Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Amplificator cu IRFP240/9240

Postări Recomandate

• Răspunsuri 24
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu e o problema ca nu stii, daca ai vointa poti invata. Mai trist este ce fac unii ca cel care a postat schema aia unde o fi pus-o, sa pui 22 Ohm in serie cu sarcina si sa spui ca la alimentari de 40V se obtin 60W pe sarcini de 8 Ohm, si culmea cu finali mosfet in configuratia aia...nu pot spune decat No comment.

Daca te intereseaza ceva simplu si totusi functional, iti propun proiectul meu de aici:

viewtopic.php?f=5&t=97536

Link spre comentariu

Partea cea mai faina si penala ii ca am dat comanda acum ceva timp de piese, intre timp ale au facut poc, altele s-au umflat, altele fumega, si-am ramas fara, doar finalii mai sunt buni. :ras:

As vrea sa-ncerc ceva tot cam la fel, care sa duca undeva la 100W in 8 ohmi. Cu aceiasi finali am gasit asta: http://www.amplifiercircuit.info/2014/0 ... z7qj1dimdB.

Nici ceea ce mi-ai aratat tu nu-i de dat in laturi. Mai am timp sa ma hotarasc pana ce fac rost de bani pentru piese :rade:

Link spre comentariu

@flomar60 aveti dreptate, greseala mea, R17 nu e de 22 ci de 0,22, cer scuze pentru eroare si multumesc pentru corectie, insa imi sustin parerea ca proiectantul acelei scheme nu stie ce spune... As sugera sa se aleaga ceva de la subiectul "scheme amplificatoare", sunt destule optiuni functionale acolo.

Link spre comentariu

@adi_22 schema aia este realizata practic de mine prin 2008, amplificatorul respectiv a functionat ani buni fara gres si la nivel de stres pronuntat, anul trecut insa l-am dezmembrat pentru un upgrade, mai am insa si acum modulele de amplificare ( placile ) complete si functionale, daca te intereseaza ma poti contacta pe privat.PS: @franzm stiu ca am comis o eroare si mi-am dat seama de ea dupa observatia D-lui @Flomar60, mi-am asumat greseala si mi-am cerut scuze pentru ea, se mai intampla. :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări