iod2 Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 ma poate lamurii cineva ce tip de dioda este cea din imagine? http://magazindioda.ro/service/dscn2156.jpg Link spre comentariu
cristronic Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Nu se vede prea bine marcajul,parca e un 78M05 -sursa stabilizata de 5V.Curatati cu alcool sa se vada bine marcajul. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Nu se vede prea bine marcajul,parca e un 78M05 -sursa stabilizata de 5V......Sursa asa este....dar cred ca intreaba de dioda pusa pe intrare stabilizator si atunci poate fi un zenner sau protectie..PS... in poza totusi apar doua diode ...de "sticla" capsula SOD80 ... a doua este in coltul din stanga sus si seamana cu 4148 :daLE: daca este sursa negativa 79M05 ....primul pin este masa !!! nu inrare ca la sursa pozitiva... si spun lucrul asta ca vad diferentiere pe cablaj cu surubul care de regula este la masa Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 4, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2014 ala e 78m05 dioda de pe pin 1 nu stiu ce e.are trecut pe ea doar un "9" sau "6". nu stiu de care neam e. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 ...pai atunci este pusa pe intrare....cum am zis cel mai probabil cu rol de protectie ....dar unde duce celalalt pin ? puteti identifica zona ....ca nu se poate deslusii decat trecerea pe cealalta fata a cablajului....O alta solutie este sa dati jos dioda ....cu grija sa nu se curete scrisul si cautataPS...sau mai exista a treia varianta si anume sa spuneti din ce aparat este pentru a cauta o schema ( am vaga banuiala ca este un calculator de bord/ comanda injectie ...etc ce deserveste un autoturism...prea e "uns" cu rasina/lac ) Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 4, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2014 e joystik-ul de la o nacela autoridicatoare.o sa ma uit mai atent sa vad unde duc pini,... Link spre comentariu
iod2 Postat Aprilie 4, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2014 daca unde scrie "9" e catodultraseul merge in pin 1 78m05 apoi printro rezistenta de 1,5k merge in cadodul unei diode 4148. si mai departe nu mai stiu ca placa e multistrat..... Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Probabil e o diodă de sens (celebra diodă ''antiprost''), ca la orice sculă alimentată din baterii/acumulatori şi care nu suportă inversarea accidentală a polarităţii. Una de 1A e suficientă acolo. Link spre comentariu
Eusebiu Angelescu Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 ...asa m zis si eu, ca este clasic .... dar trebuie verificat un pic. Nu se poate identifica traseul de intrare cu zona de alimentare a joisticului?....cumva trebuie sa fie alimentatdl. @iod2 puteti sa faceti un test eliminand dioda care presupun ca este " muci" si alimentand din alta sursa, 7805 cu 7...8.V si vedeti cum stati cu functionarea montajului...daca mai este ceva afectat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum