Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

probleme dezvoltare PIC18F2550


Vizitator radu103

Postări Recomandate

Vizitator radu103

conditii de lucru:

2 x PIC18F2550 DIP cu socket

programator de tipul ART2003 http://foxdelta.com/products/art2003.htm

software programare Winpic800 3.59 (e recomandat pe site)

 

in cele din urma am reusit:

programare bootloader Tiny Bootloader modificat pt 20Mhz si baud 115200

http://www.semifluid.com/PIC18F2550_usb_hid_oscilloscope/SAC_tinybld18F2550usb_20MHz_115200_48MHz.HEX

incarcare pe portul serial a programului de osciloscop de pe site-ul mai sus mentionat.

a functionat dupa ce i-am pus condensator de 100nF intre Vcc si GND ca in schema de acolo nu era si dadea "USb device not recognized"

 

probleme:

1. pe un pic am scris 0000 in toata memoria flash si nu mai pot sa-l scriu cu altceva.

2. dupa ce am scris bootloaderul acela nu mai pot sa rescriu pic-ul(altul ca am 2 bucati) cu acel programator.ce poate avea? sa fie de la fuses ceva dezactivat? (programatorul foloseste LVP si este activata in PiC)

 

ma poate ajuta cineva cu o programare ca sa pun din nou bootloaderul pe el? s-a stricat cumva? (de vazut il vede winpic800 cand il bag in programator). dar nu-l scrie : (verifica in timpul scrierii si nu se scrie, ramane tot ce era)

 

ma vad in situatia in care nu pot sa mai programez nici unul din ele si nu-mi dau seama de ce.

 

prin bootloader merg rescrise si totul e ok.

multumesc de ajutor

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Probabil ca ai activat protectia la scriere a flashului. Asta e in cuvantul CONFIG situat la o adresa la care procesorul nu are acces, deci nu ai cum s-o scoti cu butloderul. Incearca sa citesti CONFIG-ul cu un programator cinstit (nu butloder) si sa vezi cum sunt setati/resetati bitisorii de protectie. Eu de acolo as incepe cautarea.Cirip

Link spre comentariu
Vizitator radu103

cand m-am referit ca nu pot sa-l scriu era vorba de programatorul art2003. care are access la config. prin bootloader merg incarcate programe.cum se numeste in CONFIG aceea setare?

Link spre comentariu

S-ar putea să fie o bazaconie, dar poate e chiar cauza!Din câte văd eu din schema sculei de programare, ea fabrică Vdd din "şansa" ca măcar unul din biţii de date de pe paralel să fie "1" din când în când. Nu ştiu ce dă softul de programare, dar tare mi-e teamă că "0" pentru "0"!Cum în cazul primei probleme ai băgat "0" peste tot, programatorul nu prea mai poate citi ce ai în PIC că picul de dez-alimentează.Dacă tot ai un port paralel pe calculator, bănuiesc că ai şi un USB. Fă alimentarea programatorului din USB dacă tot stai pe LVP. Măcar ca o alternativă de salvare.Faptul că ai ceva cod undeva (în speţă boot-loader-ul) nu te scoate. Grosul e plin de 0 şi iarăşi moare alimentarea.Pe viitor, pentru "siguranţă", umple partea nefolosită cu "1"!

Link spre comentariu
Vizitator radu103

acest exemplu este microcontrolerul care l-am scris peste tot cu 0000.din punct de vedere electric totul este ok. programatorul este suportat de catre winpic800. detecteaza dispozitivul (pic-ul)...celalalt pic e cu bootloader pe el.pe niciunul nu pot sa le mai rescriu cu aceasta combiantie de winpic800 + programator art2003.nu-mi pot da seama de ce...aparent nu e o problema...nu hardware..din moment ce a mers

Link spre comentariu
Vizitator radu103

nu merge nici asa.ma aduce in pragul depresiei !poate cineva sa-mi rescrie pic-urile?1. e scris cu 0000 cum am zis si mai sus.2. nu stiu prin ce minune am facut sa fie FFFF la sfarsitul memoriei unde era bootloaderuldau o bere la alegere

Link spre comentariu

Eu am folosit chestia asta, si a mers destul de bine (in sensul ca nu merge chiar de fiecare data, dar iti faci treaba cu el):http://www.finitesite.com/d3jsys/proglvp-terminated.gif(de pe http://www.finitesite.com/d3jsys/)S-ar putea ca buffer-u ala sa aiba un cuvant important de spus in buna functionare a schemei. Versiune high voltage (daca esti suficient de disperat poti s-o incerci):http://www.finitesite.com/d3jsys/proghvp.htmlDespre soft:

I'm a Linux user, so my software is targeted for Linux. However any Tait style programming software should be able to drive the circuit.UPDATE (May 1, 2002): For Windows I recommend David Tait's FPP. FPP works on all Windows variants, has a configuration for TLVP, and has been verified to work with TLVP. Since the software I'm using, a PicPrg 2.3c, and a yet to be tested PicPrg2.3d that has Linux 2.4 kernel support. Both modified versions (last update: 05/28/2002) of Brian Lane's picprg 2.2, is completely configurable, the pin layout from the parallel port is somewhat arbitrary. The circuit above can be rewired so that the appropriate pins for nonconfigurable programming software can still use the programmer.

Cand ajung acasa poate imi aduc aminte sa ma uit ce soft am folosit. Parca am folosit Winpic800 si nu a functionat deloc cum trebuie.Alta idee: incearca sa fortezi paralela in mod SPP din BIOS, am auzit ca uneori ajuta.EDIT: important rau si era sa uit: cablu paralel cat mai scurt!! Daca se poate sa aiba numa 2cm e perfect! Pe cablu paralel lung, fara "terminatie" (uita-te in schema data de mine si citeste si comentariile de pe site) si un buffer nu ai nici un fel de sansa.
Link spre comentariu
Vizitator radu103

usb-ul meu de la calc desktop imi da 6,2V - 6,3Vcand in mod normal ar trebui sa fie 5V +/-5%.iar pic18F2550 merge intre 2V si 5.5V. eu l-am pus pe placa si nu functioneaza.de stricat nu s-a stricat...dar totusi parca usb-ul la inceputul experimentelor dadea in jur de 5V.e ciudat...dar porturile usb functioneaza normal.a mai patit cineva asa ceva?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări