HelliosSun Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 As dori sa imi cumpar doua boxe pt statia mea.Statia este pioneer SA 5300.Are 4 canale pt boxe.Canalul A ,2 boxe(4 ohmi) canalul B ,2 boxe (4 ohmi).Daca dau din statie A+B toate 4 canalele sunt functionale dar doar pe 8 ohmi.Eu momentan tin doar canalul A cu doua boxe.Butonul statiei are 4 pozitii OFF, A, B ,A+B.Cum am zis eu il tin pe canalul A.Statia are putere de 200w.Daca imi cumpar boxe pe 8 ohmi cei 200w se distribuie cate 50w pe canal?Eu am mai cautat pe net boxe si am gasit foarte multe pe 8ohmi dar numai de la 90w in sus.Bugetul meu este de 150lei.Uitati ce am gasit eu http://www.tocmai.ro/boxe-life-16438750.html Dar sunt nelamurit aceste boxe sunt speciale doar pt bass?Mie imi trebuie si bass dar si inalte.Ar fi super daca as gasi pe 4 ohmi la 150lei pt ca asa este mai usor decat cele pe 8 ohmi.Si totusi care este diferenta dintre 4ohmi si 8?Sunt mai bune cele pe 8 ohmi?Se aud mai clar?Astept sfaturi daca boxele sunt bune si daca cei 200w se impart cate 50w pe canal.Si daca le cumpar pe acestea cum leg firele + pe canalul A si - pe B?Sau cum?Cateva recomandari de boxe pt muzica nu cu bass excesiv sau special pt bass. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Impedanta boxelor nu este un criteriu de calitate pentru sunet. La nivelul tau momentan atat trebuie sa stii: daca ampliful tau cere sa-i pui boxe de 8 ohmi atunci asta trebuie sa-i pui. Daca vrea 4 ohmi atunci merge si cu 4 dar si cu 8. Atunci cand vrei sa folosesti A+B, mai mult ca sigur comutatorul pune boxele in paralel si se impune ca ambele boxe sa aiba 8 ohmi pentru ca: 8ohm in paralel cu 8ohm = 4ohm (fizica de liceu, legarea rezistentelor). Ampliful tau nu scoate mai mult de 2x30w. Scrie clar pe spate 85w, ceea ce reprezinta consumul de la retea. Nu poti sa scoti mai mult decat intra. Cine te-a mintit ca scoate 200w? Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 3, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Asa?Si pana la urma boxele gasite de mine sunt bune de ceva?Sau imi dati voi cateva linkuri de boxe pana in 150lei pe 4ohmi sau 8ohmi.Si sunt nalamurit in legatura cu cei 200w ai statiei cand este data pe 4 ohmi scoate 100w pe canal si cand este data pe 8ohmi scoate 50w pe canal?Precizez ca pe 4ohmi nu pot monta doar doua boxe.Eu pot doar schimba canalele de la canalul A la B.Eu il tin pe A si am doua boxe de 4ohmi dar sunt mici. Link spre comentariu
gabiferaru Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Tu nu ai citit ce am scris despre putere? Mai mult de 30-35w pe canal nu prea ai sa scoti din ampliful tau, indiferent de impedanta boxei. Consuma statia 85w, imparte la 2 si scazi pierderile. Iti vor iesi 30-35w pe canal. Deci ai doar doua canale nu 4 asa cu ai fi tentat sa crezi. Este un amplif stereo. La A+B de ce legi boxele incrucisat? Pui o boxa pe A si cealalta pe B. Poti cumpara lejer orice boxe la bugetul tau, care e extrem de subtire intre noi fie vorba. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 3, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Si daca le cumpar pe astea le duce? http://www.tocmai.ro/boxe-life-16438750.html Link spre comentariu
gabiferaru Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Ia-le linistit, "le duce". Sunt niste trompete dar daca asta e bugetul sunt ok.Statia aia merita niste boxe infinit mai bune. Link spre comentariu
George Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Din linkul de mai jos se poate descarca manualul de utilizare al acelui amplificator. In poza e un extras din manualul de utilizare cu puterile debitate de acest amplificator. Deci cred ca e foarte clar acum ce putere poate debita acest amplificator. http://www.hifiengine.com/library/pioneer/sa-5300.shtml Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Colegul George a fost mai iute, găsisem un tabel cu mai multe amplifuri din gama lui 5300... Legat de problema cu încingerea de dincolo de la amplifuri, cumpără boxe de 8 Ohmi, uită de 4 Ohmi, sînt rare amplifurile care le pot suporta. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 4, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2014 Cateva linkuri cu boxe gasite de voi puteti sa imi dati?Am nevoie de boxe deoarece boxele mele pe 4ohmi sunt prea mici. Link spre comentariu
IMPERIAL70 Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 incearca Audioweb sau ok..... Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 4, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 4, 2014 As dori sa imi spuneti care dintre urmatoarele boxe sunt mai bune si la calitate,cate de tare se aud etc. Sau recomanadari de boxe pe 4 sau 8ohmi de 100w.Eu le pun la o statie pioneer sa 5300 de 200w.Apropo care este direfenta intre boxe pe 2 cai si cele pe 3 cai sau 4. http://mercador.ro/oferta/boxe-mc-crypt ... 9502e0a3c5 http://www.tocmai.ro/boxe-life-16438750.html Link spre comentariu
CBI Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 nu te mai uita la mizeriile alea,vezi si tu boxe de firma la mana a doua,pe 2 cai http://www.audioweb.ro/oferte/categorie ... /pagina/3/ oricum fara un 2-300 de lei nu prea iei ceva decent si nu mai deschide alte subiecte pe aceeasi tema Link spre comentariu
EDDIY Postat Aprilie 4, 2014 Partajează Postat Aprilie 4, 2014 mai pune ceva peste si vezi la power-zone . ro (s-a mai vorbit despre site-ul asta,sper sa nu se considera reclama)..preturi decente pt aparatura de firma sh,termina cu dibeisi alea,vei fi profund dezamagit,asa ca un pont,amp-ul tau sta prost la capitolul putere,neaparat va trebui sa te orientezi catre boxe cu sensibilitate cat mai mare.. Link spre comentariu
zal Postat Aprilie 5, 2014 Partajează Postat Aprilie 5, 2014 Sau mai simplu: ampliful ăsta rămîne la colecţie ca un obiect vintage ce este, şi-ţi cumperi/construieşti unul mai adecvat cu dorinţele tale, ptr care nici boxele nu ar mai fi o problemă aşa sensibilă. Link spre comentariu
HelliosSun Postat Aprilie 7, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 7, 2014 Deci daca statia are si 4ohmi si 8ohmi care ar fi recomandate?Eu zic ca 8ohmi. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum