Vizitator apollomgm Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Va salut dragi "forumisti" si va multumesc ca existati..... Multa lume (printre care si eu) cauta rezolvarea problemelor cu care se confrunta in discutiile care sunt purtate aici. Ce vreau sa a spun este ca m-a tot batut gandul sa fac un amplificator ( asa din pasiune) si in urma multor documentari am hotarat sa fac unul bazat pe kiturile tda7294 in punte insotit de un preamplificator. Am achizitionat ceea ce imi trebuia si mi-am facut timp sa il asamblez asa ..."in aer". Toate bune si frumoase....am facut proba pe un difuzor de subwoofer de la o combina sony ( 6 ohm) am ramas surprins cat de bine se aude...inalte clare, bass adanc, patrunzator asta in ciuda multor critici aduse acestui integrat. Bineinteles ca exista si un ... "dar"....dupa cum urmeaza: sursa este formata dintr-un traf tor 25-0-25 (cam mare dar....merge ) la 3 amperi. nu e foarte potrivit dar in fine.....mai ar fi o punte de 25 amp si doi condensatori 10000uf la 63V. ce sa intampla...: imediat ce alimentez montajul si dau drumul la muzica....merge super cum v-am spus...dar cam 2 minute dupa care unul dintre condensatori se descarca si tinde catre 0 volti in timp ce celalalt se incarca pana ajunde pe undeva pe la 58 volti. Binenteles ca nici muzica nu se mai aude mai deloc. scot din priza....descarc condensatorii si o iau de la capat.....la fel. integratele se incalzesc forte putin si nu cred ca montajul ar fi de vina ca l-am verificat de 1 milion de ori. Daca cineva s-a confruntat cu o asemenea problema il rog sa dea un raspuns ca nu stiu ce sa ii mai fac si chiar imi pare rau ca...v-am spus....se aude super bine. Va multumesc Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Nu ai continuitate între masele amplifului şi basculează. Link spre comentariu
Vizitator apollomgm Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 multumesc pentru raspuns Zal. ce ar trebui sa fac in acest caz...cum spuneam kitul este cumparat...traseele cablajului sunt conforme cu schema electrica...exista vreo solutie? Link spre comentariu
Vlad.Florin Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 pune o poza sa vedem cum ai facut legaturile la amplificator Link spre comentariu
Vizitator apollomgm Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 pai acum nu mai am cum....maine daca am timp Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 De obicei asta se întîmplă cînd masa de intrare e separată de cea a alimentării pe placă şi ar trebui să se întîlnească unde e realizat punctul comun al tuturor maselor. Vezi dacă e o rez de cîţiva ohmi între ele pe placă şi dacă nu e întreruptă. Link spre comentariu
Vizitator apollomgm Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 masa de alimentare e comuna cu cea de intrare semnal.... Am desfacut montajul si azi poate reusesc sa il fac mai organizat pe ceva solid....poate cine stie...am gresit eu pe undeva (desi nu cred). O sa revin si cu cateva poze. O zi buna. Link spre comentariu
Vizitator apollomgm Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 azi am reusit sa pun toate componentele pe o placa PAL. Am facut aceleasi legaturi dar de aceasta data am folosit celalalt kit si surpriza.....acesta functioneaza dragii mei de m-a lasat masca. Asta aviz celor ce critica asa de mult TDA7294. Sunet clar...patruzator si foarte important...asa cu firele aiurea pe acolo nu are pic de zgomot de fond (sincer recomand). In fine.....sa va mai spun ca la acest al doilea kit am doua radiatoare, cate unul pentru fiecare integrat. Ele oricum sunt izolate electric de integrate la ambele kituri dar ma gandesc ca poate cumva la primul kit face cumva masa.....nu stiu ce sa spun....o sa verific in alta zi. Oricum daca mai aveti vreo idee va ascult. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum