Vizitator ins1337 Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Salut, imi pute-ti da si mie o schema pentru urmatorul circuit.....Vreau sa alimentez un bec de 12v 5w si sa imi cresc sau sa ii reduc tensiunea cu un potentiometru chestia e ca dac apune pe direct se duce potentiometru si imi trebuie o schema de variatie in asa fel incat sa nu stric piesa. Nu vreau foarte complicata. Multumesc! Link spre comentariu
ratza Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 http://www.talkingelectronics.com/proje ... mmer-3.gif Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Potentiometrul singur nu rezista la curentul becului (zecimi de Amper) decat daca este mare si bobinat (facut din sarma destul de groasa) ca sa radieze in aer caldura degajata (cativa Watt). Poti incerca si ceva de genul asta: http://s1136.photobucket.com/user/ticu2 ... sort=3&o=0 Tranzistorul trebuie montat pe radiator termic suficient de mare. Link spre comentariu
Vizitator ins1337 Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Mersi de schema, cel de 50 de k este potentiometru presupun, dar de ce vine dupa el in serie urmatoarea de 1k? Link spre comentariu
Ticu Postat Aprilie 24, 2014 Partajează Postat Aprilie 24, 2014 Rezistenta de 1K preintampina legarea pinului 7 direct la plusul sursei (suprasolicitarea iesirii lui 555). Link spre comentariu
cristian1961 Postat Mai 17, 2014 Partajează Postat Mai 17, 2014 Prima schema functioneaza in comutatie . deci tranzistorul de comanda v-a disipa putin .poti pune si alt tip in capsula to220 dar cu beta cit mai mare . trebuie sa asiguri un curent de baza suficient pt. saturatia tr. verifica daca iesirea 555 are suficient curent pt. asta. cea de a doua e liniara si are nevoie de un radiator mai mare cum arata si schema. Link spre comentariu
ratza Postat Mai 19, 2014 Partajează Postat Mai 19, 2014 555 livrează 200mA fără probleme. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum