franzm Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 În scoala generala am citit o carte româneasca pe tema "construiti un magnetofon". Cred ca aparuse prin anii '60.A77 cu 16 canale de pe iutup face praf benzile cu ciotul acela de ax de antrenare. De fluctuatiile benzii pe verticala amintesc doar în treacat. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 În scoala generala am citit o carte româneasca pe tema "construiti un magnetofon". Cred ca aparuse prin anii '60.A77 cu 16 canale de pe iutup face praf benzile cu ciotul acela de ax de antrenare. De fluctuatiile benzii pe verticala amintesc doar în treacat.Ar fi multe de spus despre realizarea de pe you tube, cum ar fi intinzatoarele de banda..etc , nu mai vorbesc ca daca la finalul videoclipului se asculta cu atentie putin ... zgomotul pe care il face banda la rulare spune multe despre constructia respectiva .Trebuie sa o caut si eu cartea respectiva . Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Faţă de pozele de mai sus, la magul meu cu role mari erau cîteva modificări: motor central de Rostov, acţionarea frînei tamburilor inspirată tot de la Rostov, cu acelaşi elmg, acţionatea depărtătoarelor de bandă cu un singur elmg. Şi la întinzătoare era diferit. Cea mai mare diferenţă era la motoarele laterale. Prietenul meu a folosit motoare ce cc cu perii de la ştergătoarele de parbriz, varianta de 24V, rebobinate cu tolele rotorului rotite ca să elimine mişcarea sacadată, specifică. Nu sînt aşa de sigur că a mai folosit controlul turaţiei cu optocuplor şi disc cu găuri sau fante, dar le-am figurat oricum în schiţă. Eu am folosit cîte două de Rostov, la primul i-am prelungit axul în spate prin introducerea forţată a unui ax de 6mm în rotor, cu prenadez şi coacere în cuptor. Apoi am montat fulii pe fiecare şi un cuplaj elastic, adică un disc din cauciuc de 3mm prins în cruce, două şuruburi pe o fulie, două pe cealaltă. Schimbarea forţei de tracţiune se făcea cu cond, 4uF ptr rola mică, 8uF ptr rola mare, motoarele legate în paralel. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 17, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Constructia din poza prezentata de colegul ZAL este de departe net superioara constructiei de you tube , ma refer la mecanica in mod special.Inca o data multumim pentru amabilitatea de a ne pune la dispozitie fotografia. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Mulţumesc colegilor de aprecieri, sper să fie de folos celor interesaţi, evident că fiecare va adapta după posibilităţi orice ideie. S-au pierdut multe de atunci, chiar dacă notam pe foi sau cîte un caiet................P.S. Mi-o fi fost de folos şi că am lucrat în proiectare de utilaje din 1982 pînă în 1991. Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Apoi am montat fulii pe fiecare şi un cuplaj elastic, adică un disc din cauciuc de 3mm prins în cruce, două şuruburi pe o fulie, două pe cealaltă. Disc Hardy. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 17, 2014 Partajează Postat Aprilie 17, 2014 Evident că soluţii mai bune există, astea erau variantele atunci. Dar sursa de inspiraţie au fost cuplajele elastice industriale, motor-reductor, cele cu arcuri sau fricţiune........Am găsit o variantă a schemei comenzilor unuia dintre maguri dar e prea mîzgălită ca să se înţeleagă ceva, are doar valoare sentimentală. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Idei, idei, idei: http://forum2.magnetofon.de/board2-tonbandger%C3%A4te/board20-tipps-und-erkenntnisse/10204-echtzeit-bandz%C3%A4hlwerk-f%C3%BCr-alle-bandmaschinen/74cf4060 Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 22, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Idei, idei, idei:http://forum2.magnetofon.de/board2-tonbandger%C3%A4te/board20-tipps-und-erkenntnisse/10204-echtzeit-bandz%C3%A4hlwerk-f%C3%BCr-alle-bandmaschinen/74cf4060Interesante idei unele dintre ele sigur vor fi aplicate si in proiectul de magnetofon artizanal. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 24, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2014 (editat) În scoala generala am citit o carte româneasca pe tema "construiti un magnetofon". Cred ca aparuse prin anii '60.A77 cu 16 canale de pe iutup face praf benzile cu ciotul acela de ax de antrenare. De fluctuatiile benzii pe verticala amintesc doar în treacat. Si iata ca spre norocul meu am gasit ( intr-un anticariat online) cartea ' Construiti un Magnetofon " autor Geoge Racz , an aparitie 1961. Abia astept sa o am in maini , cu putin noroc chiar maine daca posta romana se va misca cum trebuie. Ahh si sa mai amintesc inca o carte cu aceasi tema '' Construirea Magnetofonului " autor T.M. Bajenescu , an aparitie 1959 . Editat Aprilie 24, 2014 de Dominicue Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 24, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2014 (editat) Si cate o poza a cartiilor mai sus amintite Si o intrebare , recunoasteti magnetofonul ???? din poza cartii Construirea Magnetofonul Eu l-am recunoscut deja P.S. a doua carte urmeaza sa -mi parvina cand cei de la anticariat o vor gasii Editat Aprilie 24, 2014 de Dominicue Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Cred că nu te apuci să construieşti din pilă şi ciocan capete de mag. Cărţile alea nu te ajută cu nimic astăzi, sînt de arhivă. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 24, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Cred că nu te apuci să construieşti din pilă şi ciocan capete de mag. Cărţile alea nu te ajută cu nimic astăzi, sînt de arhivă. Stimate coleg , cartile acelea sunt doar pentru arhiva , si clar nu am de gand sa fac capete de mag din ciocan si pila. Considerati ca mi-ar strica sa le lecturez ??? Orcum informatiile venite de la dumneavostra si alti colegi care au experienta practica a construirii unui magnetofon sunt mult mai pretioase. :reytre Link spre comentariu
franzm Postat Aprilie 25, 2014 Partajează Postat Aprilie 25, 2014 (editat) Eu am niste carti mai actuale. Daca reusesc sa fac rost de un scanner pt carti, vi le pun la dispozitie. Capete magnetice din pila si ciocan (era sa scriu secera) n-am facut înca, dar am înlocuit partial circuitul magnetic (pachetul de tole frontal) la capete de casetofon mono Radiotechnika (Ungaria). Erau capetele de la primele casetofoane ce s-au gasit în comert; bobinajul avea o priza unde se aplica semnalul pe înregistrare (sau numai premagnetizarea; nu mai retin exact, era prin anii '70). Editat Aprilie 25, 2014 de franzm Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 25, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 25, 2014 Mi-a sosit cartea " Construti un magnetofon " si intradevar , nu este de actualitate constructia prezentata in ea . Insa de actualitate sunt explicatiile principiului de functionare si rezolvarea unor probleme comune magnetofoanelor indiferent de tipul acestora <DIRECT DRIVE> sau < BELT DRIVE > Ce nu am gasit in lucrarea respectiva este < constructia capetelor cu ajutorul pilei si a ciocanului > , glumesc desigur, pentru ca pana si autorul lucrarii recomanda folosirea capetelor de constructie industriala. Una peste alta lucrarea se adreseaza amatorilor care doresc un magnetofon mai rudimentar ( simplut) si fara prea multe pretentii. Cine stie poate unii colegi doresc si o astfel de abordare , < nu este cazul meu :werg >! Eu sunt mai pretentios Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum