Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor 12v (bricheta masina) la 7.5 v si 2 amp.

Vizitator orson

Postări Recomandate

Vizitator orson

Buna ziua,Am nevoie de un transformator ce scoate cel mult 7.5 v si 2 amperi cu mufa deans si o lungime de ~ 3m.Transformatoeul este folosit la bricheta de la masina.Doresc sa achizitionez produsul din bucuresti.Un prieten m-a directionat catre forumul vostru si mi-a spus ca voi gasi oameni ce ma vor putea ajuta.Multumesc anticipat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Radiotelegrafist

3

• Marian

2

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator orson

Corect, si fara sa se supraincalzeasca si sa imi intrerupa functionarea aparatului pe care il folosesc o data la 10 min.Cel pe care il facusem la comanda a fost o treaba de mantuiala aparent.

Link spre comentariu

@orson n-ai sa gasesti transformator care el singur sa functioneze alimentat de la mufa de bricheta auto ca asa vrea muschiu' lui, nu exista asa ceva pentru ca acolo ai CC, iar transformatoarele functioneaza doar in CA, traful respectiv trebuie sa aiba un circuit de comanda in comutatie si alte chestii complicate care nu-si au rostul aici.In cazul tau ai 2 solutii posibile:1.-Regulator in comutatie de tip Buck;2.-Regulator serie liniar;Din cate vad la tine cel mai potrivit este cel liniar, pana si un amarat de LM317 va putea livra cei 2A datorita caderii relativ mici de pe el.

Link spre comentariu

Varianta cu zenner in baza unui NPN este foarte slaba fata de LM317, acesta din urma suporta pana la 2,2A la o diferenta Vin-Vout intre 4 si cam 11V, adica pe acolo trebuie sa fie caderea pe el, diferenta intre alimentare si ce setezxi la iesire, in cazul de fata de la 12 la 7,5V sunt 4,5V, maximul poate ajunge undeva pe la 6 poate 7V dar tot se inscrie in grafic, si nu cred ca cineva poate spune ca LM317 este scump sau complicat, trebuie doar un radiator decent si cam atat.

Link spre comentariu
Vizitator orson

Va mUltumesc pentru raspunsul prompt si dens dar din pacate nu cunosc in intimitate aspectele pe care incercati sa mi le explicati.M-ar ajuta daca s-ar oferi cineva (preferabil din bucuresti) sa-mi faca un astfel de aparat, sau daca mi-ati recomanda pe cineva de pe forum cu experienta.Multumesc

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări