HelliosSun Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 As vrea sa cumpar un ciocan de lipit letcon cu varf ascutit pana in 25lei.Vreau sa il utilizez la lipirea firelor,condensatorilor etc.Puteti sa imi recomandati cateva siteuri cu taxa de transport mica sau cateva marci de ciocane de 50w sau mai mari asemanator cu cele din imagine. Link spre comentariu
EFTIMIE Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 Vezi ca ai la tine la Craiova o firma care iti poate aduce Adeli.... nu postez ca se considera reclama dar este firma care se ocupa cu componente electronice.Stima. Link spre comentariu
belasajgo Postat Aprilie 3, 2014 Partajează Postat Aprilie 3, 2014 As sugera totusi sa fii atent si la calitate nu numai la pret. Am avut cateva ciocane de lipit chinezesti care pur si simplu mi-au luat foc in mana (au puscat) in timpul utilizarii. Acele ciocane aveau stecher simplu, fara impamantare (ca in imaginea a doua) si au costat pe la 15-20 lei. Mai am si alte ciocane putin mai scumpe care mai functioneaza si in ziua de azi bine (cam de 10 ani), aceste ciocane au stecher Schuko cu impamantare (ca in prima imagine). Ciocanele astea mai bune au costat cam 25-35 lei la vremea aceea, au si cablul de alimentare mai gros si au si manerul cauciucat intr-o portiune. Nu mai trebuie sa zic ca si varfurile sunt mult mai bune la ciocanele mai scumpe, in comparatie cu varfurile de la ciocanele care mi-au luat foc. Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 25, 2014 Partajează Postat Iunie 25, 2014 Interesanta observatie. Eu sunt "fan" pistol (de-ala tip "Radioprogres", cu transformator si ansa). E cam greu, da' eu asa m-am obisnuit. Si nu l-as da pentru mama statiilor termostatate. Letcon ("ciocan de lipit" cu rezistenta) agreez numai pentru chestii "grele" (am un "mititel" de 200W pentru cabluri de 2,5 mmp a fost perfect). Sau, pentru chestii "super-grele", lampa cu gaz (tevi de cupru, dar si papucii la un cablu de demaror, poate cabluri pentru sudura?) Spor la lucru! Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Iunie 26, 2014 Partajează Postat Iunie 26, 2014 Interesanta observatie. Eu sunt "fan" pistol (de-ala tip "Radioprogres", cu transformator si ansa). E cam greu, da' eu asa m-am obisnuit. Si nu l-as da pentru mama statiilor termostatate. Pistol de lipit se poate utiliza la componente pasive si tranzistoare.Este cel mai bun pentru cabluri, mufe si conectori. In momentul in care treci la circuite integrate sunt sanse sa distrugi componentele care nu au protectie ESD. Iar la cele SMD este indicata utilizarea de letcon termostatat. Ciocanele de lipit la 220v la o utilizare intensiva nu dureaza mult in comparatie cu cele la 24v.Rezistentele in timp se ard si nu se gasesc de schimb. Practic sunt cam de unica folosinta, Daca deja ai schimbat al 3-lea varf atunci este ceva super. Asta daca ai ciocanul in priza si nu stai sa-l deconectezi 5-10minute cat nu ai treaba cu el si merge cateva ore pe zi continuu. Cam pe acolo este pretul si la un letcon la 24v, mai trebuie doar sa-i construiesti statia . Daca construiesti cateva montaje electronice pe luna, sau la o utilizare ocazionala, mai bun este un pistol Radioprogres. Este mai scump, insa te tine o viata. PS. In general folosesc ciocan la 220v la demontat componente si am avut 2 sau 3 bucati care la intuneric tubul metalic exterior de la rezistenta ajungea la rosu stacojiu dupa cateva minute cat nu lucram cu el.De aceea si dureaza mai putin . Link spre comentariu
blazeu Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 M-ati "provocat" sa detaliez: un "amanunt" care pe mine m-a deranjat la letcon e faptul ca fiind fierbinte permanent e sursa unor mici accidente (arsuri ale unor obiecte intrate accidental in contact cu partile fierbinti, inclusiv pielea...proprie!) In plus, temperatura permanent ridicata a varfului il oxideaza relativ repede si face imposibila manevra de transport a unei (mici) cantitati de decapant la locul lipiturii, pe care o fac adesea cu ansa pistolului.... Pentru a evita problemele de strapungere-defectare a unor componente sensibile, e de dorit ca 1) izolatia primar/secundar a pistolului sa fie de calitate, 2) montajele pe care se lucreaza sa fie DECONECTATE de la impamantari in perioada lucrului. Si sunt interventii la care se utilizeaza ALTA scula (statia de aer cald, mai ales pe SMD si componentele super-miniaturizate, insa asemenea electronice sunt deja problematic de intervenit pe ele in regim de amator....) Dar cred ca deja m-am indepartat prea mult de subiect. Link spre comentariu
leo 17 Postat Iulie 9, 2014 Partajează Postat Iulie 9, 2014 m.....m la preturi super ok ..taxa postala de 7 lei ..recomand Link spre comentariu
steleverzi Postat August 19, 2014 Partajează Postat August 19, 2014 (editat) Am o rezistenta electrica de la un fost ciocan de lipit, stiu ca functioneaza 100% cum as putea sa-mi fac eu un ciocan ? Nu stiu sigur cum vine, in varf ce anume sa folosesc. Cum e in poza mai am decat tubul acela din metal. Ciocan din asta am avut. Editat August 19, 2014 de steleverzi 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum