Vizitator gabit25 Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Salutari tuturor, este primul meu post, nu sunt un electronist de profesie dar incerc sa invat pentru a rezolva anumite probleme practice As vrea sa va cer sfatul in urmatoarea problema. Am un alimentator ceva mai robust cu un controller PWM care scoate un maxim de 48V si 30A si este folosit la trenulet electric pentru copii. Acest trenulet se alimenteaza prin intermediul celor doua sine avand doua motoare electrice. In afara motoarelor mai exista un circuit de sunet care imi genereaza anumite sunete analog cu un tren cu aburi adearat. Din pacate acest circuit este vechi si sunetele nu mai sunt de actualitate. Pentru a rezolva problema am cumparat un circuit care la apasarea unor butoane imi genereaza 75s de sunet incarcat in format wav, foarte de calitate si mai ales foarte flexibil, sunetele putand fi schimbate. Problema este ca acesta are nevoie de un amplificator ieftin, ma gandeam sa folosesc unul la 12V, se gasesc ieftine pe internet. Din pacate tensiunea de intrare este evident variabila provenind de la controllerul PWM si mai mult decat atat este evident un semnal modular. Pentru a ajunge la tensiunea stabila de 12V m-am gandit sa folosesc un convertor DC-DC cu o plaja larga de input si care imi scoate 12V stabil. Aici nu ar fi nici o problema. Dar ... problema care ramane estea cea a semnalului modular care ar trebui convertit in tensiune liniara. Nu conteaza timpul de reactie si nici prea mult tensiunea de iesire intrucat range-ul de input al convertorului DC-DC este destul de ampla. Asa am ajuns la o schema simpla de tipul celei din linkul de mai jos. http://www.instructables.com/id/Analog- ... o-Voltage/ Nefiind electronist as vrea sa stiu parearea unor cunoscatori despre posibilitatea de a folosi schema de mai sus si mai ales cum sa dimensionez cele doua componente (ca input 48V si 30A!). Multumesc anticipat pentru orice raspuns! Gabriel Link spre comentariu
Dr.L Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 O inductanta serie + o dioda si condul de pe iesire!Vezi cum arata o sursa step-down, liniile cu PWM reprezinta tot ce-i inainte de inductanta serie Link spre comentariu
Mircea Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Pentru ca ai intrebat de filtre: http://sim.okawa-denshi.jp/en/Fkeisan.htm. Link spre comentariu
bolek Postat Aprilie 8, 2014 Partajează Postat Aprilie 8, 2014 Din pacate tensiunea de intrare este evident variabila provenind de la controllerul PWM si mai mult decat atat este evident un semnal modular. Pentru a ajunge la tensiunea stabila de 12V m-am gandit sa folosesc un convertor DC-DC cu o plaja larga de input si care imi scoate 12V stabil. Aici nu ar fi nici o problema.Nu am inteles ce e un semnal modular. Poate modulaT.Cauta un DC-DC de genul asta , cu LM2594HV : http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm2594.pdf ; Totusi ar fi o problema: daca vrei reglezi viteza mica si ai pe linii sub 12V nu o sa mai scoata convertorul 12V la iesire, ci mai putin . Daca vrei sa miaune montajul de pe trenulet cand nu e tensiune pe linii, trebuie sa-i pui si o baterie mica. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum