Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Se poate rectifica aluminiu pe masina de rectificat plan?

Blak

Postări Recomandate

De curand mi-am achizitionat o masina de rectificat plan . As dori sa stiu daca pot rectifica aluminiu ... si daca pot ce piatra sau ce accesoriu as avea nevoie.Este vorba de rectificarea chiuloaselor auto.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Blak

2

• cristelu

1

• mihaighe

1

Top autori în acest subiect

La rectificarea aluminiului, vitezele de aschiere necesare sunt mult mai mari decat in cazul otelurilor. Deci trebuie o turatie mai mare la arbore, sau o piatra cu diametrul mai mare in cazul acceleasi turatii. Este obligatorie racirea abundenta in timpul procesului de prelucrare. In cazul rectificarii plane, este nevoie de dispozitive speciale de fixare pe masa masinii (bride sau juguri de fixare din materiale magnetice) deoarece platourile magnetice uzuale sunt ineficiente in cazul aluminiului. In cazurile pieselor din aluminiu cu suprafata lisa (suprafata plana neintrerupta de gauri, canale sau striatiuni) se pot utiliza platouri speciale cu vacuum.

Link spre comentariu

Daca se lucreaza numai cu racire, atunci nu trebuie pietre speciale. Turatiile corespunzatoare, plus racirea fac ca piatra sa nu se incarce - un fenomen foarte neplacut la metalele moi.

Link spre comentariu

Din stiinta mea(dar se poate sa gresesc) se pot rectifica aliajele de Al nu si AL simplu ,am vazut o data la uni o masina de slefuit Al care avea niste perii de otel cu care slefuia.

Link spre comentariu

Din cate stiu eu chiulasele se planeaza numai cu freza ma refer la cele din AlDe rectificat ma-ndoiesc ca ar merge deoarece se incarca piatra.Am incercat pe masina de rectificat cilindrica si nu a mers pietre dif granulatii,dif viteze dif,raciri (emulsie gaz etc) merge un pic la-nceput si pe urma pa.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări