Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Programare ratata la pic -> picul pare sa fi murit?!

tuffguy

Postări Recomandate

Aseara am vrut sa programez un 12f675 cu un hex de care sunt sigur ca e ok, microcontrolerul asta fiind cam al zecelea pe care-l scriu cu acelasi soft. Programatorul pe care-l folosesc este JDM fara alimentare separata. Am deschis IC-progul, am incarcat Hex-ul si am dat sa-l scrie. Dupa ce a terminat de scris mi-a dat eroare la verificare si cand m-am uitat mai atent am vazut ca am uitat sa selectez 12f675 (ramasese selactat 16f84 de la alta scriere precedenta). Am schimbat 12f675 si am dat sa scrie din nou. Aceeasi problema. Dupa vre-o 3 incercari esuate am observat ca in timpul programarii, LED-ul de pe programator corespunzator semnalului de clock nu se mai aprinde cand e pus PIC-ul respectiv in soclu. Am incercat sa-l sterg, sa-l rescriu si nimic, cand bag pic-ul in soclu, nu se ma aprinde deloc ledul de clock. Am luat alt pic identic pe care l-am programat fara nici o problema.Intrebare: ce s-a intamplat???? Ce s-a intamplat cu pic-ul de se comporta ca si cum ar avea scurt intre pinul ICSPclk si masa? (Cu multimetrul am masurat rezistenta intre pinul de ICSPclk si masa si totusi are rezistenta fata de masa de ordinul miilor de ohmi.) Cred ca din cauza asta nu-i mai pot face nimic pentru ca nu mai ajunge semnalul de clock. Il mai pot resuscita folosind un programator cu alimentare separata care sa aiba mai multa putere decat portul serial si sa faca fata la cererea crescuta de curent in timpul progrmarii?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• tuffguy

2

• Abram Burel

2

• XAN77

1

Top autori în acest subiect

JDM-ul original nu comandă Vdd. Dacă programul este scris pentru INTCLK, atunci pot apare probleme la a 2-a programare, pentru că înainte de a se comanda modul de programare prin Vpp, PIC-ul intră în program. De aici încolo iese un talmeş-balmeş. Idem se comportă şi 12F629. Nu în toate situaţiile se întâmplă. Depinde ce e scris prin program.Soluţia pentru JDM e o modificare disponibilă pe net.

Link spre comentariu

Multumesc pentru raspuns, intr-adevar folosesc clockul intern. Daca tot ai pomenit de modificarea care trebuie facuta, poti sa-mi dai un link la un site cu explicatii?Si ce crezi, picul e mort sau mai are sanse?

Link spre comentariu

ciudata coincidenta, si mie mia murit saptamana trecuta in 12f675. Cred ca a fost programat de maxim 30 de ori si cand m vrut sa bag un hex in el a dat eroare apoi nul mai vede softu winpic800, nul pot sterge si nici cu icprog sau pony. era programat anterior cu osc intern, si noul hex era la fel. Programatoru e cel de la adelaida cu alimentare externa adpic01 ceva de genu asta. Eu unu mam consolat cu gandu ca a murit, naspa, nu are nici o scuza, nu am gresit cu nimik; si asa vreau sa invat atmel, asta a fost un sut in fund un pas inainte :smt003

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări