Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu IRFP240/9240

Postări Recomandate

Schema mi se pare perfect funcțională - nu știu dacă scoate distorsiunile afișate , personal mă îndoiesc, dar în rest nu are greșeli grave. Rezistența mult disputată R17 este , cred, o încercare interesantă de a scăpa de bobină - observați vă rog că este singura unde se menționează explicit ”wirewound”.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Rezistenta R17 are,printre altele,si rolul de a modifica factorul de amortizare (damping factor) si poate avea diverse valori cuprinse intre 0,22 ohm si 2,2 ohm cu puterea corelata corespunzator.Cu ea inclusa ,sunetul amplificatorului se apropie,in anumite limite, de cel al amplificatoarelor cu tuburi.Cine e interesat poate cauta articolele Dl.John Linsley Hood,N.Suhov,recenziile amplificatorului Accuphase E202,cu "damping reglabil',etc.Nu se accepta critici nejustificate.

Link spre comentariu

Din cate stiu un DF cat mai bun este unul din principalele criterii ale unui amplificator de calitate, ori rezistenta aia inseriata cu sarcina reduce dramatic acest parametru, facand intr-adevar ampliful mai apropiat de cele cu tuburi decat cele moderne pe tranzistoare, si daca la cablurile de legatura dintre amplif si boxe se poate recurge la sectiuni cat mai mari pentru rezistenta mica, in schimb cu rezistenta asta nu raman prea multe alternative. Acuma daca DF mic este ceea ce caracterizeaza un amplif de calitate atunci fie, eu n-as face schema asta nici daca ar fi singura facuta public pe Elforum, e parerea mea, este functionala dar este slaba.

Link spre comentariu

Pun si eu o schema cu mosi.Este schema unui spaniol destul de veche.Vad ca intre timp si-a desfiintat si site-ul.Este foarte usor de realizat.Se pot folosi si finali mai ieftini: IRF540 si IRF9540.Ai reglaj de offset precum si reglajul curentului de mers in gol.Daca nu se vrea alimentarea ca in schema se poate opta pentru o singura alimentare.Eu am realizat schema asta cu mult timp in urma si parca mi-a placut atunci.Toate cele bune,Mircea.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări