Vizitator Bogdan123456 Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Am si eu o nelamurire de 2 zile incec sa folosesc un sensor de masurare a distantei analogic pnp nc cu o singura iesire analogica de la 0 la 10 vdc la un plc fx3g problema mea este cum vad semnalul analogic in plc si din cate am inteles se configureaza in ladder semnalul. Link spre comentariu
red93 Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Salut,Din ce văd eu din manualul producătorului nici un automat din seria fx3g nu are intrare analogică pe unitatea centrală. De aici rezultă că fie trebuie cumpărat un modul de intrări analogice, fie renunți la citirea analogică și rezolvi altfel. Link spre comentariu
Vizitator Bogdan123456 Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 am o piesa ce se adauga deasupra plc-ului ai spune 2ad-bd modulul de care spuneai, am conectato la plc am legat sensorul la el problema mea este cum scriu in programul GX Works 2 In ladder. Am gasit un manual cu semnale analogice de la mitubishi dar tot nu-mi dau seama cum sa procedez. Scuze sunt Newbie la scrierea unui program in ladder am scris cateva programe pe semnale digitale dar asta ma depaseste mult. Uite si manualul de care spuneam. http://www.automationsystemsandcontrols ... dition.pdf Link spre comentariu
red93 Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 Ideea este că trebuie să configurezi automatul și modulul prin metodele descrise la B18. Apoi apelezi un block in Ladder care face copierea dateleor din modul în variabila pe care o vrei tu. E simplu la prima vedere dar trebuie să înveți un pic de ladder și eventual caută un tutorial două pe net legat de automatul ăsta... Link spre comentariu
Vizitator Bogdan123456 Postat Aprilie 2, 2014 Partajează Postat Aprilie 2, 2014 da am rezolvat problema sunt niste functi speciale analogice cu adrese care trebuie folosite pt a putea citi. Acum am alta problema sensorul depisteaza la mil adica 1 mil este 0.001 inch si in milimetri este 0.0254 cum reusesc sa convertesc in milimetri in ladder? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum