Dominicue Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Buna ziua stimati colegi .Mi-am propus sa deschid un nou topic care va avea ca subiect contructia unui magnetofon de la 0 .Recunosc ca deschis mai multe topic-uri de-a lungul timpului , care in final au ajuns ca discutie tot in zona cum sa construim un magnetofon .Asadar toti colegii care au avut experianta construirii unui magnetofon sunt bine veniti sa ne inpartaseasca din experianta/le ,tuturor celor care vrem sa construim un magnetofon .Cu stima Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Primul pas este o inventariere accesului Dvs. la prelucrari mecanice de precizie. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 6, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Primul pas este o inventariere accesului Dvs. la prelucrari mecanice de precizie.Accesul la prelucrari mecanice de precizie l-as avea , desigur trebuie sa vad si ce costuri presupune .Ateliere cu masini CNC exista la mine in oras , doar ca trebuie sa ajung la faza in care tot ce tine de mecanica unui magnetofon sa pus pe hartie ( desen tehnic) pentru ca daca ma voi duce sa fac doar cate o piesa de mici dimensiuni la aceste ateliere costurile vor destul de usturatoare .Este mai rentabil sa merg cu materialul + desenele tehnice si sa fac comanda pentru executia tuturor reperelor odata. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Ateliere cu masini CNCMai curand strungarie, frezare, rectificare(pentru axe) si vulcanizare(pentru rola presoare). Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 6, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Ateliere cu masini CNCMai curand strungarie, frezare, rectificare(pentru axe) si vulcanizare(pentru rola presoare).Pai si strungul CNC ce este ??? nu o masina unealta????Freza CNC ??? /raboteza tot CNC ????De vulcanizare chiar nu-mi fac probleme exista firme in romania care fac pe comanda tot ce vrei , sau si mai bine s-ar putea sa apelez chiar la o firma de afara care este specializata pe asa ceva., nu-i mai retin exac numele Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 6, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Si intre noi fie vorba , accesul la prelucrari mecanice de precizie costa daca nu ai deja sculele proprii.Cand m-am decis sa construiesc un magnetofon de la 0 am fost constient ca va implica si costuri , ca doar nu o sa-l construiesc din nimic fara nici un cost .Prelucrarile mecanice costa , materialele costa , componentele electronice costa , dar asta este cine vrea sa-si faca un magnetofon de conceptie proprie trebuie sa-si asume si costurile.Sa nu-mi spuna vre-un coleg ca si-a facut magnetofon cu costuri 0 , ca nu-l cred.. Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Pai sigur costa, chiar si inainte de `89 tot trebuia sa dai macar de o bere pentru prelucrari si materiale. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 6, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Pai sigur costa, chiar si inainte de `89 tot trebuia sa dai macar de o bere pentru prelucrari si materiale.Foarte adevarat , insa stiti cum este , de-o bere ai dat de-o bere ai avut si calitatea executiei.Haideti sa incercam sa ne debarasam toti romanii de acesta filosofie ( dau si eu de-o bere, numai fa-mi pe moca daca se poate un avion de vanatoare) .Prefer sa dau un ban din buzunar , poate chiar mai multi si de bine rau daca piesele nu sunt in cote sa i le pot da cap ( figurat vorbind ) ,si sa-mi cer banii inapoi .Altfel la varianta 1 cea cu berea ...... nu mai are rost sa spun... Link spre comentariu
miron1947 Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 de-o bere ai dat de-o bere ai avut si calitatea executiei.Atunci nu exista alta cale. atat in ce priveste prelucrarile si materialele(nici piulite de 3 nu aveai de unde sa cumperi), se puteau realiza doar in uzine sau fabrici, iar in ce priveste calitatea, va contrazic, erau oameni bine calificati pe utilajele de precizie iar termenul de "o bere" este generic si reprezinta de fapt ideea de cointeresare. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 6, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2014 de-o bere ai dat de-o bere ai avut si calitatea executiei.Atunci nu exista alta cale. atat in ce priveste prelucrarile si materialele(nici piulite de 3 nu aveai de unde sa cumperi), care se puteau realiza doar in uzine sau fabrici, iar in ce priveste calitatea, va contrazic, termenul de "o bere" este generic si reprezinta de fapt o metoda de cointeresare.Pai atunci nu pot sa spun ca dumneavostra ati fost un norocos .Eu pe vremea impuscatului , am recurs la varianta de-o bere si din pacate rezultatele au fos cel mult mediocre.Cand am recurs la varianta 2 , adica platit materialul + executia si rezultatele au fost bune , adica mult in sus peste mediocru , cum va explicati asta??Si vorbesc aici de acelasi meserias cu aceasi masina unealta. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 6, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Ar mai exista o varianta , cand meseriasul ti-e prieten si atunci dand-ui de-o bere , pentru ca ti-e prieten e posibil sa faca lucrul cu simt de raspundere.In fine incepem sa deviem de la subictul initial al topicului. Link spre comentariu
Vizitator Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Asadar toti colegii care au avut experianta construirii unui magnetofon sunt bine veniti sa ne inpartaseasca din experianta/le ,tuturor celor care vrem sa construim un magnetofon .Cu stimaNu am construit (inca) un magnetofon dar,pot sa spun ca am restaurat complet cateva sute,incepand de la Akai,Revox,Teac,Sony,ASC..pana la Tandberg.in general din clasa semi_profesionala,dar am avut si aparate de studio gen Otari sau Revox.Fiecare model are avantajele si/sau dezavantajele sale,performantze mecanice sau electrice mai bune sau mai slabe,de ex la Revox niciodata nu mi_a placut cum franeaza,ASC insa are un modul electronic pt controlul franelor pe langa partea de franare clasica mecanica.Daca pot sa ajut cu ceva din experientza proprie o fac cu mare placere. Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 6, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Apropo de franare la Revox chiar am un amic care are un exemplar A77 si intradevar nu este multumit de acest aspect ( franarea , care este defectoasa ) , chiar si dupa ce a inlocuit banda de pe tamburi cu una originala inclusiv benzile franelor propriuzise, cele metalice.In ce priveste modulul de control electronic al franarii ar fi bine venita prezentarea schemei acestui modul sau ma rog o schema reprodusa dupa acesta , daca exista . Link spre comentariu
flomar60 Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Un sfat oarecum adiacent subiectului- daca aveti posibilitatea sa defrisati imprimante vechi ,fax-uri vechi preferabil produse inainte de 2000 , nu va puteti inchipui cate bucsi , axe, bare de bronz , alama si fier ( unele din otel ! ) de diferite diametre ,lungimi si forme gasiti in ele , de asemenea pinioane, optocuploare si o gramada de alte piese care va pot fi utile in constructia dvs. ...Bafta! Link spre comentariu
Dominicue Postat Aprilie 6, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 6, 2014 Multumesc pentru sfat , pot spune ca am defrisat destule mecanisme de imprimante si nu numai , ce folosesc bucse de diferite diametre ( bucse de bronz grafitat si chiar cateva bucse de cupru/beriliu ) , axe din otel inoxidabil/pinioane etc. etc.O parte din aceste subamsamble ar fi posibil sa le folosesc la constructia ce urmeaza sa o fac .Dar mai intai sa reusesc , impreuna cu toti colegii cu experienta sa sintetizez partea teoretica , scheme pentru drive control , scheme pentru partea audio , schite ale viitoarei parti mecanice cu tot ce va contine ea motoare /ghidaje/partea de franare/ etc etc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum