Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Caut schema simpla receptor 80m SSB

lorik199

Postări Recomandate

Receptorul merge f bine cu orice sirma de mai mult de 5m....la antene mai mari se blocheaza pur si simplu etajul de intrare....este f util sa aveti un atenuator la intrare (uneori puneam cursorul potentiometrului din baza tranzistorului amplificator de rf la masa si tot era prea mult semnal....).Stabilitatea vfo-ului este suficienta pentru un incepator...se pot face combinatii cond cu mica/stiroflex pentru a se incerca stabilizarea...oricum mica se pune peste tot in oscilator la inceput.Eu am avut si o scala cu MMC22925 cu rezolutie de 1/0.1kHz foarte utila.Bafta la realizare...si puneti copii la treaba ca altfel nu invata.Am vazut copii care si-au facut receptoare pe suport de carton cu trasee din tabla de conserve cositorita si care functionau f bine.Radu

Link spre comentariu

Din pacate constat ca SA612 nu se mai poate procura decat smd.

Salut,Vad ca la TME.ro se gaseste SA602 in capsula DIP8 la aprox. 8 RON. Capsula SOIC8 de la SA612 se poate lipi fara probleme chiar si de catre cei cu ochelari. Nici eu nu ma dau in vant dupa lucrul cu SMD, dar la dimensiunile si distantele dintre pinii de la SOIC8/14/16, nu am probleme. Cunosc pe cineva cu mai multe dioptrii decat mine si care la 78 ani lipeste asa ceva in mod curent.In loc de SA612, se poate pune NE612 in capsula DIP8 standard, se gaseste la AD Electrocom, dar costa vreo 19 RON (mai mult decat dublul lui SA612).Daca ar fi pentru copii, ca sa-i scutiti de eforturi ptr. inceput inutile, puteti cumpara cipane SMD si sa le faceti cateva placute adaptor, sau sa le fabricati PCB-uri pe care sa lipiti mai intai cipanul si restul sa le monteze copiii. Cred ca un receptor atat de simplu poate fi transformat usor si in rx ptr. vanatoare de vulpi, chestie care sigur i-ar amuza si mai mult. Bafta!
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Sincrodina cu TAA661 functioneaza satisfacator doar la tara, unde este mai liniste (din punct de vedere a poluarii RF). Am testat asa ceva si in oras intre blocuri cu greu mi-am dat seama ca functioneaza.

Citeste topicul din link...am incercatt si eu sa fac ceea ce intentionezi. Am avut probleme cu reglarea receptorului, sincer nu cred ca un copil de zece ani iar avea sanse...

http://www.elforum.info/topic/12993-receptoare-foarte-simple/?hl=%20receptoare%20%20simple

Editat de Ovidanie
Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări