Vizitator NightmanAdi Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Buna ziua.Sunt nou pe aici. Sunt Adi din Bucuresti , 30 de ani. Asa ca o mica prezentare. Nu stiam unde sa postez asa ca am bagat aici. Scuze daca am pus gresit. Sper sa mute cineva la rubrica corespunzatoare daca e pus aiurea. Am si eu niste intrebari daca nu e cu suparare. Desi am terminat politehnica (mecatronica) prin 2007 si de mic "le aveam cu diverse chestii" de electronica (tata era inginer electronist) acum nu prea mai sunt la curent cu ce se mai intampla. Repar ce am nevoie, lipesc cu fir, schimb cate o componenta, mai masor ceva da cam atat. Nu m-am mai uitat nici macar pe un tehnium de ani de zile (tata avea colectii intregi eu unul nu am mai cumparat). Nu lucrez in domeniu (sunt fotograf) si sincer acum nici nu prea ma interesaza sa lucrez in domeniu. Recunosc sunt vinovat de "nepasare electronica". Nu prea am conturi pe forumuri pt ca ma cam enerveaza scandalurile. Urmaresc forumul asta de ceva vreme pt anumite scheme si mici reparatii. Pare mai interesant si mai serios asa ca am zis sa fac o incercare. Sper sa apara doar raspunsuri utile si nu un scandal urias intre cei care se pricep. Dar intre timp a mai aparut si o alta problema. Acum la subiect gata cu vorbaria. Am intrat la modificari prin casa si am dat de multe componente. Pe cele folosite le-am dus in piata la un nene mai in varsta si le-am dat de pomana ca nu mai aveam spatiu de ele. Dar pe langa asta am foarte multe componente noi ramase de la tata de prin '94-'95 si altele de la o cunostinta care avea un mic magazin pana prin 2011. Deci s-au strans ceva. Cand zic ceva ma gandesc la sute si mii de componente maruntele. Toate sunt noi, unele chiar in cutii. E vorba de tranzistori de toate felurile, punti (diverse), condensatori (de multe feluri), rezistente, placute circuit, diode, potentiometre, sigurante, lampi, comutatoare cu cheie (vreo 30 de bucati)......... Am facut o cutie mai mare cu tot ce am eu nevoie iar restul vreau sa le vand. Problema e ca unele nici nu stiu ce sunt (spre rusinea mea recunosc). Am vazut ca in general nu costa prea mult pe net da cand ai peste 1200 de tranzistori (cum e cazul meu), 800 rezistente.... se strang. De exemplu am vazut ca ceva de genul beta 0190 20PM05 (cred ca e o punte) costa pe net mai mult 40-50 de ron. Si eu am 20 de bucati la cutie aranjate frumos o cutie chiar sigilata. Daca le dau la 25-30 eu zic sper ca se dau. Plus alte punti de tipul asta. Asa ca in concluzie: se merita sa pun si aici pe forum un anunt cu componente ? Am o parte din inventar facut da mai am ceva de lucru plus problema (rusinea mea) ca nu stiu ce sunt chiar toate. E cam pierdere de timp sa fac poza la fiecare da pot sa incerc. Si a doua intrebare unde recomandati sa caut ce sunt fiecare? Am mai gasit eu cate ceva pe net da e greu la toate. Pe unele scrie direct pe cutia in care sunt da pe altele nu am decat datele scrise direct pe ele. Daca la o rezistenta normala sau un tranzistor stiu si eu ce inseamna la altele habar nu am. Multumesc anticipat si scuze pt postarea asta uriasa. Link spre comentariu
Electronicserver Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Fa poze !viewforum.php?f=59 Link spre comentariu
Sir john red Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Ca sa poti vinde ceva si sa poti cere un pret,trebuie sa sti ce vinzi si pe ce vrei pretul.Altfel ori te inseli la pret ori cazi in derizoriu.Asa ca, fa-ti timp si informeazate.Consulta un prieten cunoscator, ca este mai simplu decat sa cauti pe net fiecare componenta si pretul aferent. Link spre comentariu
Mircel Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Consulta un prieten cunoscator ptr. pretul aferentVei afla astfel că există punți la 50A/1000V cu 3,99 lei (http://www.mivarom.ro/catalog/index.php ... are-c-2_40) nicidecum 25 de lei „20PM05 (cred ca e o punte) costa pe net mai mult 40-50 de ron... Daca le dau la 25-30 lei...”...nu vei găsi cumpărător! Link spre comentariu
Vizitator NightmanAdi Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Da asta vreau sa fac am 2 amici care lucreaza in domeniu si se pricep. Cand o sa aiba timp o sa treaca pe la mine sa facem un mic inventar. Cel mai simplu era daca gaseam o firma ceva si le dadeam pe toate la pachet. Pierdeam ceva ca le dadeam mai ieftin da nici nu pierdeam timpul si nici nu le dadeam chiar de pomana cum am facut cu alea folosite. Multumesc pt raspunsuri.Cand fac cat de cat inventarul cu prietenii astia o sa fac si niste poze. Revin atunci si aici poate bag un anunt la bazar. Link spre comentariu
leo 17 Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 pune poze fa o lista cu componentele care le ai la vanzare ,poate suntem si noi interesati Link spre comentariu
Vizitator NightmanAdi Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 OK sigur asa fac. Normal ca o sa pun si aici ca d'aia am intrebat. O sa fac 2-3 poze cu mai multe componente ca sa fie mai practic. Pun prima data aici sa cer pareri daca se merita vandute si abia pe urma o sa bag anunt la rubrica bazar. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum