecanica, cat si de electronica. Pentru cine e amator de un magnetofon adevarat, de fabrica, posed un Orbita 107-C ( sovetic, fabricat in 1991, ultimul an a l existentei oficiale a URSS). Caracterisitici: 3 capete ferita, 3 motoare, 20-20000 Hz, amplificare 2x15W, telecomanda pe fir (asa era pe-atunci). Am si schema electrica, pentru cine e interesat. Am si vreo 40...50 benzi ORWO cu muzica din anii 80-90. Eu l-am scos la pensie prin 2002...2003, dar aparatul e foarte bun. Pot fi contactat la adresa de e-mail: mihai.giurgiu49gmail.com. Link spre comentariu
Dominicue Postat Mai 3, 2014 Autor Partajează Postat Mai 3, 2014 Am transformat pe vremuri un magnetofon Majak-205 intr-un magnetofon semiprofesional ( vertical, amplficare inclusa) si pot spune din experienta ca nu e foarte usor de construit un magnetofon. Tineti cont de faptul ca eu lucram intr-o uzina de avioane (IRAv Bacau), unde aveam atat sectii de mecanica, cat si de electronica. Pentru cine e amator de un magnetofon adevarat, de fabrica, posed un Orbita 107-C ( sovetic, fabricat in 1991, ultimul an a l existentei oficiale a URSS). Caracterisitici: 3 capete ferita, 3 motoare, 20-20000 Hz, amplificare 2x15W, telecomanda pe fir (asa era pe-atunci). Am si schema electrica, pentru cine e interesat. Am si vreo 40...50 benzi ORWO cu muzica din anii 80-90. Eu l-am scos la pensie prin 2002...2003, dar aparatul e foarte bun. Pot fi contactat la adresa de e-mail: mihai.giurgiu49gmail.com. Cine a spus ca e usor de construit un magnetofon??? Si in ce priveste magnetofonul Orbita 107 -C , daca pe acesta au rulat aproape exclusiv benzi ORWO ....atunci capetele lui ( chiar daca sunt de ferita ) sunt cam pe duca !! Eu tocmai m-am pricopsit cu un ROSTOV 105-S1 , ce l-am primit cadou de ziua mea din partea sotiei Ei bine si cu toate astea tot nu renunt la proiectul meu de ami construi un magnetofon !!! Link spre comentariu
zal Postat Mai 3, 2014 Partajează Postat Mai 3, 2014 Păi, începi prin a demonta Rostovul ca să te dumireşti ce şi cum e prin mecanică şi cum te poţi inspira ptr un mag cu role mai mari. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum