madnoob2009 Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Salutari tuturor!Am reusit recent sa stric un HDD Western Digital de 500GB printr-o metoda foarte simpla : cu un soft de editare a partitiilor (GParted sub Linux) am incercat sa micsorez partitia existenta (500GB) ca sa pot crea inca una de 50GB inaintea ei. Am inceput procedura, insa am observat ca ar fi durat peste 6 ore pana la finalizare, asa ca am anulat-o dupa 1 minut. La prima vedere, soft-ul n-a returnat nicio eroare, iar din mesajele afisate am inteles ca "rollback"-ul (revenirea la starea initiala) s-a facut cu succes. Dupa restart, insa, Linux-ul (distributie live de Ubuntu) n-a mai recunoscut HDD-ul. Am incercat si cu un kit de instalare Windows si se blocheaza (se invarte cursorul continuu) inainte de etapa de partitionare si formatare. Singurul soft cu care am reusit sa "vad" HDD-ul a fost Super FDISK de pe un CD Hiren. Asa am aflat ca exista 2 partitii suprapuse si softul "s-a oferit" sa rezolve treaba asta, insa se pare ca n-a reusit.Mentionez ca inainte de "operatiunea" cu GParted, HDD-ul functiona normal.Aveti vreo solutie la problema asta? Exista vreun soft minune care rezolva "dude" de genul asta sau ramane sa cumpar alt hard?Multumesc! Link spre comentariu
Marian C Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 easeus free, sterge partitiilesau fa un stick cu free dos si cu fdisk stergi toate partitiile Link spre comentariu
madnoob2009 Postat Aprilie 1, 2014 Autor Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Multumesc pentru sugestie! Chiar a mers cu Easeus Partition Master. De fapt, cred ca problema era cumva si de la Linux....sub Windows (prin adaptor USB-SATA) a mers din prima. I-am sters partitiile, am facut altele si am avut grija ca schema de partitii sa fie MBR. Nu stiu exact cum, dar devenise GPT.Multumesc inca o data, Marian C! Am scapat de-o belea Link spre comentariu
George(sb) Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 o treaba de genu am patit in 2001 mi-am luat un quantum de 40gb si din exces de spatiu si plictiseala m-am apucat sa instalez linux suse, mi-a dat hdd-ul rau de tot peste cap, in sensul ca mi-a facut cateva zeci sau sute de partitii, nu mai vroia sa treaca de bios, rack-uri usb nici nu visam la vremea aceea, pana la urma a reusit un prieten sa mi-l resusciteze, ba mai mult sa imi recupereze si datele Link spre comentariu
carageae Postat Septembrie 9, 2014 Partajează Postat Septembrie 9, 2014 Pe un hard fizic pot exista maxim 4 partitii primare, cred ca de aici pleaca toate problemele...de aia se recomanda, inclusiv sub linux, sa fie maxim 3 partitii primare si o partitie logica, extinsa, in care se pot face mai multe subpartitii...am reusit si eu o data sa fac mai multe partitii primare - vreo 6 cred. Sub Linux mergea, dar cand am pus un Windows (98 pe atunci....) a inceput balamucul... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum