Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

conectarea voltampermetrului la sursa chinezeasca de lab.

niculita59

Postări Recomandate

Buna ziuaAm realizat voltampermetrul de pe situl polonezului si conform schemei de interconectare suntul ar trebui sa-l montez pe ramura MINUS in interiorul sursei, sau asa cred ca am inteles eu. Ma poate lamuri si pe mine cum realizez conexiunea voltampermetrului la acea sursa chinezeasca cu PLUS- GND-MINUS pentru a-mi indica tensiunea si curentul .

Doc1.doc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 1
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• corneillus

1

• niculita59

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

din desenul tau nu prea reiese clar ce trebuie facut . mai bine posteaza schema. Pare o sursa dubla de tensiune. Ai un singur instrument din care comuti pe volti si respectiv amperi, sau ai voltmetru si ampermetru separat? Daca ai instrumente separat, e foarte simplu de legat. Ampermetrul il legi in serie, indiferent daca il pui pe ramura plus sau minus, doar sa tii cont de polaritate, iar voltmetrul il pui inrte plus si minus daca ai sursa simpla, sau intre plus/gnd sau minus/gnd, daca ai sursa simetrica(adica in paralel cu iesirea), bineinteles cu respectarea polaritatii. Daca ai un singur instrument combinat lucrurile se complica putin. Suntul ampermetrului il pui bineinteles tot in serie, si ai nevoie de un comutator, caz in care atunci cand lucreaza pe ampermetru trebuie comutat instrumentul sa citeasca caderea de tensiune de pe sunt, sau cand lucreaza ca voltmetru sa citeasca tensiunea la iesire.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări