Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema radio SONY

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!Am luat din targ cu 10 RON un aparat SONY SRF-S26, AM/FM stereo. Aparatul este foarte mic, o bijuterie. Pe FM/FM stereo aparatul merge fara probleme, selectivitate buna, sensibilitate buna, separatie de canale buna. Merge bine si indicatorul de acord si selectorul mono/stereo. Problema mea este ca nu se aude nimic pe AM. Comutatorul este astfel: AM/FM/FM stereo. Cand dau pe AM este liniste, nici macar paraziti, nimic. Am cautat schema pe NET dar nu este de gasit, sau sunt site-uri care cer 20 $ pe schema - evident nu se merita. Am desfacut aparatul, este sofisticat in ciuda simplitatii, construit cu tehnologie SMD. Are 3 integrate SMD, din care 2 cu multi pini ( nu am notat cum se numesc, intrucat m-am gandit ca sunt f. dificil de inlocuit sau ma costa cat nu face, sau nu acolo e ''buba'').Aparatul nu are mufa pentru alimentarea exterioara.Intrebarile mele sunt:- este posibil sa se fi ars partea de AM din integrate? De ce s-ar arde in conditiile in care in aparat nu exista sursa de supratensiune, adica alimentare exterioara?- ce alt defect ar putea fi?Multumesc anticipat!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kostas1

2

• dan cod

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Am gasit defectul!Erau dezlipite de pe placa firele de la bobina de pe ferita (de la circuitul de intrare). Aceste fire nu erau lipite pe placa direct, ci erau lipite pe un mini-cablaj care trecea printr-o mica fereastra in cablajul principal si se lipea acolo. Ei bine, in zona unde mini-cablajul era lipit de cablajul principal, pur si simplu s-au retezat traseele (probabil de la un soc). Am refacut traseele in acea zona si e totul ok. Problema era ca de-abia se vedeau, a trebuit sa folosesc lupa!Numai bine!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări