Vizitator pwtzyman Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Salut!!! As vrea sa fac un receptor radio AM sa prinda Antena Satelor(531 kH). Am gasit multe sceme pe net dar cand venea vorba sa cumpar componente nu gaseam ceea ce imi doream! Puteti sami dati o schema, ceva dupa care sa ma ghidez sau vreun site de unde pot comanda toate componentele importante. App am 2 scheme, mar interesa componentele: http://www.diyotron.com/english/radio/L ... RADIO.html http://i.imgur.com/pPXKP.png Link spre comentariu
gica70 Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Kilohert se scrie kHz iar privitor la scheme recomand pe prima. Cauta inlocuitor (vezi ca este o schema echivalenta cu 2 trz.) pentru acel integrat daca nu-l gasesti. Link spre comentariu
Mikrosha Postat Aprilie 1, 2014 Partajează Postat Aprilie 1, 2014 Componentele sînt fix cele menţionate în schemă. Ţi-aş recomanda a doua schemă, cu un tranzistor, pentru că piesele se găsesc mai uşor. Cred că merge. Ca tranzistor poţi folosi orice NPN, pentru că la frecvenţă aşa joasă merge orice. Rezistenţele şi condensatoarele le comanzi aşa cum sînt menţionate în schemă. Condensatorul variabil nu prea se mai găseşte de nou. Ar trebui căutat printr-un radio vechi, inutilizabil. Sau dacă ai răbdare şi o mînă fină, poţi să ţi-l faci singur. Trebuie unul d-ăla mare, cu aer, de genul: Ambele potenţiometre trebuie să fie de panou. Adică la panou vei avea 3 butoane: acord, volum şi reacţie. Care-i ideea, receptorul cu reacţie foloseşte o reacţie pozitivă pentru a duce etajul amplificator în pragul de oscilaţie. Aici amplificarea obţinută este foarte mare. Pe măsură ce acorzi frecvenţa, trebuie să ajustezi fin şi reacţia. Dacă reacţia e prea slabă, în difuzor nu se va auzi nimic. Dacă e prea puternică, se va auzi un piuit. Undeva între, se va auzi postul de radio. Firme romîneşti care livrează în ţară ar fi Adelaida, Adelectrocom, etc. Link spre comentariu
Tita Postat Aprilie 18, 2014 Partajează Postat Aprilie 18, 2014 Sau poti construi receptorul cu amplificare directa prezentat in cartea "Caleidoscop de electronica " (de George.D.Oprescu). Eu cred ca este mai simplu sa cauti un TV/radio mai vechi(sau nou) stricat sau care nu iti mai trebuie si sa scoti de acolo niste piese. Daca mai doresti si alte carti bune despre radio/radioamatorism/depanare radio: -Gheorghe Stanciulescu - Cartea Radioamatorului; -Radu Ianculescu - Manualul radioamatorului; -Radu Ianculescu - Manualul radioamatorului incepator; -Radiodepanare ABC; -ABC de radio si televiziune - Radioul si televiziunea ?...nimic mai simplu; -Radiotehnica distractiva; -121 Scheme de radioreceptoare ; -Radiofonie pentru tineret(1986); -Radiofonie pentru tineret (1973); -ETC ! Multe carti pot fi gasite in format pdf pe internet: http://forum.infoelectronica.ro/viewtop ... 21e538198c Link spre comentariu
Mikrosha Postat Aprilie 22, 2014 Partajează Postat Aprilie 22, 2014 Am încercat şi eu schema aia cînd eram mic. N-am prins nimic, cred că e nevoie să ai un emiţător aproape, sau o antenă foarte mare. Link spre comentariu
Craciun Postat Aprilie 28, 2014 Partajează Postat Aprilie 28, 2014 Salut , Incearca schema de pe site-ul meu(din semnatura), e foarte buna si simpla pentru o superheterodina, selectivitate f buna si sensitivitate la fel. Succes Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum