Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Alt proiect cu GU50

vivian

Postări Recomandate

Am schimbat primul condensator (1279uF) cu altul (1298uF) schimbari de citiva volti  mai putini(a scazut si tensiunea de retea)

Link spre comentariu

dar un alt condensator nu ai? (nu trebuie unul mare pentru ca masori in gol, sa ai: traf, punte si condensator - ai grija apoi cum descarci acel condensator!!!)

Link spre comentariu

Mai adauga in sec. Ua~ spire echivalent a 60V. Vei obtine pe al doilea Cf o tensiune mult mai mare decat ai nevoie.Ptr. a ajunge la tensiunea dorita mai adaugi o celula de filtraj RC unde R se tatoneaza ca sa obtii tensiunea dorita de amplificator,cea din schema,coresp.punctului de functionare al etajului final.Atentie , ca definitivarea rezistentei sa se faca atunci cand Uretea=230V.

Intradevar se pierde ceva energie pe R dar ce mai conteaza la un etaj final in clasa A care oricum este energofag.

Link spre comentariu

Alte masuratori  cu alt aparat digital in comparatie si in acelas timp cu MAVO35(nu sunt diferente mai mari de 5V avind in vedere scala de 500v de la MAVO).

In gol:-318Vca

-433Vcc(primul condensator)  ,  429Vcc(al doilea condensator)

In sarcina :-312Vca

-375Vcc(primul condensator) , 365Vcc(al doilea condensator).

I(cc)=210mA

Ma gindesc ca s-ar putea sa nu am un cuplaj bun datorita faptului ca si acest transformator este executat pe 2 galeti (primarul pe un galet si secundarul pe celalalt ) ???

Trafo e foarte bun, scăderea e nesemnificativă în secundar, problema pare să fie la redresare şi filtrare. Puntea din ce diode e realizată? Se încinge cumva? Atenţie la verificarea temperaturii cu mîna.

Condensatorii ce rez de izolaţie au? Ceva nu e în regulă dacă în gol apare cădere de tensiune pe drosel, e clar că cel puţin ultimul cond consumă.

Dacă-i verifici cu Mavo încărcîndu-i pe scalele ohmmetrului (începînd cu una de ordinul 1k să zicem cînd sînt descărcaţi şi apoi pe scala cea mai mare cînd sînt aproape încărcaţi), se duce acul la infinit sau se opreşte undeva pe traseu?

Editat de zal
Link spre comentariu
Vizitator gabriele

Tensiunea in gol trebuie sa fie identica pe ambi condensatori de filtraj ,apar diferente doar daca puntea e defectuasa ,adica lasa sa treaca si AC.....sau stiu eu ai strins cu colierul unul din condensatori si l-ai deformat  !! si pus in scurt (partial).

Editat de gabriele
Link spre comentariu

As tinde sa cred ca s-au strans conzii in coliere pana "li s-au bulbucat ochii" :bataie . Pune o poza cu ambii condensatori sa vedem daca sunt strangulati sau nu.

Link spre comentariu

Trebuie să retrag ce am scris mai sus referitor la Mavo, nu e potrivit ptr testarea izolaţiei/pierderilor la cond electrolitici.

............

4V diferenţă între condensatoare e cam 1% din tensiunea redresată. Aş fi înţeles cîţiva mV, că nici un cond nu e perfect, dar aşa sînt suspecţi. Eu nu i-aş mai încărca.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări