glass Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Buna seara.Am o nelamurire foarte mare,am stat 5 ore sa vad unde e greseala si nu mi dau seama.Am un generator ce mi produce tensiune pe o sarcina de 1Kohm precum in imaginea pe care am atasat o.Acelor tensiuni de la dreapta la stanga cum privesti la osciloscop le am facut o diagrama cu fiecare varf cam cat dureaza.Eu vreau sa aflu cati mA produc intr o secunda.Timpul de derulare este de 200ms pe patratica iar pe fiecare diviziune am 2V .Primul varf de la dreapta la stanga cum privesti imaginea are 11V iar pe o sarcina de 1000 ohmi imi da 11mA timp de 40 ms.Al doilea varf atinge cam 9V/1000 Ohmi = 9mA timp de 80ms. Deci in 120ms produc 20 mA ,nu? Si apoi tot asa,am facut diagrama aceea si am pus poza.Spuneti mi si mie unde gresesc va rog pentru ca dupa calculele mele eu produc 29mA intr o secunda iar intr o ora asta vine 104 A ceea ce e imposibil sa produc cu acel generator dupa dimensiunile acestuia Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Eu vreau sa aflu cati mA produc intr o secunda. dupa calculele mele eu produc 29mA intr o secundaiar intr o ora asta vine 104 A ceea ce e imposibil saproduc cu acel generator dupa dimensiunile acestuia"Nelămurirea" dvs. provine din necunoaşterea noţiunilorpe care "vă căzniţi" (însă fără succes !) să le utilizaţi.Produsul curent x timp nu are sens în situaţia descrisăîn care (într-un mod evident) e vorba de un generatorrotativ.Chiar credeţi că înmulţind un curent (29 mA) cu un timp(o secundă sau o oră) rezultatul va fi tot un curent ? Link spre comentariu
Marian Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 ^Subscriu la cele spuse de @cristian_draghiescu. Timpul n-are nici o legatura cu ce curent vezi tu acolo, sa luam cazul varfului mai mare de 11V pe sarcina de 1k, n-are absolut nici o importanta cat timp apare acest varf, osciloscopul iti arata ca acel generator este capabil de un varf de tensiune de 11V care raportat la sarcina de 1k inseamna un curent de 11mA, curentul maxim este dictat de capabilitatile acelui generator, timpul n-are nici o legatura cu asta. Daca spre exemplu sa zicem ca acei 11mA ar fi maximul de care acel generator ar fi capabil ( foarte putin probabil, insa de dragul exemplificariii fie asa...) atunci fie ca varful ala dureaza 1mS fie ca dureaza 1 zi, curentul tot ala e, pana acolo poate el si punct. Link spre comentariu
glass Postat Aprilie 5, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Acel ciclu se reia in fiecare secunda.Din spusele dumneavoastra inteleg ca ar trebuie sa fac o medie intre valorile de varf ale mA de exemplu : (primului varv 11mA +al doilea 9mA +al treilea 5mA +al patrulea 4mA) totul supra 4 = 7,25mA imi da acel generator timp de o secunda o zi sau o luna daca merge constant la aceeasi frecventa pe aceeasi sarcina.Am inteles bine? Link spre comentariu
valangjed Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Eu cred ca vrei sa afli curentul mediu pentru un interval de o perioada(asta daca ai "curent periodic").Teoretic se integreaza curentul pe o anumita perioada de timp.Practic inmultesti intensitatea curentului petru fiecare varf cu durata varfului si imparti la perioada.Pentru a afla perioada numeri diviziunile intre inceputul unui impuls si inceputul urmator unde apare iar impulsul identic cu acesta.Nu cred ca am explicat prea bine dar pentru nivelul tau nu stiu sa explic mai bine.In cazul tau perioada pare a fi cam 1,1 secunde, vad ca tu ai aproximat-o la 1 secunda, mie mi se pare mai mare de 1 secunda. Link spre comentariu
glass Postat Aprilie 5, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Adica in cazul varfului de 11V ar veni (11mA x 40ms)/1080ms =440/1080= 0,40mA?.Practic eu vreau sa stiu cati mA imi poate scoate generatorul ala pe o sarcina de 1kOhm la o frecventa de 1Hz . Iar acele unde sunt periodice pentru ca frecventa si sarcina sunt aceleasi .Deci imi poate spune cineva cati mA imi scoate acel generator pe o sarcina de 1Kohm (frecventa este aceeasi,1Hz) asa cum se vede din poza? Link spre comentariu
valangjed Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Ai astfel:(11V*40ms/1000ohmi + 9V*40ms/1000ohmi +3V*80ms/1000ohmi +2V*80ms/1000ohmi)/1s.Fiecare varf il inmultesti cu timpul cat dureaza si il imparti la 1000ohmi.Aduni toate aceste rezultate si le imparti la 1 secunda(perioada semnalului, daca frecventa e 1Hz, perioada e 1 secunda).Mie imi da 1,2mA valoarea medie a curentului. Link spre comentariu
glass Postat Aprilie 5, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Daca asa se face atunci eu vad pe oscilograma (11V*40ms/1000ohmi +9V*80ms/1000ohmi+5V*100ms/1000 ohmi +4V*140ms/1000 ohmi)/1,08 secunde(1080ms)=2,05 mA.Intradevar perioada nu i 1s ci 1,08s.Asa i sau nu i asa?Ca m am zapacit cu calculele astea.Altcineva ce parere are cati mA ies din oscilograma asta? Link spre comentariu
valangjed Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Da asa e, m-am fastacit un pic , in stanga e 5V si 4V, milisecundele nu le disting foarte bine din cauza monitorului. Link spre comentariu
glass Postat Aprilie 5, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Deci asta i raspunsul?2,05 mA imi scoate generatorul pe sarcina de 1000ohmi la frecventa de 1Hz?Mai vreau si alte pareri va rog daca tehnica de calcul a fost buna pentru ca aceste date vor aparea intr o lucrare stiintifica. Link spre comentariu
cirip Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Metoda propusa de valangjed este corecta, sub rezerva citirii corecte a valorilor de curent si de timp. In esenta trebuie sa asimilezi pulsurile cu niste dreptunghiuri carora le calculezi si le insumezi ariile pe durata unei singure perioade. Apoi, prin impartirea ariei totale la durata unei perioade, vei afla valoarea medie.Daca tot se pare ca ai un osciloscop digital, salveaza trasa sub forma de csv, posteaz-o si facem calculul numeric exact al valorii medii pe baza esantioanelor din fisierul csv. Link spre comentariu
cristian_draghiescu Postat Aprilie 6, 2014 Partajează Postat Aprilie 6, 2014 glass:Aş dori să fac o precizare importantă.Puterea disipată pe rezistor se datorează valoriiefective a curentului, nu a celei medii. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum